02.01.2017: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Αφού θέλουν να μας πείσουν πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι στις επικείμενες συνομιλίες παρούσα, γιατί ο ΟΗΕ δεν την καλεί ως τέτοια για να κλείσει το θέμα και οι όποιες παρερμηνείες; Πού στέκουν οι θέσεις των δυο πλευρών πριν από τη Γενεύη; Τι θα συμβεί εάν δεν τα βρουν αυτήν τη φορά: Ναυάγιο ή πάγωμα; Αλλού κοιτάζει ο Μουσταφά Ακιντζί και η Τουρκία και αλλού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης της Γενεύης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη ρητορική των δυο πλευρών. Τα πάντα κινούνται στη λογική της εποικοδομητικής ασάφειας, παρότι ο Αναστασιάδης είχε δεσμευτεί ότι όλα θα ήταν σαφή και πεντακάθαρα. Και, όμως, η τουρκική πλευρά επιμένει...

02.02.2011: ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. ΠΑΝΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Παρουσιάζεται σήμερα  2 Φεβρουαρίου, 19:00, στη Λάρνακα, το βιβλίο ''ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ'' (Εκδόσεις Επιφανίου) του συγγραφέα και συνεργάτη του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Πανίκου Ελευθερίου. Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Ανδρέας Μακρίδης, Φιλόλογος, Ιστορικός και Ερευνητής. Η εκδήλωση θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Νικολαΐδειον Μέγαρον, Μακαρίου & Καλογραιών 4, έναντι κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λάρνακος). Θα χαιρετίσουν ο εκδότης και ο Ανδρέας Μορφίτης, Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΚΥ.ΚΕ.Μ. Λάρνακας - Αμμοχώστου.

 

02.02.2012: ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ

του Γιώργου Λιλλήκα*

Η πολιτική στο κυπριακό των μονομερών υποχωρήσεων και των μειωμένων αντιστάσεων έχει καταρρεύσει. Μαζί της όμως συμπαρασύρει και τον αγώνα μας για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων. Δυστυχώς, η πολιτική των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που έχει αλλοιώσει το χαρακτήρα και τη βάση λύσης του Κυπριακού, τώρα μας παγιδεύει σε ένα νέο Μπούρκεστονγκ, με εύκολα προβλεπτό το τελικό αποτέλεσμα.

02.02.2012: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΥΠΡΑΙΟΣ!

του Ανδρέα Κημήτρη*

Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ούτε επιστημονικά, ούτε ιστορικά. Το έθνος είναι ένα και ελληνικότατο, και μέσα σ’ αυτό περιλαμβάνεται ο Ελληνισμός της Κύπρου. Η άποψη «εγώ δεν είμαι Έλληνας, εγώ είμαι Κυπραίος», εκφράζει την απόλυτη αμφισβήτηση της ελληνικότητας του τόπου μας. Πρόκειται για μια γελοία και συνάμα απόλυτα επικίνδυνη θέση, αφού οι υποστηρικτές της επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής, επικαλούμενοι συχνά την ιστορία.

02.03.2012: ΚΑΙ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ'' ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

του Σάββα Πέτρου*

Ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής των υποχωρήσεων έναντι της Τουρκίας τα τελευταία δύο χρόνια, εδράζεται στη δήθεν επαναπροσέγγιση και στο ότι εμείς οι Ελληνοκύπριοι έχουμε διαπράξει εγκλήματα εναντίον των φτωχών και αθώων Τουρκοκυπρίων. Και πρέπει για αυτό να τιμωρηθούμε με οδυνηρή λύση. Αυτό το τροπάριο το ακούμε καθημερινά μέχρι να το εμπεδώσουμε. Υπάρχουν φορείς που ανέλαβαν εργολαβικά την πλύση εγκεφάλου, ιδίως στους νέους, με το πιο πάνω ψεύτικο τροπάριο.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό