20.11.2017: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΛΛΑΣ

του Δαμιανού Βασιλειάδη*

Το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας είναι πολύ διδακτικό και θα συμβεί και στην Ελλάδα. Η Γιουγκοσλαβία έπρεπε, σύμφωνα με τα σχέδια της Νέας Τάξης να διαλυθεί, ώστε να αποδυναμωθεί πλήρως και στο τέλος να ελεγχθεί εκείνο το κομμάτι που ως Σερβία απέμεινε. Εκεί συνέβη η συντριβή με τον στρατιωτικό βραχίονα της Νέας Τάξης, που φέρει το όνομα ΝΑΤΟ. Όπως είχα αναφέρει και στο βιβλίο μου «Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη και Ελληνισμός», είχα προβλέψει την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δύο μήνες πριν επέμβει το ΝΑΤΟ. Ο λόγος για μένα ήταν απλός, πολύ απλός. Ο στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ ήταν και είναι μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να απομονώσει το «ξανθόν γένος», δηλαδή τη Ρωσία, από την επιρροή ή την επικράτησή της ή τη διείσδυσή της στο χώρο της Ανατολής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής...

19.11.2017: THE BLACK SHEEP OF NATO

 

Written by Michael Totten*

 It was made abundantly clear last week in Philadelphia, of all places, that NATO is being undermined from within and lacks the will to defend its own values and interests. I flew to Philadelphia to speak to visiting members of NATO's Parliamentary Assembly at a foreign policy conference organized by the Middle East Forum, where I am a fellow. Most of the event was off the record, but the final portion was not, and that's when the news broke. First, a bit of background. Rumi Forum President Emre Çelik was supposed to be on my panel, but Turkish President Recep Tayyip Erdoğan's office in Ankara demanded we disinvite him or his delegation wouldn't attend...

13.06.2017: ΤΟΥΡΚΙΑ > ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Στο ΕΛΚΕΔΑ ταχθήκαμε πρώτοι με την άποψη ότι η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο εταίρο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και γράφαμε πως ''τα σύνορα της καρδιάς'' του Ερντογάν είναι επικίνδυνα για όλους, όχι μόνο για την ελληνική ασφάλεια. Πολλοί δυτικοί αναλυτές -και Αμερικανοί ανάμεσά τους- συντάσσονται με την άποψη αυτή, μόνο που τώρα έχουμε και φωνές μέσα στην ίδια την Τουρκία: Τρεις Τούρκοι ανώτατοι στρατιωτικοί καταγγέλουν ανοιχτά ότι η χώρα τους δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο εταίρο μέσα στο ΝΑΤΟ.

11.10.2017: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ''ΕΠΕΝΔΥΕΙ'' ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΗΠΑ

Καθώς η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγαλύτερου χάους, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι ο Ερντογάν έχει περισσότερα να κερδίσει από τη διατήρηση της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε άρθρο της Washington Post που υπογράφεται από τον Adam Taylor, σχετικά με μία αμερικανο-τουρκική διπλωματική κρίση η οποία σοβούσε εδώ και καιρό και ίσως να μην είναι βραχύβια. Διπλωματικό πινγκ-πονγκ Τα γεγονότα του σαββατοκύριακου ξεκίνησαν από τη σύλληψη του Μετίν Τοπούζ, Τούρκου υπαλλήλου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία της κατασκοπείας.

12.06.2017: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑ

του Πάνου Σπαγόπουλου*

Με την βάση του Ιντσιρλίκ να αποτελεί το μεγάλο ζήτημα στις σχέσεις Τουρκίας και ΝΑΤΟ, η ναυτική βάση της Σούδας αλλά και η 115ΠΜ αποκτούν συνεχώς όλο και μεγαλύτερη αξία για τις ΗΠΑ. Ο Τούρκος YΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι σε ότι αφορά την γερμανική Αεροπορία αυτή μπορεί να φύγει όποτε το επιθυμεί  από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, ύστερα από τα προβλήματα που ανέκυψαν σε ότι αφορούσε την απαγόρευση εισόδου στη βάση Γερμανών βουλευτών που ήθελαν να επισκεφθούν τη βάση και να έρθουν σε επαφή με τους Γερμανούς που βρίσκονται εκεί. Παρόμοια προβλήματα έχουν αναφερθεί και με τις ΗΠΑ. Τoν περασμένο Ιανουάριο η Τουρκία είχε απειλήσει ότι θα καθήλωνε  τα αμερικανικά αεροσκάφη στη βάση, επειδή οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να προσφέρουν αεροπορική κάλυψη στις τουρκικές δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home