03.02.2017: ΤΑΜΕΙΟ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ;

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, το ΔΝΤ δεν έχει φίλους, έχει υποτελείς. Αν σου αρέσει υπακούς, αν δεν σου αρέσει καμία διαφορά, σε λιώνει εξ' ίσου. Το 2014 ο Τόμσεν με βέτο άδειασε και τον Σαμαρά παρά του ότι ήταν πιο πιστός πέρα από κάθε προσδοκία και επιμένει να είναι πιστός. Επειδή όμως το Ταμείο είναι επαγγελματίας οικονομικός δολοφόνος έχει κι άλλα όπλα, για πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις. Το ίδιο το ΔΝΤ επιμένει στην διαφωνία του με τον Σόιμπλε και στο θέμα του Χρέους και στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα προσχήματα βεβαίως, μιας έχουν και μια φήμη τεχνοκράτη να διατηρήσουν. Έτσι δίνει πάσα στον Σόιμπλε...

 Αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι "σε ένα δείγμα 55 κρατών τα τελευταία 200 χρόνια υπάρχουν μόνον 15 παραδείγματα που είχαν ύφεση πάνω από 5 έτη και καμία από τις χώρες αυτές δεν διατήρησε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2% του ΑΕΠ κατόπιν".

Σαν να λέει του Σόιμπλε "βάστα στο 3,5% κι άσε τους να πέσουν σε τοίχο"! Έχουμε λοιπόν, ένα 24ωρο μετά τον Κλάους Ρέγκλινγκ  επικεφαλής του ESM που χαρακτήριζε για μια ακόμη φορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα , άλλη μια έκθεση που συνέταξε η ομάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο του άρθρου 4 του κανονισμού του ΔΝΤ. Φυσικά ο κανονισμός του ΔΝΤ είναι ο "αυτοφωράκιας" του Σοιμπλε, κατά την έκφραση του συρμού, για να περάσουν από το νεοφιλελευθερο ιερατείο των Βρυξελλων, όλα όσα παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό δίκαιο και το Ελληνικό σύνταγμα. Είναι κάτι σαν Γκουντανάμο της ΕΕ για τον Σοιμπλέ, στο οποίο έχει τον έλεγχο, αλλά όχι την...ευθύνη!

Τι μας είπε το ΔΝΤ;

1-Πρώτον ότι όλο το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δίνουμε συντάξεις πάνω από τις δυνατότητες μας, κάτι μου θυμίζει αυτό, ξεχνώντας ότι οι δυνατότητες μας "μειώθηκαν" από τον λάθος συντελεστή του ΔΝΤ και από αποτυχία του δικού τους σχεδίου που επαναλαμβάνουν σε κάθε χώρα παρ' ότι έχει αποτύχει και στις 100 χώρες που "βοήθησαν" από το 1985 και περιμένουν να πετύχουν στην 101.

2-Δεύτερον μας λέει ότι το Κράτος, που είναι κακό στο να έχει ΔΕΚΟ, αλλά είναι καλό να εισπράττει φόρους από τους Ελληνες  που όπως γράφει έχουν "έλλειψη κουλτούρας πληρωμής φόρων" (να στέλνει και μπράβους ξερω'γω) όταν αντιπαρέρχεται η έκθεση ότι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες είναι οι οφσοράκηδες και οι Πολυεθνικές στις οποίες απαιτεί από τον Ελληνικό κράτος να πουλήσει την δημόσια περιουσία. Φαυλο; Ω, Ναι! Πρακτικά προτείνει λιγότερους/καθόλου φόρους για το 1% των Ελλήνων που κατέχουν το 56% του πλούτου και απαιτεί να στραγγίσουμε το υπόλοιπο 44% που δεν έχει οφσορ.

3-Τρίτον μας λέει ότι είναι «αδύναμα» τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών αλλά και παρατηρεί ελλείψεις στον τομέα της τραπεζικής διοίκησης. Το ΔΝΤ στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν κατέστη δυνατό να «προστατευτεί» από την ανάμιξη της πολιτικής εξουσίας. Δηλάδη δεν έχουμε σώσει αρκετά τις Τράπεζες, οπότε μάλλον μας κλείνει το μάτι στο που σκοπεύουν να πάνε τα λεφτά που θέλουν κόψουν από το (1)

4-Για το τέλος άφησαν το καλύτερο. Ειναι δυνατόν σε μια χώρα με ανεργία να υπάρχουν ακόμη δικαιώματα, έστω κι Ευρωπαϊκά; Αυτά είναι παλαιομοδίτικα και ξεπερασμένα, άλλωστε έχουν περάσει αιώνες από την Γαλλική Επανάσταση και την απελευθέρωση των Σκλάβων από τον Αβρααμ Λινκολν και πρέπει να κάνουμε τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις. Αλλώστε αν είσαι σκλάβος δεν είσαι άν-εργος, έχεις κάτι να ασχοληθείς. Πώς το είπε κι ο υπερμαχος των ευλεκτικων σχέσεων "εργασίας" Βρουτσης  «Τι είμαι; ΣΥΡΙΖΑ για να μιλώ για γαλέρες και μεσαίωνα;»

Οταν ο Προέδρος της Δημοκρατίας, άριστος γνώστης του Ευρωπαϊκού δικαίου, προειδοποιεί για την διάλυση της ΕΕ στο άμεσο μέλλον, από την παραβίαση των αρχών κι αξιών, στις οποίες θεμελιώθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, μιλάει εκ μέρους της όλης Ευρώπης.

 

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα 03.02.2017: ΤΑΜΕΙΟ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ;