Έλλειμμα δημοκρατίας ως προς το σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών

Έλλειμμα δημοκρατίας ως προς το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και γενικά των Μειονοτήτων στην Αλβανία, επισημαίνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της μη Ανοχής (ECRI).Στην έκθεση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ww.coe.al), θίγονται μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως η παιδεία, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, η δίωξη του Δημάρχου Χειμάρρας, η εθνική απογραφή κ.λπ. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι «η νομοθεσία που εγγυάται την εκπαίδευση στις μειονοτικές γλώσσες έχει εγκριθεί. Οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων επισύρουν την προσοχή σε αριθμό προβλημάτων λ.χ. οι δυσκολίες ύπαρξης σχολικών βιβλίων στις μειονοτικές γλώσσες ή έλλειψη ετοιμότητας εφαρμογής από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές των διατάξεων που εκδίδονται από το υπουργείο».

15 ΜΗΝΕΣ ΟΜΠΑΜΑ-ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

.

Το παρακάτω, εξαιρετικό κατά την άποψή μας, κείμενο, είναι απόσπασμα από εκτενές άρθρο του πρέσβη Γ. Σέκερη στο Διπλωματικό Περισκόπιο.

Δέκα πέντε μήνες μετά την εγκατάσταση του στον Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα βλέπει την εντός της χώρας του δημοτικότητα του να υφίσταται σημαντική κάμψη. Κυρίως λόγω της εσωτερικής του πολιτικής. Χωρίς όμως και οι εξωτερικές του επιλογές να είναι άσχετες με τη φθορά αυτή της εικόνας του. Διότι, ανεξάρτητα από τα όσα διακήρυττε προεκλογικώς – και πρέπει να αναγνωρισθεί ότι, σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του, όπως και με πολλούς υποψηφίους για την προεδρία κατά το παρελθόν, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ομπάμα υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός – ο νέος πρόεδρος εκλήθη να διαχειρισθεί στον διεθνή χώρο εμπεδωμένες πραγματικότητες, στενότατα περιθώρια απόκλισης από τις δρομολογημένες πολιτικές της Ουάσιγκτον παρέχουσες. Και συνεπώς αναπόφευκτο ήταν να απογοητεύσει όλους εκείνους τους οπαδούς και θαυμαστές του – και ήσαν πολλοί – που έτρεφαν την ψευδαίσθηση, ότι αρκούσε η απομάκρυνση από την εξουσία του τόσο χλευασθέντος και μισηθέντος κ. Μπους για να επιλυθούν ως δια μαγείας τα τεράστια διεθνή προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

7-3-2010/Σαρκοζί: Η Γαλλία θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να βγει Ελλάδα από την κρίση

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδο επανέλαβε ότι ” η οικονομική κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή Ένωσης “, προσθέτοντας ότι “η Γαλλία στηρίζει έμπρακτα και με τρόπο συστηματικό το ευρώ και αυτό είναι που θέλουμε κι εμείς”. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον Γάλλο πρόεδρο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία όπως είπε “ήταν επιπλέον από όσα ζήτησε η ΕΕ” και ζήτησε η κρίση να συμβάλλει στη δημιουργία μιας “ισχυρής Ευρώπης.” Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως “εμείς θέλουμε ευρωπαϊκή λύση” και σχολίασε ότι μέχρι προχθές μία τέτοια λύση “ήταν μία θεωρητική συζήτηση” εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκειά του προς την γερμανική πλευρά.  Με τον Νικολά Σαρκοζί ο πρωθυπουργός συζήτησε για «πιο συγκεκριμένους τρόπους αν υπάρξει ανάγκη για δανειοδότηση της χώρας μας».

Γερουσιαστής Michael McMahon: το ανερχόμενο αστέρι στο τουρκικο-αμερικανικό Lobby

του Αλέξανδρου Αλιφέρη

Ο γερουσιαστής Michael McMahon αντιπροσωπεύει την 13η εκλογική περιφέρεια του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη, περιφέρεια που περιλαμβάνει περιλαμβάνει το Staten Island, το Bay Ridge, το Bensonhurst, το Dyker Heights και γειτονιές στο Μπρούκλιν. Από το 1981 έως το 2008, ήταν μια περιοχή Ρεπουμπλικανοκρατούμενη. Ο πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Vito Fossella κένωσε την έδρα το 2008, λόγω ενός σκανδάλου που διέπραξε στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Ο McMahon ανέβηκε στο κύμα  Ομπάμα το 2008 με άλλους Δημοκράτες. Ωστόσο, το Staten Island  της 13ης συνοικίας πήγε με τον McCain. Το 2010, η έδρα του στοχεύεται από Ρεπουμπλικάνους.

Δεν θα κουραστούν να μας περιμένουν οι Τούρκοι...

Πριν από πολλά χρόνια απέκτησαν οι υπηρεσίες μας ένα απόρρητο κείμενο του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το οποίο περιείχε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της τουρκικής στρατηγικής στην περιοχή μας. Ήταν γραμμένο σε απλοϊκή γλώσσα, αλλά τα όσα ανέφερε ήταν πολύ σοβαρά και δεν άφηναν αμφιβολίες για τους στόχους της πολιτικής της Άγκυρας σε σχέση με την Ελλάδα ούτε για την αυθεντικότητά του. Έγραφε το τουρκικό εγχειρίδιο: "Τα ανατολικά νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος) περικλείουν τα παράλια της Ανατολίας στο Αιγαίο. Τα νησιά αυτά κατέχουν θέσεις στις προσβάσεις εισβολής στην Ανατολία και αποτελούν προφυλακή για την άμυνά της σε περίπτωση επίθεσης...". Και συνέχιζε το κείμενο του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου: "...Οι παρακάτω πραγματικότητες αποδεικνύουν ότι σ' έναν πόλεμο η ελληνική αντίσταση θα είναι αδύνατη. Τα νησιά βρίσκονται πολύ μακριά από την Ελλάδα και η αποστολή δυνάμεων από τη μητέρα πατρίδα για την προστασία τους θα είναι πολύ δύσκολη. Ακόμη περισσότερο αφού, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, είναι ανοχύρωτα...".

16.05.2017: ΡΗΓΜΑ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΗΓΗ: Αlpha)
16.05.2017: Η ΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
You are here: Home