ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ

O Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε καταστροφική μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν, δημιουργώντας νέο τετελεσμένο στις σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ. Στην παραπάνω διαπίστωση (και προειδοίηση;) προέβη ο Ταγίπ Ερντογάν μέσω συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα El Pais. ''Μια προληπτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν θα αποτελούσε καταστροφή για ολόκληρη την περιοχή'', δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός τονίζοντας πως "...η διαμάχη πρέπει να λυθεί μέσω διπλωματικών οδών και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Διπλωματία μέχρι το τέλος", είπε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας, μετά από ερώτηση της ισπανικής εφημερίδας, ότι μια ισραηλινή επίθεση θα έχει "απρόβλεπτες συνέπειες που δεν μπορώ καν να τις φανταστώ". Ο Τούρκος πρωθυπουργός ''θύμισε'' πως δεν έχει καμιά επαφή με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχέσεις των δύο χωρών διατηρούνται υποβαθμισμένες.

Στη συνέντευξή του ο Ερντογάν δεν έμεινε φυσικά στα του Ιράν και του Ισραήλ. Με δριμύτητα και προσήλωση στο διαχρονικό αυτοκρατορικό σύνδρομο της Άγκυρας, επέκρινε τα εμπόδια που θέτουν Παρίσι και Βερολίνο σε μια πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ''υπενθύμισε'' πως ζουν ήδη πέντε εκατομμύρια Τούρκοι. "Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, αλλά αυτό που κάνουν η Γαλλία και η Γερμανία δεν είναι σωστό γιατί θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να επιβάλουν στην Τουρκία άλλες προϋποθέσεις, πέρα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες", ανέφερε. Παραλείποντας να αναφέρει ότι αυτούς ακριβώς τους ευρωπαικούς κανόνες αγνοεί κραυγαλέα η Τουρκία, πρώτα από όλα μην αναγνωρίζοντας την Κύπρο. Πλήρης αντιστροφή και διαστρέβλωση, σε προκλητικό βαθμό.

Δεν προξενεί εντύπωση η παραπάνω στάση, αφού εδώ και μήνες η Τουρκία, κινούμενη στον αστερισμό Νταβούτογλου, δηλώνει πανταχού παρούσα. Λόγοις, αλλά -δυστυχώς για την απούσα Ελλάδα- και έργοις. Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Διότι και η Τουρκία διήλθε στο πρόσφατο παρελθόν οικονομικών κρίσεων, μη εγκαταλείπουσα όμως τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της. Είναι χαρακτηριστικό πως η Άγκυρα δεν μείωσε τις αμυντικές της δαπάνες ούτε όταν επλήγη από καταστροφικότατο σεισμό (1999), την ώρα που κάποιοι στην Αθήνα επικαλούνται την οικονομική κρίση για να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από τον διπλωματικό και αμυντικό ιστό της χώρας....

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ