01.11.2012: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ''ΑΓΩΝΑ'' ΓΙΑ ''ΑΝΟΙΧΤΗ'' ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΡΟΣ

Πρίν από δυόμιση χρόνια, μαζί με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα και ο Τζωρτζ Σόρος, που μέχρι τότε ενδημούσε στις περιοχές ένθεν και εκείθεν του Καυκάσου. Πολλοί ειναι αυτοί που ισχυρίσθηκαν πως η πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου στην πραγματικότητα ήταν μία διευκόλυνση "μπάσιματος" του Σόρος, ένα γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις μετέπειτα επαφές Παπανδρέου- Σόρος. Ανοιχτή κοινωνία επιθυμεί ο κ. Σόρος στην Ελλάδα, και όλοι καταλαβαίνουμε που το πάει. Κοινώς: «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε». Με αυτή την λαϊκή έκφραση οι πρόγονοι μας εξηγούσαν μια κατάσταση ή ένα εντελώς ανοργάνωτο μέρος (ανοικτή κοινωνία γαρ), το οποίο οικειοποιείτο ένας πονηρός που δεν είχε καμιά δουλειά να ανακατεύεται ή να βρίσκεται εκεί.

Αυτά φαντασιώνεται ο Τζώρτζ Σόρος και, δείχνοντας απογοητευμένος για την ανοιχτή κοινωνία της Ευρώπης που «έκλεισε», συγκεκριμένα γράφει: «Αρχικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν φανταστικό αντικείμενο, ένας επιθυμητός στόχος που εμπνέει τη φαντασία των ανθρώπων. Την είδα σαν ενσάρκωση μιας ανοιχτής κοινωνίας, μια ένωση εθνών-κρατών που εγκαταλείπουν την κυριαρχία τους για το κοινό καλό και διαμορφώνουν μια ένωση που δεν κυριαρχείται από κανέναν».

Τώρα ο Σόρος, ξαναεστιάζει το ενδιαφέρον στην Ελλάδα κάνοντας μιά πρόταση συνολικής αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών με τη δημιουργία δικτύου κατοικιών για τη φιλοξενία τους, όπως λέει. Ποιος ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται; Να έχει άραγε κατασκευαστικά συμφέροντα ή να πιστεύει πως βρήκε το κεφάλι του κασίδη για να μετασχηματίσει την χώρα μας; Πάντως όπως και να έχει,  για αυτά κάνει λόγο σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, όπου προαναγγέλει μάλιστα την ενεργοποίηση του Ιδρύματος του (Open Society Initiative for Europe – Πρωτοβουλία για την Ανοιχτή Κοινωνία στην Ευρώπη - OSIFE), στη χώρα μας για το σκοπό αυτό.

«Το συντομότερο δυνατόν, θα αποστείλω μέλη της OSIFE για την εκτίμηση των αναγκών και για να επικοινωνήσουν με τις αρχές - και τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που βοηθούν ήδη τους απόρους – για να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει δημόσια υποστήριξη», τονίζει χαρακτηριστικά ο Σόρος.

Κάνει λόγο και για «στέγες αλληλεγγύης» στην Ελλάδα, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως κοινοτικά κέντρα και επίσης θα παρέχουν τροφή και στέγη σε όσους έχουν ανάγκη (βάζει μέσα στα σχέδια του και λίγους Έλληνες, είναι η αλήθεια). «Υπάρχουν ήδη συσσίτια και δράσεις βοήθειας για τους μετανάστες, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε όλο το μέγεθός του. Αυτό που έχω κατά νου είναι να ενισχύσω αυτές τις προσπάθειες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος στο άρθρο του γράφει για «τους χούλιγκαν του νεοφασιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που κάνουν επιθέσεις».

ΠΗΓΗ: ''Ηellas on the Web''

 

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Μετανάστευση 01.11.2012: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ''ΑΓΩΝΑ'' ΓΙΑ ''ΑΝΟΙΧΤΗ'' ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΡΟΣ