25.02.2010-Ξεκίνησε στη Λευκωσία ο γ’ γύρος των εντατικών διαπραγματεύσεων

Ξεκίνησε χθες ο γ’ γύρος των εντατικών διαπραγματεύσεων, με τους δύο ηγέτες να προβαίνουν σε γενική ανασκόπηση των συνομιλιών, ενώ ξεκίνησαν τη συζήτηση του κεφαλαίου της Οικονομίας. Ωστόσο, η συνάντηση έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, λόγω του ζητήματος των εγγυήσεων. Οι δύο ηγέτες προέβησαν, επίσης, σε μια συνολική ανασκόπηση της πορείας των συνομιλιών, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και γύρω από τρέχοντα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, τα οποία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα μπορούσε να θέσει η μία ή η άλλη πλευρά».

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στα κατεχόμενα ο Μ.Α. Ταλάτ, η συνάντηση έγινε μέσα σε αρνητικό κλίμα, λόγω της απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων για το θέμα των εγγυήσεων, γεγονός που ενόχλησε την τ/κ πλευρά, και το οποίο συζητήθηκε από τους δύο ηγέτες.

Απαιτείται συνολική αναδιάταξη του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού

Συγχωνεύσεις οργανισμών, κατάργηση προκλητικών προνομίων και παγκοσμίως πρωτότυπων επιδομάτων, αναστολή διορισμών στο δημόσιο κλπ. είναι μεν απαραίτητα μέτρα για την δημοσιονομική σωτηρία της χώρας. Αλλά δεν πρόκειται να αποδώσουν μεσοπρόθεσμα, ούτε να γίνουν αποδεκτά χωρίς κοινωνική έκρηξη και πολιτική αποσταθεροποίηση, εάν δεν εφαρμοστούν αναλογικά σε προνομιούχους και μη. Ξεκινώντας ασφαλώς από τους πρώτους.
    Η φοροδιαφυγή όχι μόνον δεν θα μειωθεί εάν δεν πληρώσουν πρώτοι οι μεγάλοι εισφοροδιαφεύγοντες και φοροδιαφεύγοντες, αλλά τουναντίον θα ενταθεί υπό το κράτος  της δυσκολίας των νοικοκυριών. Αλλά και υπό το κράτος της αγανάκτησης για την άδικη μεταχείριση εις βάρος των μισθωτών και μικροεπαγγελματιών. Επίσης οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα αισθάνονται ότι δικαιούνται να εξεγείρονται εναντίον οιασδήποτε περικοπής προνομιακών μεταχειρίσεων ή ποικίλων επιδοτήσεων, όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει μείωση των βουλευτικών εσόδων κατά 5%.

Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ

Αντιπερισπασμό στις αγγλοαμερικανικές παρεμβάσεις στο Κυπριακό επιχειρεί η Μόσχα, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, στέλλοντας στην Λευκωσία τον ανώτατο κρατικό ηγέτη της. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί την Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ο κ. Μεντβέντεφ απέστειλε απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε απάντηση της επιστολής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας τού είχε αποστείλει τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή τις τουρκικές προτάσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ (ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ»

Αθήνα, Δευτέρα 01 Μαρτίου 2010, 18:30, ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»
(Λεωφόρος Αμαλίας 10, Πλατεία Συντάγματος)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:    ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

18:30   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ
            ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ, ΑΜΥΝΤ. ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

18:40   ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΕΥΡΩΠΗ  ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
            ΚΥΡΑ  ΑΔΑΜ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
           
19:00   ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ
            ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΤΖΑΝΕΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ EΠIΣTHMΩΝ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ, ΔΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

19:30   ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ 
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟ ΧΩΡΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜ. ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ;

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία δεν είναι μία σοφή πράξη αυτή την περίοδο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα οδήγησε στην απαξίωσή της και σε πολιτικό επίπεδο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελλήνων διπλωματών, ελάχιστη σημασία δίνεται στην Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι πρέσβεις αδυνατούν να έχουν ακόμα και απλές επαφές στα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών που υπηρετούν. Για να το πούμε απλά: Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά...

Υπό το φως των παραπάνω γεγονότων, είναι «αυτοκτονία» κάθε συζήτηση, πόσο μάλλον διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο και δεν υπάρχει το σθένος, ούτε η δύναμη, πόσο μάλλον η ισχύς που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται ξυπόλυτη στα αγκάθια με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οσο και να αυτοδιαφημίζεται ως η απόλυτη περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας, η Τουρκία έχει και αυτή πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ο καθημερινός αγώνας επικράτησης μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των στρατηγών οδηγεί την κατάσταση στα άκρα. Η χώρα βράζει και τα μέτωπα είναι πολλά.

16.05.2017: ΡΗΓΜΑ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΗΓΗ: Αlpha)
16.05.2017: Η ΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
You are here: Home