20.01.2010: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. για τις εξελίξεις στο κυπριακό, στις 20 Ιανουαρίου στη Λεμεσσό. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία των ΜΜΕ, προσωπικοτήτων και πλήθους κόσμου, και σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α. (Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης), αναλύθηκαν τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, εν όψει κατάθεσης νέου σχεδίου λύσης  και σε συνάρτηση με το περιβάλλον που διαμορφώνεται σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α Σταύρος Καρκαλέτσης, στην εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στο ευρύτερο κλίμα που διαμορφώνεται στα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων, στον διευρωπαικό διάλογο για ένα νέο συλλογικό πλαίσιο στην ασφάλεια, τη ανάγκη επικαιροποίησης των ευρωατλαντικών σχέσεων και την απουσία δημόσιου διαλόγου σε Ελλάδα και Κύπρο για τα μείζονα αυτά θέματα κοινού ευρωπαικού ενδιαφέροντος. «Έρχεται από τα γνωστά κέντρα νέο σχέδιο και εμείς οφείλουμε να εργαστούμε για λύση στο κυπριακό, όχι διάλυση», τόνισε εμφαντικά ο Σταύρος Καρκαλέτσης, ενώ μίλησε για διαχρονικότητα στα ελληνικά φοβικά σύνδρομα.

 

Ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α. Κρίνος Μακρίδης, κινούμενος στην ίδια συλλογιστική, κάλεσε σε αντίσταση σε θολές μεθοδεύσεις, την ώρα που επιχειρείται δημιουργία αποσταθεροποίησης στην Κύπρο.

 

Στην δική του εισήγηση, ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρήστος Ιακώβου ανέλυσε τις τουρκικές διεκδικήσεις στον μεταξύ Καστελλορίζου και Κύπρου θαλάσσιο χώρο και την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας συνολικά. Αναφέρθηκε στις βρετανικές μεθοδεύσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την προσπάθεια του Λονδίνου προς κατοχύρωση εναέριου και θαλάσσιου χώρου στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. «Η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σε καθαρά αμυντική τακτική έναντι της Τουρκίας», τόνισε ο Χρήστος Ιακώβου, «...με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται....»

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Εκδηλώσεις 20.01.2010: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ