Γερουσιαστής Michael McMahon: το ανερχόμενο αστέρι στο τουρκικο-αμερικανικό Lobby

του Αλέξανδρου Αλιφέρη

Ο γερουσιαστής Michael McMahon αντιπροσωπεύει την 13η εκλογική περιφέρεια του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη, περιφέρεια που περιλαμβάνει περιλαμβάνει το Staten Island, το Bay Ridge, το Bensonhurst, το Dyker Heights και γειτονιές στο Μπρούκλιν. Από το 1981 έως το 2008, ήταν μια περιοχή Ρεπουμπλικανοκρατούμενη. Ο πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Vito Fossella κένωσε την έδρα το 2008, λόγω ενός σκανδάλου που διέπραξε στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Ο McMahon ανέβηκε στο κύμα  Ομπάμα το 2008 με άλλους Δημοκράτες. Ωστόσο, το Staten Island  της 13ης συνοικίας πήγε με τον McCain. Το 2010, η έδρα του στοχεύεται από Ρεπουμπλικάνους.

Το 2009, ο γερουσιαστής Michael McMahon έγινε μέλος της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη στο Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Στις 10 Μαΐου 2009, ο γερουσιαστής McMahon εντάχθηκε στην τουρκική τοπική κομματική οργάνωση.  Εντάχθηκε όμως και στην ελληνική τοπική κομματική οργάνωση υποσχόμενος υποστήριξη για την Κύπρο και το Πατριαρχείο. Στην απογοήτευση των Αρμενίων-Αμερικανών και των Ελλήνων Αμερικανών, πήρε την τουρκική πλευρά αρνούμενος τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πήρε το μέρος των  Αζεροτουρκικής πλευράς καταδικάζοντας την ελευθερία του Αρμενικού Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Πόσο αξιόπιστος είναι αυτός ο άνθρωπος για τους Ελληνοαμερικανούς, όταν υποστηρίζει την άρνηση της τουρκικής πλευράς της Γενοκτονίας των Αρμενίων; Που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αρνείται την γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Μικράς Ασίας, το 1915-1923. 

Ο γερουσιαστής McMahon δεν δεσμεύτηκε να ψηφίσει «ναι» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στο ψήφισμα στις 4 Μαρτίου του 2010 στην Ολομέλεια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Τον Οκτώβριο του 2007, το ψήφισμα πέρασε στο Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με ισχνή πλειοψηφία. Ωστόσο, οι τουρκικές απειλές για εισβολή στο Ιράκ φόβισαν την κυβέρνηση Μπους ώστε να κινήσει όλα τα νήματα για να σταματήσει μια γενική ψηφοφορία για το αρμενικό ψήφισμα, το οποίο υποστηρίζεται από την πλειοψηφία της αμερικανικής Βουλής. Μετά από αυτό, η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ με την ανησυχία προς απογοήτευση των ΗΠΑ, και της αδύναμης ιρακινής κυβέρνησης.

 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2010, ο Τουρκικός Συνασπισμός της Αμερικής τίμησε το γερουσιαστή Michael McMahon, σε ειδική εκδήλωση.
Ο Lincoln McCurdy, Πρόεδρος του Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής, είπε: "Είναι η αρχή του  Τουρκικού ακτιβισμού. Οι  ΤουρκοΑμερικανοί πρέπει να μιλήσουν περισσότερο. Έχουμε πάνω από 100 μέλη στην  τουρκική τοπική οργάνωση. Ο Michael McMahon αρχίζει το επόμενο κεφάλαιο του ΤουρκοΑμερικανικανικού Ακτιβισμού. Είναι πολύ δραστήριος στην τουρκική τοπική οργάνωση. Παίζει κάποιο ρόλο στις κοινότητες. Χρειαζόμαστε γερουσιαστές να φέρουν σε επαφή τους ΕλληνοΑμερικανούς,  ΑρμενοΑμερικανούς, και ΤουρκοΑμερικανούς."  Ο γερουσιαστής Michael McMahon δήλωσε: «Έχουμε ΕλληνοΑμερικανούς που ζουν μαζί με ΤουρκοΑμερικανούς. Μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτές τις γέφυρες  μαζί. " Είπε," Είναι ένα προνόμιο να είσαι στην  τουρκική τοπική οργάνωση ". Επεσήμανε  τον νομοθετικό Επίκουρο, των εξωτερικών υποθέσεων του ο οποίος είναι ο τούρκος, Naz Turkoglu, παρουσίαζοντας τον προς την τουρκική αμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Στο δείπνο παρέστη ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ ως ερανοδότης  για την εκλογή του McMahon το 2010. 

Το παραπάνω βίντεο και οι  δηλώσεις καθιστούν σαφές ότι το τουρκικό λόμπι χρησιμοποιεί τον Michael McMahon, μετά την παραίτηση του Robert Wexler από το Κογκρέσο στις 10 Ιανουαρίου 2010, για να είναι ο επόμενος ισχυρός υποστηρικτής της Τουρκίας στην Υποεπιτροπή του Σώματος  Εξωτερικών Υποθέσεων  για την Ευρώπη. Ο Wexler κατείχε από κοινού έδρα της τουρκικής  τοπικής οργάνωσης και έδρα της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη. Ο McMahon όπως ο Wexler κατείχε εκλογικές περιφέρειες του Κογκρέσου όπου μεγάλες ελληνοΑμερικανικές κοινότητες κατοικούσαν. Παρά το γεγονός, κρατούν την ισχυρή υποστήριξή τους για το Δημοκρατικό Michael McMahon που είναι ο μόνος ένθερμος υποστηρικτής της Τουρκίας στην Υποεπιτροπή για την Ευρώπη μαζί με τον Δημοκρατικό David Scott (που καταψήφισε το ψήφισμα Γενοκτονία των Αρμενίων). 

Οι Ελληνο Αμερικανοί αριθμούν περίπου 20.000 στην περιφέρεια του McMahon. Αυτοί  οι εκλογείς μπορούν να λειτουργήσουν ως αναποφάσιστοι ψηφοφόροι αν είναι συμπαγώς ενωμένοι. Το 2010 θα είναι μια κακή χρονιά για τους Δημοκρατικούς, όπως ο McMahon που κινδυνεύουν σοβαρά την πιθανότητα να χάσουν την επανεκλογή τους. Εκατοντάδες ελληνοΑμερικανοί  καλώντας τον McMahon για τη Γενοκτονία των Αρμενίων θα τον κάνουν να φοβηθεί πολύ. Μπορεί να ψηφίσει ΝΑΙ, ακόμη και για τη Γενοκτονία των Αρμενίων λόγω αυτών των κλήσεων. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό οι ΕλληνοΑμερικανοί να υποστηρίξουν το ψήφισμα για την Γενοκτονία των Αρμενίων . Χιλιάδες ΕλληνοΑμερικανοί  σε όλες τις 50 πολιτείες μπορούν να καλέσουν ενεργά το γερουσιαστή τους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη του ψηφίσματος.της Γενοκτονίας των Αρμενίων.Η άνοδος του αστεριού του  Michael McMahon, μέσα στο τουρκικό λόμπι θα έπρεπε να ηχεί συναγερμό  στους σημαντικούς ΕλληνοΑμερικανούς. υποστηρικτές του McMahon.

 

Πηγή: Cyprus Action Network of America (CANA)

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις Γερουσιαστής Michael McMahon: το ανερχόμενο αστέρι στο τουρκικο-αμερικανικό Lobby