13.01.2017: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

Image result for ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣτις 12 Ιανουαρίου, η Ελλάδα, δια ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, στάθηκε στο ύψος της. Αυτή την φορά, η Αθήνα δεν πούλησε την Κύπρο. Και μία μία αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές και τι κρύβεται με την επιδιωκόμενη «λύση», καθώς η Τουρκία πέραν του γεγονότος ότι θα εισχωρήσει στις ευρωπαϊκές δομές τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της και θα επιβάλλει την πολιτική της σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει), θα μπορεί να κάνει και κάτι άλλο στρατηγικά σημαντικό: Να αλλάξει όπως θέλει την οριοθέτηση της ΑΟΖ και να βάλει «χέρι» άμεσα στα πλούσια κοιτάσματα των κυπριακών υδρογονανθράκων...

 Φυσικά αυτό θα έχει και άμεσες επιπτώσεις και στην Ελλάδα, αφού μια ελεγχόμενη Κύπρος δεν θα οριοθετήσει ποτέ μαζί της ΑΟΖ.

Άρθρο του Fikret Bila στην «Χουρριέτ», που επικαλείται το Pronews, επισημαίνει ότι η συμφωνία στην οποία είχε προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία το 2003 (ο αείμνηστος και τελευταίος μεγάλος Έλληνας ηγέτης Τ. Παπαδόπουλος) και είχε υπογραφεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ (με την Ελλάδα δεν δεήθηκε ποτέ να οριοθετηθούν οι αντίστοιχες ΑΟΖ καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε έδειξαν το θάρρος του Τ.Παπαδόπουλου), ήταν όπως λέει ένας «βιασμός» των τουρκικών συμφερόντων! Ο Τούρκος αναλυτής προσθέτει μάλιστα ότι η Τουρκία έχει περιθωριοποιηθεί από περιοχές με αυξημένο ενδιαφέρον υδρογονανθράκων.

«Για αυτούς τους λόγους η τουρκική πλευρά δεν θα πρέπει να ξεχάσει τα μαθήματα που έλαβε και να φυσάει και το γιαούρτι πριν το φάει», προσθέτει ο αρθρογράφος. Αναφέρει μάλιστα ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στο νησί για να υποστηρίξουν τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας (δηλαδή θα εκβιάζει αιωνίως τους Ελληνοκυπρίους να συμμορφώνονται σε κάθε παράλογη απαίτηση της Άγκυρας). Αναφέρει και τις δύο άλλες εγγυήτριες δυνάμεις, την Βρετανία και την Ελλάδα όπου όπως λέει δεν υπάρχει καμία αναφορά στις διαπραγματεύσεις για τα στρατεύματα και τις βάσεις τους στο νησί. 

«Η Αγγλία ούτε το συζητάει για τις δύο στρατιωτικές βάσεις της, και παρομοίως δεν γίνεται αναφορά για την ΕΛΔΥΚ και την στρατιωτική βάση της Πάφου». Δηλαδή εξισώσει τα νόμιμα στρατεύματα των δύο χωρών που βρίσκονται εκεί βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης με τα κατοχικά υπερπολλαπλάσια στρατεύματα της Τουρκίας στη Μεγαλόνησο. Φυσικά η «Χουρριέτ» εκφράζει τις απόψεις του κυβερνητικού κατεστημένου, όπως άλλωστε σύσσωμος ο τουρκικός τύπος.

Αυτά για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Και ας αναρωτηθεί ο μέσος Κύπριος τι κερδίζει ο ίδιος από μια «λύση» που καταλύει το κράτος του και τον κάνει «υπήκοο» της Άγκυρας.

Ποιον εξυπηρετεί η λύση που χθες 12 Ιανουαρίου (προσωρινά;) αποφύγαμε, εκτός από το σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος και όλους αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους;

 

 

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό 13.01.2017: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ