01.03.2013:ΝΕΕΣ ΑΝΤΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Συνεχίζουν να καρκινοβατούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ. Και ενώ στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες μιας πρώτης επανασύνδεσης, ξαναχτύπησε το ''θυμικόν'' Ερντογάν: ''Ο Σιωνισμός συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας'', ξέσπασε ο Τούρκος πρωθυπουργός προχθές Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη των αναλυτών του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ότι όσο κυβερνά ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα παραμένουν -ευτυχώς για Ελλάδα και Κύπρο- προβληματικές.

Έτσι, ενώ οι γνωστοί και φιλικώς κείμενοι προς την Άγκυρα διπλωματικοί (κυρίως) κύκλοι στο Τελ Αβίβ εργάζονται παρασκηνιακά για αναθέρμανση σχέσεων, και παρά τα θετικά δείγματα από κύκλους του ισραηλινού υπουγείου άμυνας (απόφαση αποδέσμευσης για συστήματα ESM για τα ιπτάμενα ραντάρ της Τουρκίας Boeing 737 MESA), οι νέες δηλώσεις Ερντογάν θυμίζουν στους Ισραηλινούς τι εστί ''Ισλάμ made in Turkey'': ''Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε πιό ανοιχτά τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις των άλλων λαών, αλλά αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι ενεργούν με βάση προκαταλήψεις, αποκλείοντας τους άλλους και περιφρονώντας τους. Εμείς θεωρούμε τον Σιωνισμό ή τον αντι-σημιτισμό ή το φασισμό και την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας''.

To Tελ Αβίβ βεβαίως απάντησε και χαρακτήρισε παράλογες και ανόητες τις δηλώσεις Ερντογάν: ''Αυτές είναι λέξεις άνευ ουσίας, και το μόνο που προδίδουν είναι άγνοια. Ο Σιωνισμός είναι το εθνικό κίνημα των Εβραίων και να προσπαθεί κάποιος να αρνηθεί  στον οποιοδήποτε λαό το δικαίωμα του στον αυτοπροσδιορισμό αλλά και το δικαίωμα στο εθνικό του κίνημα είναι απλώς παράλογο, εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτές τις ανοησίες'', υποστηρίζει ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ.

 

 

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική 01.03.2013:ΝΕΕΣ ΑΝΤΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ