11.11.2012: ΘΛΙΒΕΡΕΣ ''ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ'' ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Παλιότερες δηλώσεις Χριστόφια στην τουρκική «Μιλιέτ»: «Αναφορικά με την ενέργεια, αυτό μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των δύο λαών και υπάρχει ταύτιση απόψεων με τους Ταλάτ και Έρογλου για τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου. Από την αξιολόγηση των κοιτασμάτων θα επωφεληθεί και η Τουρκία». Δηλώσεις Μάθιου Κιντ, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στη Λευκωσία: «Τα κοιτάσματα θα βοηθήσουν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, και μετά τη λύση του κυπριακού τα οφέλη από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων θα μοιραστούν ανάμεσα στον κυπριακό λαό». Με τον όρο «λύση» εννοεί προφανώς τον Διζωνικό Συνεταιρισμό δύο συνιστώντων states.

Υπάρχουν και δηλώσεις του Γ. Γρ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν (29 Σεπτ. 2012), μετά τη συνάντησή του με τον Έρογλου στη Ν. Υόρκη ότι συμφωνεί στον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, θέμα για το οποίο του μίλησε ο επικεφαλής του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους.
 
Δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά, ενώπιον πρεσβευτών και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, Πέμπτη 08.11.12: «Το φυσικό αέριο θα λειτουργήσει ως σχέδιο β΄ για την άσκηση πιέσεων, αλλά και την παροχή κινήτρων προς την Τουρκία για προώθηση της λύσης».
 
Την προσφορά κινήτρων στην Τουρκία, ενθέρμως πρεσβεύει παλαιόθεν και διαρκώς και ο νυν διεκδικών την προεδρία Ν. Αναστασιάδης. Την είχε μάλιστα διατυπώσει, συνάδοντος και του Ν. Κατσουρίδη, μόλις ο Χριστόφιας είχε εκτοπίσει από την προεδρία τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Την περί κινήτρων αντίληψη υιοθέτησε κι ο ΥΠΕΞ του ελλαδικού κράτους Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Αφού το μέλλον των κοιτασμάτων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα εξ αυτών αναμενόμενα έσοδα, από τα επισημότερα χείλη, τέθηκαν σε αβέβαιη εκκρεμότητα πιθανού διαμοιρασμού, επ’ ωφελεία και του τουρκοκυπριακού συνιστώντος state ΚΑΙ της Τουρκίας, γιατί, επομένως, η Τρόικα ως δανειστής να τα εκλάβει ως εξασφάλιση κι εγγύηση του λαβείν της από την Κύπρο;

Φυσικά, οι παραπάνω δηλώσεις, παραείναι πολλές και συντονισμένες για να είναι τυχαίες. Εκφράζουν απλά την κουτοπόνηρη (ορθότερα: χαζοπόνηρη) αντίληψη Αθηνών και Λευκωσίας περί εξημέρωσης του θηρίου. Τώρα και μέσω κινήτρων ενεργειακού τύπου. Δηλαδή, τι; Θα κάνουμε δώρα στην Τουρκία για να επιδείξει καλή διαγωγή στο κυπριακό; Αφέλεια, περισσεύει διαχρονικά η αφέλεια σε Αθήνα και Λευκωσία. Και το θηρίο βεβαίως δεν εξημερώνεται. Το αντίθετο...

ΠΗΓΗ: Άρθρο του Λάζαρου Μαύρου στη ''ΣΗΜΕΡΙΝΗ'' και σχολιασμός από το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. 

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό 11.11.2012: ΘΛΙΒΕΡΕΣ ''ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ'' ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΛΕΥΚΩΣΙΑ