Οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό...

 

Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο; Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή;

Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Γκόλντμαν Ζακς, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους διαχειριστές του δημόσιου χρέους μας. Με το ένα χέρι, η τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις “συμβουλές” της και τη διαχείριση του χρέους. Με το άλλο, παίζει στην αγορά CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008.

01.03.2010: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Μαρτίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το συνέδριο του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α με θέμα "Συλλογική ασφάλεια στην Ευρώπη και ελληνικές προτεραιότητες". Παρουσία ενός υψηλού επιπέδου ακροατηρίου (διπλωμάτες, διεθνολόγοι, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί,  πρόεδροι φορέων κτλ), οι δημοσιογράφοι Νίκος Χιδίρογλου και Κύρα Αδάμ, καθώς και οι πανεπιστημιακοί Γρηγόρης Τζανέτος και Βασίλης Γραμματίκας προέβησαν σε καίριες επισημάνσεις και διαπιστώσεις για το σήμερα και το αύριο της ευρωπαικής ασφάλειας.

 

Κίνα και Ρωσία διέξοδοι για την Ελλάδα

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τον Οκτώβριο 1940 η Ιταλία επιτέθηκε στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 1941, το παιχνίδι τελείωσε με την είσοδο της Γερμανίας στον πόλεμο. Η ελληνική ιθύνουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό διέπραξαν μια πράξη «συλλογικής προδοσίας»: είτε συνθηκολόγησαν και συνεργάστηκαν με τις αρχές κατοχής (γερμανόφιλη μερίδα), είτε έφυγαν στο Κάιρο (αγγλόφιλη μερίδα). Μόνη σχεδόν απομείνασα πολιτική δύναμη στη χώρα, το ΚΚΕ κυριάρχησε στην αντίσταση και ήλεγχε την Ελλάδα όταν έφυγαν οι Γερμανοί. Για να ξαναπάρουν οι Αγγλοαμερικανοί τον έλεγχο της χώρας χρειάστηκε αφενός συνδρομή του Κρεμλίνου, αφετέρου ένας αιματηρός εμφύλιος, το ηθικό κόστος του οποίου πληρώνουμε ακόμα και όπου βρίσκονται πολλές από τις ρίζες των προβλημάτων μας....

25.02.2010-Ξεκίνησε στη Λευκωσία ο γ’ γύρος των εντατικών διαπραγματεύσεων

Ξεκίνησε χθες ο γ’ γύρος των εντατικών διαπραγματεύσεων, με τους δύο ηγέτες να προβαίνουν σε γενική ανασκόπηση των συνομιλιών, ενώ ξεκίνησαν τη συζήτηση του κεφαλαίου της Οικονομίας. Ωστόσο, η συνάντηση έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, λόγω του ζητήματος των εγγυήσεων. Οι δύο ηγέτες προέβησαν, επίσης, σε μια συνολική ανασκόπηση της πορείας των συνομιλιών, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και γύρω από τρέχοντα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, τα οποία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «θα μπορούσε να θέσει η μία ή η άλλη πλευρά».

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στα κατεχόμενα ο Μ.Α. Ταλάτ, η συνάντηση έγινε μέσα σε αρνητικό κλίμα, λόγω της απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων για το θέμα των εγγυήσεων, γεγονός που ενόχλησε την τ/κ πλευρά, και το οποίο συζητήθηκε από τους δύο ηγέτες.

Απαιτείται συνολική αναδιάταξη του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού

Συγχωνεύσεις οργανισμών, κατάργηση προκλητικών προνομίων και παγκοσμίως πρωτότυπων επιδομάτων, αναστολή διορισμών στο δημόσιο κλπ. είναι μεν απαραίτητα μέτρα για την δημοσιονομική σωτηρία της χώρας. Αλλά δεν πρόκειται να αποδώσουν μεσοπρόθεσμα, ούτε να γίνουν αποδεκτά χωρίς κοινωνική έκρηξη και πολιτική αποσταθεροποίηση, εάν δεν εφαρμοστούν αναλογικά σε προνομιούχους και μη. Ξεκινώντας ασφαλώς από τους πρώτους.
    Η φοροδιαφυγή όχι μόνον δεν θα μειωθεί εάν δεν πληρώσουν πρώτοι οι μεγάλοι εισφοροδιαφεύγοντες και φοροδιαφεύγοντες, αλλά τουναντίον θα ενταθεί υπό το κράτος  της δυσκολίας των νοικοκυριών. Αλλά και υπό το κράτος της αγανάκτησης για την άδικη μεταχείριση εις βάρος των μισθωτών και μικροεπαγγελματιών. Επίσης οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα αισθάνονται ότι δικαιούνται να εξεγείρονται εναντίον οιασδήποτε περικοπής προνομιακών μεταχειρίσεων ή ποικίλων επιδοτήσεων, όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει μείωση των βουλευτικών εσόδων κατά 5%.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home