27.01.2017: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

του Κρίνου Μακρίδη*

Από τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό στη Γενεύη και τη λεγόμενη διάσκεψη για την Κύπρο, προέκυψε η διαφωνία των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης, διαφωνία  που δημοσιοποιήθηκε   με διάφορους τρόπους. Διαφωνία που την δημιούργησε βασικά ένας μόνον θεόσταλτος άνθρωπος,ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας. Με την Ελληνική κυβέρνηση και τον Νίκο Κοτζιά διαφώνησε και η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια όπως πάντα να δοθεί η εντύπωση ότι μεταξύ Αναστασιάδη και Αθήνας δεν υπήρξε πρόβλημα. Φυσικά, για να είμαστε όλοι ειλικρινείς και ο κ. Αναστασιάδης θα ήθελε να ήταν άλλη η στάση της Ελλάδος!

27.01.2017: ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ....

του Παντελή Καρύκα*

Τι έχετε με τον κ. Καρανίκα; Αυτό, από το βήμα της Βουλής, πολύ πρόσφατα αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι όμως, όφειλε να γνωρίζει γιατί ο σύμβουλός του έχει καταστεί αρνητικό σύμβολο για όλη τη χώρα πλην του στενού κύκλου των οπαδών του. Ο ίδιος ο κ. Καρανίκας δηλώνει αντιρρησίας συνείδησης, αρνητής στράτευσης. Παρόλα αυτά ανταμείβεται από τον Αλέξη Τσίπρα με καλοπληρωμένη θέση συμβούλου. Αν αυτό δεν αποτελεί προσβολή προς τους χιλιάδες νέους που υπηρετούν, τι είναι; Τι μήνυμα στέλνετε κ. πρωθυπουργέ; Τους λέτε ότι είναι κορόιδα που πάνε και υπηρετούν; Ακριβώς αυτό τους λέτε!

13.01.2017: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

Image result for ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣτις 12 Ιανουαρίου, η Ελλάδα, δια ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, στάθηκε στο ύψος της. Αυτή την φορά, η Αθήνα δεν πούλησε την Κύπρο. Και μία μία αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές και τι κρύβεται με την επιδιωκόμενη «λύση», καθώς η Τουρκία πέραν του γεγονότος ότι θα εισχωρήσει στις ευρωπαϊκές δομές τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της και θα επιβάλλει την πολιτική της σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει), θα μπορεί να κάνει και κάτι άλλο στρατηγικά σημαντικό: Να αλλάξει όπως θέλει την οριοθέτηση της ΑΟΖ και να βάλει «χέρι» άμεσα στα πλούσια κοιτάσματα των κυπριακών υδρογονανθράκων...

13.01.2017: ΝΕΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ

Image result for βραχονησιδες προκλησηTην ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το κυπριακό στη Γενεύη, οι Τούρκοι προχωρούσαν σε νέα μείζονα πρόκληση: Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, κίνηση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο  Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή. Η Άγκυρα, επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική κυβέρνηση σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

13.01.2017: ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ

Θεωρούμε σωστό να σταθούμε στα όσα -ορθότατα- είπε σε ομιλία του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το θέμα της διάλεξης ήταν «Τα εθνικά μας θέματα στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου» , και ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι o κορυφαίος στόχος μας πρέπει να είναι πάντα η υπεράσπιση των Εθνικών μας Δικαίων, τα οποία θωρακίζονται επαρκέστατα από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους. Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς Άγκυρα (και όχι μόνο) αναφέρθηκε στα εξής σημεία:

06.10.2016: O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
06.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
You are here: Home