15.11.2016: ΟΧΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ!

του Sener Levent*

Είναι εύκολο να συγχαίρεις τον Ερντογάν, αλλά δύσκολο να καταγγέλλεις την φυλάκιση του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς. Αντιληπτό πως το δεύτερο δεν είναι τόσο εύκολο όσο το πρώτο. Σε ολόκληρη εφημερίδα, την ''Τζουμχουριέτ'', έγινε αστυνομική έφοδος. Η εκλεγμένη δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ ρίχτηκε στην φυλακή. Μέσα στα μαύρα χαράματα έγινε έφοδος και πήραν 9 βουλευτές μεταξύ των οποίων τους συμπροέδρους του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουξεκντάγ. Και υπάρχουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα: Τα έγγραφα Wikileaks. Πρόκειται για τα mail της Χίλαρι Κλίντον. Κοίτα τι περιέχουν, κοίτα τι διέρρευσε και αποκαλύφθηκe: O ISIS δημιουργήθηκε από τις HΠΑ για να ανατρέψει τον Καντάφι και τον Άσαντ. Και ποιόν έβαλαν επικεφαλής; Τον Ταγίπ Ερντογάν!

12.11.2016: OMΠΑΜΑ > ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

του Λεωνίδα Αποσκίτη*

Τι θέλουν ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα και ο “πρέσβης του Μαϊντάν” στην Αθήνα; Μετά τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, το ερώτημα που πολλοί θέτουν είναι εάν εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο στον Λευκό Οίκο ο αποχωρών πρόεδρος Ομπάμα, ή έχουμε να κάνουμε με ένα συγκεκαλυμμένο “πραξικόπημα” από το Λόμπυ του Πολέμου. “Ποιος αποφασίζει για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ”, αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Stephen Cohen, βασικός συνεργάτης της επιθεώρησης Nation και ένας εκ των κορυφαίων Αμερικανών αναλυτών της ρωσικής γεωστρατηγικής. (The Nation, 21/09/2016, “Who is Making American Policy – the President or the War Party?) 

11.11.2016: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, Η ΛΕΠΕΝ;

Τις πιθανότητες εκλογής της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία της Γαλλίας, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, διερευνά το περιοδικό Politico. Γράφει συγκεκριμένα ο αρθρογράφος Νίκολας Βίνοκαρ πως ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό, η προοπτική της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ έμοιαζε για πολλούς εχέφρονες ανθρώπους απίθανη, αν όχι γελοία, ανάλογες εκτιμήσεις έχουν γίνει για τις εκλογικές προοπτικές της Μαρίν Λεπέν, που θα είναι υποψήφια το 2017 για την προεδρία της Γαλλίας. Τώρα που εξελέγη ο Τραμπ, θα διαψευστούν άραγε οι δημοσκοπήσεις και στη Γαλλία όπως διαψεύστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

11.11.2016: ΧΙΛΑΡΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΡΟΦΕΦΥΡΩΜΑΤΑ

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Σήμερα αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την πανηγυρική εκλογή στην Προεδρείατων ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ. Γιατί, εδώ και κάποιους μήνες  διατυμπανίζαμε σε όλους τους τόνους πως η πρόβλεψή μας ήταν ότι θα εκλεγεί ο Ντόναλντ   Τραμπ. Κόντρα   σε   όλες   τις   δημοσκοπήσεις   που δημιουργούσαν κλίμα σαρωτικής   νίκης της Χίλαρι   Κλίντον.  Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όταν όλο το τραστ των μεγάλων εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών προπαγάνδιζαν τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον, αλλά και στο εξωτερικό και δη σε χώρεςτης ΕΕ όπου θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη της και επένδυαν επάνω σε αυτή. Όπως επί παραδείγματι στην Ελλάδα που όλα τα κοινοβουλευτικά  κόμματα πλην “Χρυσής Αυγής” έβγαζαν αφρούς από το στόμα τους για την επικείμενη νίκη της Χίλαρι Κλίντον.

11.11.2016: ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ....

του Μιχαήλ Στυλιανού*

Λοιπόν, σ υ λ λ υ π η τ ή ρ ι α! Συλλυπητήρια κατ’ αρχήν στους Ελλαδίτες «ενημερωτές της κοινής γνώμης», παρουσιαστές και παρουσιάστριες της TV, ανταποκριτές, αρθρογράφους, σχολιαστές και αναλυτές του συνόλου των ΜΜΕ, που ποντάρισαν και τα ρέστα τους (σε μόρφωση, κρίση, επαγγελματική δεοντολογία και εθνική αξιοπρέπεια), λειτουργώντας ως εκλογικοί ατζέντηδες της Χίλλαρυ Κλίντον, και  περιλούζοντας με χλευασμό τον αντίπαλό της. Και αυτό σ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, χωρίς ενδοιασμούς και επιφύλαξη, με ακατανόητο προσωπικό πάθος και προφανώς ανυποψίαστοι για την γελοιότητα να πιθηκίζουν -στη λάθος χώρα- την  αυτοκαταστροφική εξωνημένη δημοσιογραφία, και τον άσεμνο προπαγανδιστικό λόγο και γραφή των Αμερικανών σύντεχνών τους.

06.10.2016: O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ''ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
06.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ
You are here: Home