03.02.2017: ΤΑΜΕΙΟ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ;

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, το ΔΝΤ δεν έχει φίλους, έχει υποτελείς. Αν σου αρέσει υπακούς, αν δεν σου αρέσει καμία διαφορά, σε λιώνει εξ' ίσου. Το 2014 ο Τόμσεν με βέτο άδειασε και τον Σαμαρά παρά του ότι ήταν πιο πιστός πέρα από κάθε προσδοκία και επιμένει να είναι πιστός. Επειδή όμως το Ταμείο είναι επαγγελματίας οικονομικός δολοφόνος έχει κι άλλα όπλα, για πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις. Το ίδιο το ΔΝΤ επιμένει στην διαφωνία του με τον Σόιμπλε και στο θέμα του Χρέους και στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα προσχήματα βεβαίως, μιας έχουν και μια φήμη τεχνοκράτη να διατηρήσουν. Έτσι δίνει πάσα στον Σόιμπλε...

27.01.2017: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΤΟΧΗ

του Νίκου Ιγγλέση*

Το 2002 η Ελλάδα παρέδωσε τη νομισματική κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και μετέτρεψε το 75% του τότε Δημόσιου Χρέους της, από δραχμές που ήταν σε ευρώ. Έτσι το σύνολο του χρέους έγινε χρέος σε συνάλλαγμα, αφού η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ευρώ. Από τότε οι τόκοι και τα χρεολύσια του Δημόσιου Χρέους πληρώνονται υποχρεωτικά από νέα δάνεια που δεν αποπληρώνουν, αλλά ανακυκλώνουν αενάως το χρέος. Οκτώ χρόνια μετά, το 2010, η Ελλάδα χρεοκόπησε, αφού δεν μπορούσε να δανείζεται από τις «αγορές», με βιώσιμο επιτόκιο, και μπήκε στα Μνημόνια, δηλαδή στο «αναμορφωτήριο», του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι δανειστές ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, οι εγχώριες κυβερνήσεις έγιναν μαριονέτες τους, η εθνική κυριαρχία απωλέσθη και η Ελλάδα έγινε αποικία...

27.01.2017: ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ

του Βασίλη Κοψαχείλη*

Με δυο μέτρα και δύο σταθμά βλέπουμε το νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Antonio Guterres, να προσεγγίζει το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό Ζήτημα. Για το πρώτο, ισχύουν πλήρως οι αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ για το δεύτερο, τις αγνοεί. Με την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του έτους, ο νέος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έθεσε ως προτεραιότητα την επίλυση του Παλαιστινιακού και του Κυπριακού Ζητήματος. Όμως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και ισότιμα! Στο Παλαιστινιακό Ζήτημα, προωθεί λύσεις σύμφωνες με την Απόφαση 2334 του ΟΗΕ, τις Αποφάσεις 242 και 339 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, τη Συμφωνία του Όσλο του 1993 και την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία του 2002.

27.01.2017: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

του Κρίνου Μακρίδη*

Από τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό στη Γενεύη και τη λεγόμενη διάσκεψη για την Κύπρο, προέκυψε η διαφωνία των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης, διαφωνία  που δημοσιοποιήθηκε   με διάφορους τρόπους. Διαφωνία που την δημιούργησε βασικά ένας μόνον θεόσταλτος άνθρωπος,ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας. Με την Ελληνική κυβέρνηση και τον Νίκο Κοτζιά διαφώνησε και η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια όπως πάντα να δοθεί η εντύπωση ότι μεταξύ Αναστασιάδη και Αθήνας δεν υπήρξε πρόβλημα. Φυσικά, για να είμαστε όλοι ειλικρινείς και ο κ. Αναστασιάδης θα ήθελε να ήταν άλλη η στάση της Ελλάδος!

27.01.2017: ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ....

του Παντελή Καρύκα*

Τι έχετε με τον κ. Καρανίκα; Αυτό, από το βήμα της Βουλής, πολύ πρόσφατα αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι όμως, όφειλε να γνωρίζει γιατί ο σύμβουλός του έχει καταστεί αρνητικό σύμβολο για όλη τη χώρα πλην του στενού κύκλου των οπαδών του. Ο ίδιος ο κ. Καρανίκας δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης, αρνητής στράτευσης. Παρόλα αυτά ανταμείβεται από τον Αλέξη Τσίπρα με καλοπληρωμένη θέση συμβούλου. Αν αυτό δεν αποτελεί προσβολή προς τους χιλιάδες νέους που υπηρετούν, τι είναι; Τι μήνυμα στέλνετε κ. πρωθυπουργέ; Τους λέτε ότι είναι κορόιδα που πάνε και υπηρετούν; Ακριβώς αυτό τους λέτε!

06.10.2016: O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
06.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
You are here: Home