08.05.2012: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. - Π.Α.Κ. - Κ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Διεξήχθη στις 8 Μαίου στη Λάρνακα το συνέδριο για τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, με τη συμμετοχή του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. και των τριών μειζόνων αντικατοχικών οργανώσεων της Μεγαλονήσου: Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, Κίνηση Σωτηρίας της Κύπρου και Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα. Το συνέδριο, αρχικά να σημειωθεί πως έτυχε ευρυτάτης προβολής από τα κυπριακά ΜΜΕ.

 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης Κρίνος Μακρίδης, εστίασε στις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η Κύπρος, με κυρίαρχη αυτήν της λαθρομετανάστευσης. Υπό την πίεση της οποίας, υποχρεώθηκαν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να λάβουν ορισμένα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Στον ίδιο παρονομαστή κινήθηκαν με τις ομιλίες τους οι Άρης Χατζηπαναγιώτου (πρόεδρος ΠΑΚ), Πέτρος Στυλιανού (πρόεδρος Κίμησης Σωτηρίας Κύπρου) και Οδυσσέας Διομήδους (υπεύθυνος Γραφείου Ιδεολογίας-Ενημέρωσης ΚΕΑ). Εισηγήσεις έκαναν οι Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Μορφίτης (πρόεδρος Κυπριακού Κέντρου Μελετών - ΚΥΚΕΜ) και Σάββας Πέτρου (ταγματάρχης ε.α.).

«Ας σταθούμε με σθένος ενάντια στο μείζον μέτωπο της εισβολής και της κατοχής, όπου βυσσοδομούν για την επιβολή στον λαό μας μιας νόθας λύσης, η οποία θα έχει θέσει σε κίνδυνο την παρουσία του στη γη των προγόνων του. Ακόμα ενάντια στο ανοικτό μέτωπο των οδοφραγμάτων, απ΄ όπου μύρια κακά πλήττουν την κοινωνία μας, αλλά προπάντων τα παιδιά μας: ναρκωτικά, έγκλημα, κοινωνική διάβρωση, κατασκοπία και όλα τα συναφή κακά που απορρέουν απ΄ αυτήν την πυορροούσαν πληγή», τόνισε ο Κρίνος Μακρίδης, σημειώνοντας πως δεν κινδυνεύει από σκέτη τουρκική, αλλά από ασιατική δεσποτεία η Κύπρος και η Ελλάδα, δια της ισλαμοποίησης μέσω της λαθρομετανάστευσης.

Στοιχεία και αριθμούς για τη μετανάστευση και την ανεργία έδωσε ο Ανδρέας Μορφίτης, Πρόεδρος ΚΥΚΕΜ (Κυπριακού Κέντρου Μελετών) Λάρνακας-Αμμοχώστου στην ομιλία του με θέμα: «Η μετανάστευση στην Κύπρο. Οι πραγματικές διαστάσεις, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις στον κυπριακό Ελληνισμό».

Ο ταγματάρχης ε.α. Σάββας Πέτρου περιέγραψε σε κάθε λεπτομέρεια τις ασύμμετρες απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία από την διάνοιξη των οδοφραγμάτων της πράσινης γραμμής: Κατασκοπεία, παράνομο εμπόριο με τα κατεχόμενα, εισροή ναρκωτικών αλλά -κυρίως- τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών, οι οποίοι μέσω του δρομολογίου Τουρκία - κατεχόμενα καταλήγουν στις ελεύθερες περιοχές.

Ο διακεκριμένος Αθηναίος δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου τόνισε την ισλαμική διείσδυση στην Ελλάδα δια προγεφυρωμάτων-γκέτο που στήνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες κατευθυνόμενοι λαθρομετανάστες, και πέραν των ευθυνών της αριστεράς, κατηγόρησε την ελλαδική και κυπριακή δεξιά για ιδεολογική αλλοίωση. Εξ' άλλου αναφέρθηκαν συγκεκριμένες πρακτικές της ΝΔ όσο και του ΔΗ.ΣΥ. του Νίκου Αναστασιάδη, που καταδεικνύουν τις στρεβλώσεις από τις οποίες πάσχει (και) η κυπριακή δεξιά, στα της λαθρομετανάστευσης.

Ο πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. περιέγραψε το ευρύτερο -και όλο και ασταθέστερο- γεωστρατηγικό πλαίσιο στην ανατολική Μεσόγειο. Είπε πως τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού εξυπηρετούνται ως έναν βαθμό από την τριγωνική σχέση και συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, το οποίο τρίγωνο όμως οι ΗΠΑ προσπαθούν να τετραγωνίσουν, βάζοντας στο παιχνίδι και την Τουρκία. Ο Σταύρος Καρκαλέτσης υποστήριξε πως υπάρχει εδώ μια απόκλιση συμφερόντων, αφού οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επενδύουν πρωτίστως στον παράγοντα αστάθειας που λέγεται Τουρκία. Και ολοκλήρωσε λέγοντας πως Αθήνα και Λευκωσία, οφείλουν να διατηρούν -παρά την οικονομική κρίση- την αποτρεπτική τους ισχύ και, ταυτόχρονα, να ενισχύσουν ή και να αναζητήσουν συμμαχίες μέσα από πολυεπίπεδη και εντατική διπλωματική αντεπίθεση.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Εκδηλώσεις 08.05.2012: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. - Π.Α.Κ. - Κ.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ