09.07.2017: ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

της Άριας Κούτρα*

Το α’ τετράμηνο του 2017 στις ελληνικές εξαγωγές αγαθών είχαμε αύξηση κατά 17,9%. Οι ελληνικές εξαγωγές κινήθηκαν σε θετικό επίπεδο τους πρώτες μήνες του 2017 παρά τα σημαντικά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και που έχουν να κάνουν με την κακή φήμη της χώρας, την έλλειψη ρευστότητας και την υπερβολική φορολόγηση. Οι κυρώσεις όμως εναντίον της  Ρωσίας, μείωσαν δραματικά την αξία των ελληνικών εξαγωγών από €168 εκατ. το 2013 σε €38,2 εκατ. το 2016. Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

03.07.2017: ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

 Ο στόχος της νέας Διάσκεψης για την Κύπρο, που ήδη τρέχει στο απομονωμένο θέρετρο Crans-Montana, είναι τελικά η λύση; Μάλλον όχι, όσο και αν προσπαθούν οι πρωταγωνιστές να καμώνονται ότι δήθεν δεν γνωρίζουν. Οι Βρετανοί, λοιπόν, σε συνεργασία με τον Νορβηγό Έσπεν Μπαρθ Άιντα, και τους Αμερικανούς γραφειοκράτες, που παραμένουν στο παρελθόν χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι άλλαξε κυβέρνηση η Αμερική, και απλά ακολουθούν, έχουν σχεδιάσει αυτή τη Διάσκεψη για άλλους λόγους...

03.07.2017: ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!

του Μιχάλη Ιγνατίου*

Ένα «ηθελημένο»(;) λάθος της εφημερίδας Financial Times για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ίσως να φανέρωσε ένα σχέδιο που τέθηκε σε λειτουργία για να εμπλέξει την Ελλάδα σε ακόμα μία μεγάλη περιπέτεια. Πρόκειται για ένα σχέδιο που προβλέπει την είσοδο των Σκοπίων ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή με κάποιο άλλο προσωρινό όνομα στο ΝΑΤΟ. Όπως έγινε πριν 27 χρόνια με την ένταξη της γειτονικής χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τώρα έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονία» πάρα πολλές χώρες, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες που αντέδρασαν στο ορθό βέτο της Ελλάδας και η Ρωσία. Οι υπερδυνάμεις έσφαλλαν και το γνωρίζουν...

02.07.2017: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ....

Η Άγκυρα στέλνει τον τουρκικό στόλο στην κυπριακή ΑΟΖ την ίδια ημέρα, στις 28 Ιουνίου, που θα ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη για το κυπριακό στην Ελβετία. Οι Τούρκοι θα ασκούνται δίπλα από τα κυπριακά πλοία θα που πραγματοποιούν έρευνες στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, σε απάντηση της NAVTEX που εξέδωσε η Κύπρος για τις έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων. Τα πράγματα δυσκολεύουν, και τα ελληνικά Επιτελεία και ειδικά το ΓΕΕΘΑ, παρακολουθούν πολύ στενά τις τουρκικές κινήσεις.

25.06.2017: ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Η ελληνική μειονότητα, για πρώτη φορά από την εποχή του Ενβέρ Χότζα, δεν συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, που γίνονται την Κυριακή, ως αυτόνομο πολιτικό κόμμα. Η συρρίκνωση του Ελληνισμού της Αλβανίας, η επιτυχημένη πολιτική αφομοίωσης της εθνικής μειονότητας, που άσκησαν οι αλβανικές κυβερνήσεις, η αδιαφορία της Ελλάδας και, κυρίως, ο διχασμός και οι προσωπικές φιλοδοξίες των Ελλήνων της Αλβανίας, έδρασαν υπονομευτικά. Αποτέλεσμα:  Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ή η εθνική  μειονότητα της Αλβανίας, είναι φιμωμένη και απειλείται με αφανισμό.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home