02.03.2013: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ - ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

του Λάζαρου Μαύρου*

Πάει η πενταετία του Χριστόφια. Πάει και αυτός ο –χωρίς αμφιβολία– χειρότερος Πρόεδρος που έτυχε να κυβερνήσει αυτήν τη «χώρα». Τρία πράγματα κρατάμε από τη διακυβέρνηση Χριστόφια: Την κατάρρευση της οικονομίας, την τραγωδία στο Μαρί και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να λύσει το Κυπριακό, παρά τις γενναίες του υποχωρήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει να αναλύσουμε αυτές τις τρεις πτυχές της διακυβέρνησής του. Τις πρώτες δύο τις ζούμε ακόμα στο πετσί μας και για την τρίτη ευχαριστούμε ξανά τους «αδελφούς» Τούρκους, που πάλι μας έσωσαν. Τώρα μάς ήρθε νέος Πρόεδρος, ένας νέος Χριστόφιας της γαλάζιας δεξιάς. Εμείς, όπως σας υποσχεθήκαμε, είμαστε ξανά άγρια αντιπολίτευση. Και ο Αναστασιάδης είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει η κυπριακή κεντροδεξιά...

02.05.2011: ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΩΝ

του Πανίκου Ελευθερίου

«Διζωνική ή Διχοτόμηση;» Το ψευδοδίλημμα αυτό είναι εφεύρημα της "ρεαλιστικής σχολής σκέψης".
Γιορτάσαμε και φέτος Ελληνικά το Πάσχα (κι ας έχουν κάποιοι στο στόχαστρο τους κι αυτήν ακόμα την Ελληνική σημαία).  Ευχηθήκαμε να έρθει σύντομα η μέρα της Ανάστασης και για την Κύπρο και για το Ελληνικό Έθνος, στο σύνολο του.  Ευχηθήκαμε δηλαδή, μετά από την περίοδο των παθών, την σταύρωση και τον θάνατο (αυτό ουσιαστικά βιώνουμε ως Κύπρος και ως  Έθνος), να έρθει η "Εθνική Ανάσταση" και  η αναπτέρωση της ελπίδας για την τελική λύτρωση. 

02.05.2014: ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!

του Λεωνίδα Αποσκίτη*

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τις 24 Απριλίου του 2004, όταν η Κύπρος, που από την αρχαιότητα πολεμάει με τους δυνατούς της γης, κατάφερε να μείνει όρθια σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της. Το ΟΧΙ του Ελληνοκυπριακού λαού σταμάτησε στην Λευκωσία τούς «ληστές με το ένα χέρι» της υπερεθνικής αρπαγής και της αφασικής παγκόσμιας Νέας Τάξης, που θέλουν να αντικαταστήσουν τις σημαίες με πειρατικές νεκροκεφαλές. Η απάντηση του Τάσσου και της λαϊκής ετυμηγορίας, ότι δεν παραδίδουμε την δημοκρατική πατρίδα για να «αγοράσουμε ελπίδα» και φούμαρα, που μας πλασσάρουν οι έμποροι της «ιστορικής αμνησίας», ήταν μάθημα σύγχρονης στρατηγικής. Σήμερα, η συμμορία των ίδιων αρπακτικών της δυτικής ολιγαρχία αντεπιτίθεται σε όλα τα μέτωπα με τη μάσκα της «τροϊκανής» επιτροπείας και το πρόσχημα της χρεωκοπίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

02.05.2012: ΚΥΠΡΟΣ > ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ

του Πανίκου Ελευθερίου

Η Κύπρος συνθλίβεται κάτω από τον τεράστιο Τουρκικό ογκόλιθο. Συντελείται η σύγχρονη άλωση της Κύπρου. Αναζητείται ηγέτης που θα μας σώσει από την νέα Τουρκοκρατία. Πρόσφατα ο γράφων, ένας απλός πολίτης, επέλεξε να διαβάσει το βιβλίο του Στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη, "Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου" (αναρωτιέμαι πάντως, πώς και δεν επέλεξαν – είναι ξεκάθαρο ότι δεν επέλεξαν - να κάνουν το ίδιο και κάποιοι από τους αποδεδειγμένα αμαθείς ηγέτες μας).  Στο βιβλίο του αυτό, ο διαπρεπής στρατιωτικός και ενεργός πολίτης εμβαθύνει στα θέματα άμυνας και ασφάλειας, κάνει ορισμένες διαπιστώσεις για την παρούσα κατάσταση και προτείνει εναλλακτική στρατηγική στον χειρισμό των Εθνικών θεμάτων. 

02.06.2011: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ''ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ'' ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

του Σάββα Ιακωβίδη

Ο Kύπριος πρόεδρος Χριστόφιας και η πολιτική ηγεσία υποπίπτουν σε ένα ανεπίτρεπτο πολιτικό σφάλμα: Λένε κατά κόρον, ως βολικό πλέον άλλοθι και ως σεισάχθεια ευθυνών, ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Τουρκία. Ακόμα προχθές ο Πρόεδρος την κάλεσε ξανά, με παιδική και αφοπλιστική αθωότητα, να αλλάξει ρότα! Μα, η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα, αφού ενώπιόν της έχει μια παιδική κυπριακή χορωδία, που της ψάλλει το τραγουδάκι ότι εκείνη κρατεί το κλειδί της λύσης.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό