02.12.2015: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ή ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

του Πανίκου Ελευθερίου*

Το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου και οι συνομιλίες που ξεκίνησαν και συνεχίζονται ώς σήμερα, απετέλεσαν νέο εφαλτήριο για την τουρκική πλευρά, αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Εκπρόσωποί του έφθασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γίνονται δεκτοί από ανώτατους αξιωματούχους του Φόρεϊν Όφις και από Προέδρους και μέλη της Κομισιόν. Δέχονται στο ψευδοπροεδρικό ανώτατους ξένους κρατικούς αξιωματούχους, από τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο ώς τον Υπουργό Εξωτερικών Κέρι, τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, καθώς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

03.01.2013: ΚΥΠΡΟΣ > ΔΙΑ ΚΑΥΔΙΑΝΩΝ ΔΙΚΡΑΝΩΝ

Η Κύπρος διέρχεται διά καυδιανών δικράνων. Χειρότερα: Αντιμετωπίζει και -στους επόμενους μήνες- θα βρεθεί μπροστά σε ακόμα πιο σκληρές και οδυνηρές πραγματικότητες. Οικονομικές και πολιτικές. Να γίνει, επιτέλους, κατανοητό από την κυπριακή ηγεσία και τον λαό: Οικονομία και πολιτική είναι αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες. Η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, όπως οσημέραι εξελίσσεται, θα έχει ολέθριες και καταστροφικές επιπτώσεις και στο κυπριακό. Όσο δηλαδή η Κύπρος θα αποδυναμώνεται οικονομικά, τόσο περισσότερο ευάλωτη θα είναι στο πολιτικό πρόβλημά της.

03.02.2012: Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

του Κορνήλιου Χατζηκώστα*

Το υφιστάμενο καθεστώς των βρετανικών Bάσεων είναι διάτρητο από νομική άποψη, και για αυτό μπορεί να προσβληθεί στα διεθνή δικαστήρια. Η αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος των Bάσεων πηγάζει, κυρίως, από το γεγονός ότι οι αποικίες είναι παράνομες, και αφού οι «κυρίαρχες», όπως λέγονται, βρετανικές Bάσεις είναι κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατίας, συνεπώς δεν μπορούν να σταθούν στη σύγχρονη νομική πραγματικότητα. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η άποψη μερίδας επιφανών νομικών, οι οποίοι τεκμηριώνουν την άποψή τους με νομικά επιχειρήματα.

03.02.2011: ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, εξακολουθεί να λειτουργεί εκτός των εντολών και της αποστολής του. Αυτό επιβεβαίωσε και στο τελευταίο του ταξίδι στις Βρυξέλλες, όταν στη διάρκεια των επαφών του, είχε θέσει το θέμα του απευθείας εμπορίου. Δεν είναι εντός των δικών του αρμοδιοτήτων να συζητά με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα του απευθείας εμπορίου. Το ότι προχώρησε σε διάψευση του σχετικού ρεπορτάζ, το οποίο δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο ''ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ'', αυτό δεν σημαίνει τίποτε.

03.03.2011: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ''ΤΕΛΕΙΩΜΑ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

του Λάζαρου Μαύρου *

Σχέδιο της Τουρκίας για τη δραστική αλλαγή της σύνθεσης του αυτόχθονος πληθυσμού της Κύπρου, με στόχο την ανατροπή της ελληνικής πλειοψηφίας και τον τελικό εκτουρκισμό του νησιού, είναι ο διαπραττόμενος από το 1974 παράνομος εποικισμός. Τον οραματίστηκε, τρεις 10ετίες μετά και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από το 1956 με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, η επεκτατική στρατηγική της Άγκυρας. Στις σκλαβωμένες από τον Αττίλα περιοχές, από το ’74 επιβλήθηκε εθνοκάθαρση σε βάρος των αυτοχθόνων Ελλήνων.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό