03.03.2011: ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ > ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Πάνος Ιωαννίδης,  Νομικός και Πρόεδρος της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, απαντά στο mavroprovato.com και στο Σταύρο Χατζησάββα, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το κυπριακό. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. σημειώνει πως η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, είναι αυτή τη στιγμή εκ των βασικών αντικατοχικών οργανώσεων στην Κύπρο, μαζί με την Κίνηση Σωτηρίας της Κύπρου, το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) και το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ).

03.03.2014: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ=ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη*

Η Κύπρος στη διαπραγματευτική διαδικασία δεν έχει αξιόπιστο συνομιλητή, αλλά μια κυβέρνηση που διασύρεται στο εσωτερικό και διεθνώς. Οι ηγεσίες, τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, πρέπει να μάθουν να σκέφτονται, όχι μόνο σε όρους λογιστικής μέτρησης της πολιτικής, αλλά κυρίως σε χρόνους ιστορικούς. Το Κυπριακό βρίσκεται σε μία, όπως όλοι δηλώνουν και τα πράγματα καταδεικνύουν, τελική φάση, ίσως τούτη τη φορά οριστική για τη διευθέτησή του. Το θέμα που ετίθετο πάντοτε, και σήμερα κατεπειγόντως, προβάλλει το τι είδους διευθέτηση ή επίλυση του προβλήματος είναι καθ' οδόν ή και προδιαγεγραμμένη; Υπογραμμίζουμε κάτι που έχουμε πει επανειλημμένα, πως ουδείς είναι νομιμοποιημένος ή δικαιούται καθ' οιονδήποτε τρόπο να επιβάλει στην ηγεσία της Κύπρου την αποδοχή, εν τέλει, λύσεων, οι οποίες είναι άδικες...

03.04.2012: ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

του Πανίκου Ελευθερίου *

Το δηλητήριο της κατοχής, μας το χορηγούν με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι και το λεγόμενο απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Το τι γίνεται με την ανεξέλεγκτη κατάσταση των "εισαγωγών" από τα κατεχόμενα, είναι ένα δείγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και για την οποία ευθύνονται οι ανύπαρκτοι ηγέτες μας. Ορισμένοι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, έχοντας ως προτεραιότητα την… πορεία του Α.Π.Ο.Ε.Λ. στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (που όντως ήταν εντυπωσιακή και μας έκανε υπερήφανους).

03.04.2012: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Αρχίζει να διαφαίνεται ότι η Τουρκία διαμορφώνει διάφορα σενάρια, με βασικό στόχο να αποτύχει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχείριση της προεδρίας που θα ασκήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επιχειρήσουν στην Άγκυρα να διαμορφώσουν κλίμα έντασης, ενώ γίνεται λόγος περί  κινήσεων, που ήδη γίνονται και αφορούν την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, πέρα από την πυκνή αεροναυτική παρουσία τους στα κυπριακά βυθοτεμάχια και ΑΟΖ.

03.04.2012: ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ...

του Γιάννου Χαραλαμπίδη *

Εάν οι Τούρκοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εισβολής και της κατοχής, οι Βρετανοί είναι οι ηθικοί. Ο κεντρικός εγκέφαλος της διχοτόμησης της Κύπρου στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία οι ίδιοι εφηύραν και έθεσαν σε εφαρμογή από το ‘56. Και στις μέρες μας επιδιώκουν να υλοποιήσουν μέσω των συνομιλιών και της στήριξης που δίδουν στις τουρκικές θέσεις, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη λογική ότι: Θα πρέπει να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό