23.11.2016: Γ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ & Ι. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Δύο από τους επίλεκτους συνεργάτες του ΕΛΚΕΔΑ, υπογράφουν βαρυσήμαντα άρθρα στην νέα  ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ'' που κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο δρ Γιώργος Λεβέντης από τη Λευκωσία και ο στρατηγός ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης από την Αθήνα, αναλύουν αντίστοιχα τα θέματα των  βρετανικών βάσεων της Κύπρου και του διαγραφόμενου τέλους της εποχής της απόλυτης κυριαρχίας των ΗΠΑ σε πλανητικό επίπεδο. Κεντρικό θέμα, παράλληλα με τα παραπάνω, η συνεχής πλέον αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν, με βασικό εργαλείο την επικείμενη ένταξη στην τουρκική αεροπορία των 100 stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 τα οποία θα μετατρέψουν την Τουρκία, μέχρι το 2020, στον πιο επικίνδυνο παράγοντα για την ασφάλεια στην περιοχή.

 

 

23.11.2016: TΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ...

του Πάρη Καρβουνόπουλου*

Η συζήτηση για την προοπτική να αγοράσει η Ελλάδα F-35 διατηρείται στην επικαιρότητα με δηλώσεις, δημοσιεύματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Πολλοί και διάφοροι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η Τουρκία θα αποκτήσει F-35! Κάτι που ήταν γνωστό  εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Αυτό που ίσως κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα είχε τρεις ευκαιρίες να ενταχθεί στο πρόγραμμα ως ισότιμος εταίρος. Αρνήθηκε και τις τρεις! Η πρώτη ήταν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Για λόγους που η ιστορία απέδειξε λίγα χρόνια μετά η πρόταση απορρίφθηκε. Αντιθέτως η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε σε ΚΥΣΕΑ την προμήθεια του “ευρωπαϊκού” Eurofighter. Η απόφαση ήταν κι αυτή ενταγμένη στο “όραμα της ΟΝΕ”. Δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ευτυχώς αν κρίνουμε από την πορεία που έχει το Eurofighter.

23.11.2016: Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ''ΞΕΧΑΣΑΝ'' ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

του Όμηρου Αλεξάνδρου*

Σπανίως στην ιστορία δημοκρατικών κρατών συναντάς πολιτικές ηγεσίες που έχουν περιπαίξει τόσο τη λογική, έχουν ατιμάσει τόσο την ηθική, κι έχουν διασύρει και εξευτελίσει τόσο τα δημοκρατικά δικαιώματα και δίκαια των πολιτών και της πατρίδας τους όσο οι κυπριακές πολιτικές ηγεσίες. Από την άλλη εξ’ ίσου σπάνια στην ιστορία, συναντάς τόσο ανώριμους πολιτικά λαούς που εκλέγουν και εναλλάσσουν στην εξουσία τόσο ανόητους, ανίκανους, ανεπαρκείς και προβληματικούς ηγέτες μεταξύ των οποίων ο Χριστόφιας και ο Αναστασιάδης. Και ακόμα σπανιότερα στην ιστορία συναντάς Γενικούς Εισαγγελείς, που να μένουν τόσο απαθείς και αδρανείς μπροστά σε τόσα συσσωρευμένα εγκλήματα που διέπραξε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο σε βάρος της χώρας τους. 

23.11.2016: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ...

του Παναγιώτη Ήφαιστου*

Μετά το ΟΧΙ των Κυπρίων κατά του φασιστικού, ανελεύθερου, αντιδημοκρατικού και εθνοκτόνου σχεδίου Ανάν το 2004, γράφαμε υποθετικά για το τι θα μπορούσε να σημαίνει μια απόφαση να επανέλθουμε στην ίδια πλατφόρμα. Υπήρχε ελπίδα μέχρι πρόσφατα ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία στην Κύπρο και Ελλάδα θα ζητούσε οι διαπραγματεύσεις εφεξής να γίνονται στην βάση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας. Μετά το κοινό ανακοινωθέν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση κατά αυτών που δεν σεβάστηκαν την ανελέητα αληθινή θέση ότι «δίκαιο έχει όποιος έχει ίση δύναμη [δηλαδή ισορροπία δυνάμεων] και όταν αυτό δεν συμβαίνει ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του...

16.11.2016: ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Για εμάς ως ΕΛΚΕΔΑ, όλη η ουσία της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, ήταν στο να καταθέσει μια αξιοπρεπή για εμάς άποψη, την ώρα που το κυπριακό διέρχεται την πλέον κρίσιμη φάση του. Δεν το έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στην ξεκάθαρη ερώτηση του Κύπριου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου (πώς θα μπορούσατε να πείσετε τον Πρόεδρο της Τουρκίας να θέσει τέλος στην κατοχή της Κύπρου;), ο Μπαράκ Ομπάμα επί της ουσίας δεν απάντησε. Εξισώνοντας έτσι ακόμα μια φορά τον βιαστή με το θύμα του. Παραθέτουμε την ακριβή απάντηση του Ομπάμα, μήπως και γίνει κατανοητό σε κάποιους στην Αθήνα πως από το ''σύστημα Κλίντον'' (που ακόμα κουμαντάρει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ), έρχονται τα χειρότερα για την Κύπρο, και πρέπει να αντιδράσουμε...

06.10.2016: O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
06.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
You are here: Home