02.01.2017: ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Μετά από τα ρεβεγιόν, τις χαρές, τα πανηγύρια και την αισιοδοξία που δικαιολογημένα έχει κάθε Έλληνας πολίτης, επιστροφή ξανά στην καθημερινότητα. Καλές οι γιορτές, η λάμψη, τα φώτα, τα οικογενειακά γεύματα και οι όρκοι πίστης και αγάπης, όμως, έρχεται η στιγμή που όλα τελειώνουν και ξαναμπαίνουμε στο ίδιο τρυπάκι. Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής; Που θα πάει η χώρα; Πώς θα κινηθούν τα οικονομικά κάθε οικογένειας και της Ελλάδας όλης; Τι σκέφτεται επιτέλους ο Τσίπρας και η παρέα του; Θα έρθει η απαλλαγή από την καταστροφική κυβέρνηση και υπάρχει επιτέλους ελπίδα σ’ αυτό τον τόπο; Εύλογες ερωτήσεις που εδώ και πολύ καιρό χρήζουν απαντήσεων, αλλά μπορεί και να μην υπάρχουν.

02.01.2017: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Αφού θέλουν να μας πείσουν πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι στις επικείμενες συνομιλίες παρούσα, γιατί ο ΟΗΕ δεν την καλεί ως τέτοια για να κλείσει το θέμα και οι όποιες παρερμηνείες; Πού στέκουν οι θέσεις των δυο πλευρών πριν από τη Γενεύη; Τι θα συμβεί εάν δεν τα βρουν αυτήν τη φορά: Ναυάγιο ή πάγωμα; Αλλού κοιτάζει ο Μουσταφά Ακιντζί και η Τουρκία και αλλού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης της Γενεύης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη ρητορική των δυο πλευρών. Τα πάντα κινούνται στη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας, παρότι ο Αναστασιάδης είχε δεσμευτεί ότι όλα θα ήταν σαφή και πεντακάθαρα. Και, όμως, η τουρκική πλευρά επιμένει...

02.01.2017: Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!

του Νίκου Ιγγλέση*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της κεμαλικής δυτικόφιλης αντιπολίτευσης, απειλεί τον Ελληνισμό στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο. Ο προαιώνιος εχθρός του Γένους δείχνει, για μια ακόμη φορά, τα «δόντια» και τις προθέσεις του. Η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 υπήρξε μια αδικία για την Τουρκία, υποστηρίζει ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τα εδάφη της συρρικνώθηκαν σε 750.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα 2.500.000 της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο «Σουλτάνος» της Άγκυρας επανέφερε στην πολιτική επικαιρότητα τον «Εθνικό Όρκο» ή «Συμβόλαιο» των Οθωμανών του 1920 και δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της αλλά και τα εκατομμύρια αδέλφια μας στη γύρω γεωγραφική περιοχή.

02.01.2017: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα. Απελπιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η –διόλου αθώα– εταιρείας ευρέσεως εργασίας Adecco για την πρόθεση των Ελλήνων εργαζόμενων να μεταναστεύσουν. Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων (49% που δήλωσαν ότι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό + 3% που έχουν ήδη δεχτεί προσφορά εργασίας) επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας. Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πληγή που έχει ανοίξει η κρίση στην ελληνική κοινωνία...

14.12.2016: ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, κε ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ;

Ο βρώμικος πόλεμος από κύκλους στη Λευκωσία εναντίον της Ελλάδος και του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά προσωπικά, είναι σε εξέλιξη. Η απαράδεκτη ατάκα του Αναστασιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή για ''τους εξ Ελλάδος επισκέπτες'', πήρε διαστάσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: ''Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή''. Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε με tweet ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, για την επίθεση που δέχτηκε με την διαστρέβλωση της ομιλίας του καθηγητή Άγγελου Συρίγου και την σύνδεσή του με αυτόν, υπό την ιδιότητα του συμβούλου του.

06.10.2016: O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
06.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
You are here: Home