07.03.2014: ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ > ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΧΙΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κλειστή σύσκεψη (στρογγυλή τράπεζα) προσωπικοτήτων σε υψηλό επίπεδο διοργάνωσε χθες το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. στην Αθήνα, με ''βαριά'' ατζέντα: Τις μεθοδεύσεις για κλείσιμο κυπριακού και σκοπιανού (ονομασία FYROM), την ενεργειακή διάσταση αυτών των μεθοδεύσεων και τον τουρκικό κίνδυνο για την ελληνική ασφάλεια, την τρέχουσα ελληνική προεδρία στην ΕΕ και τις ό,ποιες εξ αυτής δυνατότητες, που δεν αξιοποιεί η Αθήνα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική -αυτό προέκυψε ως κεντρική διαπίστωση- χαρακτηρίζεται άτολμη, αναιμική και μη ανεξάρτητη. Διατυπώθηκαν προβληματισμοί και ζωηρές ενστάσεις, κυρίως σε βάρος του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου (ιδίως για τις ακολουθούμενες πολιτικές της Αθήνας σε θέματα όπως της κρίσης στην Ουκρανία), και τονίστηκε η ανάγκη για άλλου τύπου εξωτερική πολιτική.

Πιό αναλυτικά:

22.04.2013: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ''NEXUS'' ME TH ΣYMMETOXH TOY ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Με αφορμή τα 9 χρόνια κυκλοφορίας του, το περιοδικό «HELLENIC NEXUS» σε συνεργασία με το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. διοργάνωσαν στις 12 Απριλίου εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα: «Ενεργειακό Ζήτημα και ΑΟΖ την περίοδο της κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο». Η συμμετοχή του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ήταν δια του βασικού συνεργάτη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου και του προέδρου του Σταύρου Καρκαλέτση, ενώ εισηγήσεις είχαμε ακόμη από τον Σάββα Καλεντερίδη, εκδότη του ''Ινφογνώμων'' και από τον φυσικό Ιωάννη Πηλιούνη. Τα κύρια σημεία των εισηγήσεων:

12.11.2012: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. - Σ.Ε.ΕΘ.Α - Ι.ΔΙ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΜΥΝΑ

Πραγματοποπιήθηκε στην Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) στις 12 Νοεμβρίου συνέδριο για την εξωτερική πολιτική και της άμυνα της χώρας, εν μέσω της βαθιάς, οικονομικής και όχι μόνον, κρίσης, με συνδιοργανωτές τον Σ.Ε.ΕΘ.Α. (Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας), το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και το Ι.ΔΙ.Σ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις που κατατέθηκαν, από τον αντιπτέραρχο ε.α. Ευάγγελο Γεωργούση, τον συντονιστή του Κέντρου Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Ι.ΔΙ.Σ. Κωνσταντίνο Φίλη, καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ιστορικό και αμυντικό αναλυτή Σταύρο Καρκαλέτση.

 

24.01.2013: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ''DEFENCENET'' ME TH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΜΥΝΑ

Mε επιτυχία διεξήχθη το συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα» που διοργάνωσαν το ''Defencenet'' και η "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ"  στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή και του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Μίλησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, οι πρεσβευτές του Ισραήλ Arye Mekel και της Κύπρου Iωσήφ Ιωσήφ, ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΔΑ Σταύρος Καρκαλέτσης, ο καθηγητής Παν/μνίου Μακεδονίας Μάνος Καραγιάννης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας Ηλίας Κονοφάγος και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

11.10.2012: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Με ομιλητές προσωπικότητες του χώρου, έλαβε χώρα στην Αθήνα (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 11 Οκτωβρίου) συνέδριο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και τα προβήματα και τις δυνατότητές της εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Μίλησαν οι Arye Mekel (πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα), Αθανάσιος Δρούγος ( διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής, Γεώργιος Αυφαντής (πρέσβης, διπλωματικός σύμβουλος προέδρου ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (δημοσιογράφος, συγγραφέας και συνεργάτης του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.) και Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (πρόεδρος ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ).

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home