20.11.2017: ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ

Mεγάλη ώθηση στις σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου δίνει η σημερινή επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου Σίσι στην Λευκωσία. Το τόνισαν αμφότεροι, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Σε δηλώσεις τους μετά τις διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την απόφαση για θέσπιση ενός μηχανισμού για συναντήσεις των κυβερνήσεων δύο φορές το χρόνο, με στόχο την παρακολούθηση της υλοποίησης όσων προγραμματίζονται και για την ανάληψη νέων κοινών δράσεων προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πραγματοποίηση αύριο της πέμπτης σε σειρά Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να αναβαθμίσουμε και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σίσι είπε ότι η επίσκεψη αυτή δίνει μια ώθηση στις σχέσεις και την κοινή συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί για τη σταθερότητα στην περιοχή. Ανέφερε ότι ήρθε η ώρα οι λαοί να εισπράξουν τους καρπούς των σχέσεων των χωρών. Δήλωσε, επίσης, ότι αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν με τον Πρόεδρο τις διμερείς σχέσεις και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τρία μνημόνια συνεργασίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής οικονομίας, στον τομέα των φαρμάκων και της φαρμακοβιομηχανίας και Εκτελεστικό πρόγραμμα για θέματα συνεργασίας Αστυνομικών Αρχών.

Add comment


Security code
Refresh

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική 20.11.2017: ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΑΙΓΥΠΤΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ