04.03.2014: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

του Παναγιώτη Τραιανού*

Με την ανακάλυψη των μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, αφεντικά του κόσμου έγιναν οι τοκογλύφοι της Νέας Υόρκης, καύσιμο του κόσμου έγινε το πετρέλαιο, και νόμισμα του κόσμου το δολάριο. Συνωμότησαν με το γυφταριό της ερήμου, και ο σχεδιασμός τους ήταν σχεδόν τέλειος. "Πλημμύρισαν" τη Μέση Ανατολή με πετροδολάρια, για να ελέγχουν απόλυτα τα κοιτάσματά της. Βύθισαν τους λαούς της στη φτώχεια και την υπανάπτυξη και έκαναν αμύθητα πλούσιους τους αγράμματους και αστοιχείωτους σεΐχηδες, οι οποίοι ήταν καθαρά υποχείριά τους. Οι λαοί "βυθίστηκαν" στον μεσαίωνα της Σαρία, και οι πλούσιοι "βυθίστηκαν" στα μαξιλάρια των πορνείων της Δύσης. Τα δολάρια πλήρωναν την καταστολή και τον βασανισμό των πληθυσμών, που από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ειρήνη, γιατί απλούστατα η ειρήνη δεν συμφέρει τους τοκογλύφους, οι οποίοι θέλουν να εκβιάζουν τη Δύση με προβλήματα στο θέμα του πετρελαίου.

Οποιοδήποτε νέο κοίτασμα, το οποίο δεν μπορούσαν να ελέγξουν, ήταν "εχθρικό" κι ανεπιθύμητο. Οποιαδήποτε νέα ανακάλυψη πάνω στο θέμα της ενέργειας καθιστούσε τον λαμπρό αλλά "ατυχή" επιστήμονα στόχο δολοφονικής μανίας. Οτιδήποτε, δηλαδή, απειλούσε το μονοπώλιο το δικό τους στα καύσιμα και τον μονοπωλιακό χαρακτήρα των ιδίων των καυσίμων, ήταν εχθρός τους. Ήταν στόχος τους, που μπορούσαν να κάνουν το οποιοδήποτε έγκλημα εις βάρος του, προκειμένου να τον σταματήσουν.

Όλα αυτά ήταν εχθρικά για τη "συμμορία", η οποία ήδη λυμαινόταν τις ΗΠΑ. Άρα; Άρα εχθρός τους έγινε ο εθνικός σχεδιασμός των ισχυρών κρατών. Των ισχυρότερων κρατών, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην Ευρώπη. Τι τους συνέφερε; Η παγκόσμια "ειρήνη". Ο "διεθνισμός". Το παγκοσμίως κοινό "καύσιμο". Ποιος ήταν ο πραγματικός τους στόχος; Να μετατρέψουν τον κόσμο σε ένα "ανοικτό" κλαμπ, το οποίο θα τους επέτρεπε να τον ελέγχουν απόλυτα, παρακάμπτοντας τις εθνικές ηγεσίες. Βασικός τους εχθρός ήταν η εθνικιστική Ευρώπη, την οποία γνώριζαν και μισούσαν, εφόσον οι πάντες προέρχονταν από αυτήν.

Αυτή ήταν η μόνιμη φιλοδοξία τους. Να κατορθώσουν να "τσουβαλιάσουν" όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Να τα βάλουν στον ίδιο "παρανομαστή", ώστε αυτοί να γίνουν οι αποκλειστικοί προμηθευτές των πετρελαίων τους και επιπλέον —επειδή ήταν τραπεζίτες— όλα αυτά να γίνονται σε δολάρια. Στα δικά τους δολάρια. Στα δολάρια που τύπωναν στη δική τους ιδιωτική FED, η οποία παρίστανε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Στόχος τους έγινε να κάνουν αυτά τα δικά τους "χαρτάκια" κυρίαρχα στον κόσμο. Πώς θα γινόταν αυτό; Αν κατόρθωναν να συνδέσουν όλα τα κράτη με το αγαθό εκείνο, το οποίο οι ίδιοι έλεγχαν. Δεν ήθελαν έναν βιομηχανικό κόσμο, όπου ο καθένας θα στήριζε την ανάπτυξή του στη δική του ενεργειακή ιδιομορφία. Άλλος να στηριζόταν στο πετρέλαιο, άλλος στον λιγνίτη, άλλος στα υδροηλεκτρικά φράγματα κλπ. Ήθελαν να βάλουν τους πάντες σε μια κοινή "γραμμή". Έπρεπε την κυρίαρχη ανάγκη του βιομηχανικού κόσμου —που ήταν η ενέργεια— να την "ρίξουν" πάνω στο δικό τους καύσιμο.

Αυτό έγινε ο στόχος τους. Θέλησαν να επιβάλουν το πετρέλαιο σαν το αποκλειστικό καύσιμο του Δυτικού Κόσμου, και τα δολάρια σαν το μοναδικό νόμισμα, στο οποίο θα αποτιμώταν η αξία του πετρελαίου και βεβαίως θα γινόταν η αγορά του. Από τη στιγμή που τα κράτη είχαν πάγιες και μόνιμες ανάγκες για πετρέλαιο, αυτό σημαίνει ότι και το δολάριο θα γινόταν το πρώτο αποθεματικό νόμισμα, που γνώρισε ο κόσμος. Εφόσον ένα κράτος χρειάζεται μόνιμα πετρέλαιο, θα έπρεπε να έχει μόνιμα στα ταμεία του τα "ειδικά" χρήματα, τα οποία μπορούν να το εξαγοράσουν. Τα "ειδικά" εκείνα χρήματα, τα οποία —ακόμα και ξένης εθνικότητας να ήταν— θα γίνονταν αποδεκτά από τους κατόχους τους. Μόνον αυτά τα δολάρια των δικών τους τραπεζών θα μπορούσαν να αγοράζουν πετρέλαια, εφόσον αυτοί μόνοι τους ως πετρελαιάδες θα "αναγνώριζαν" το νόμισμα στο οποίο και θα πουλούσαν. Αυτοί, δηλαδή, "τύπωναν" χρωματιστά χαρτάκια στην FED και οι λαοί τα έπαιρναν ως δάνεια, "αγοράζοντας" από τις πετρελαϊκές εταιρείες των ίδιων τοκογλύφων μελλοντικό "πετρέλαιο". "Πετρέλαιο", το οποίο μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν στις δεξαμενές τους.

Οι αποθεματικές καταθέσεις των κρατών σε δολάρια, δηλαδή, ήταν "πετρέλαια", τα οποία απλά δεν είχαν φτάσει στις χώρες που τα είχαν. Τα δολάρια, όμως, όταν έμπαιναν στα χρηματοκιβώτια, ήταν σαν να είχε μπει πετρέλαιο στα βαρέλια. Γι' αυτό κάποιοι έξυπνοι συνάνθρωποί μας τα ονόμασαν πετροδολάρια. Στην κυριολεξία ήταν πετροδολάρια. Όπως και να το εξέταζες, ήταν το ίδιο. Ήταν δολάρια πετρελαίου. Ήταν πετρέλαια δολαρίου.

Ο σχεδιασμός ήταν απλός: Για ένα έχουμε ΕΝΑ αφεντικό του κόσμου, έπρεπε να έχουμε ΕΝΑ καύσιμο —για να εκβιάζουμε ολόκληρο τον κόσμο— και ΕΝΑ νόμισμα —στο οποίο να κατατίθενται τα "λύτρα". Γι' αυτόν τον λόγο διατηρούσαν πάντα τις ταραχές στη Μέση Ανατολή. Οι ταραχές της Μέσης Ανατολής ήταν αυτές, οι οποίες τους έδιναν μια "στρόφιγγα" στο χέρι. Αν ήταν ήρεμη η Μέση Ανατολή, θα ήταν ήρεμη και η παροχή καυσίμου προς τη Δύση. Σε μια τέτοια περίπτωση τι είδους "νταβατζιλίκι" θα ζητούσαν οι Αμερικανοί και οι τοκογλύφοι των "επτά αδελφών"; Αν ήταν ήρεμη η Μέση Ανατολή, πώς θα έμπαιναν μέσα σ' αυτήν οι σταλινικοί της Μόσχας, για να παίξουν το παιχνίδι εκείνο, το οποίο απειλεί τη ροή των καυσίμων προς τη Δύση και αυξάνει τις τιμές. Πώς θα κατόρθωναν να μπουν οι σταλινικοί στις αραβικές κοινωνίες, για να παριστάνουν τους "πατερούληδες" και να υπόσχονται στο φτωχό πόπολο "νίκες" απέναντι στους καπιταλιστές προστάτες των τυράννων;

Αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Διέφθειραν τις αραβικές ηγεσίες και τις έστρεψαν εναντίον του αραβικού λαού. Προδότες των λαών τους και του Αλλάχ είναι όλοι τους. Όποιος νομίζει ότι οι Άραβες σεΐχηδες είναι εχθροί των Εβραίων και χρηματοδότες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, ούτε στο περίπου δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο. Οι σεΐχηδες πληρώνουν με πετροδολάρια αυτούς που με τις "Τζιχάντ" τους ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου. Εξαιτίας των διαφόρων Αραφάτ το πετρέλαιο άξιζε χρυσάφι. Εξαιτίας αυτών των προδοτών παγιδεύτηκε ολόκληρος ο κόσμος. Όλος ο κόσμος "μαντρωμένος" γύρω από μια ανάγκη και οι ισχυροί θα έπαιζαν το παιχνίδι του "καλού" και του "κακού" εκεί όπου τα παιχνίδια απειλούν τους πάντες, γιατί σταματάνε τη "ροή" του "οξυγόνου" της βιομηχανίας.

Το πετρέλαιο, το οποίο το είχε τρομερή ανάγκη η ανεπτυγμένη Δύση, θα το είχαν αυτοί, οι οποίοι, λόγω υπανάπτυξης, δεν θα το χρησιμοποιούσαν ποτέ. Το πετρέλαιο έγινε η κατάρα της Μέσης Ανατολής...

 

* ΠΗΓΗ: ΕΑΜ Β' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ενέργεια 04.03.2014: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ