01.04.2013: ΚΙ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ;

Η τραγωδία της Κύπρου μόλις άρχισε. Και η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά εθνικά! Η Τουρκία έχει δείξει τις “άγριες” διαθέσεις της και είναι έτοιμη να “επέμβει” για μία ακόμη φορά στην Κύπρο. Όχι με τα όπλα, αλλά μέσω του “υπερόπλου” που λέγεται χρέος. Τι εννοούμε; Ότι αν τα όσα δεχτεί να υπογράψει η Κύπρος είναι ίδια με όσα άθλια δέχτηκε να υπογράψει η Ελλάδα, κινδυνεύει σοβαρά να δει το χρέος της να περνά σε τουρκικά χέρια! Δυστυχώς δεν είναι σενάριο, αλλά απλή λογική. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να πάρει αυτό το χρέος στα χέρια της. Θα πρόκειται για έναν οικονομικό Αττίλα. Η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου, η οποία διδάσκει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, επισημαίνει σε κείμενό της:

01.05.2013: ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ενέκρινε το μνημόνιο, και ταυτόχρονα υπέγραψε την καταδίκη των Κυπρίων, αλλά και την εκχώρηση κυριαρχίας στην τρόικα. Από σήμερα η Μεγαλόνησος μπήκε στο τούνελ της αβύσσου. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, παρόμοιες με αυτές που υφίσταται η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια απ’ όταν ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές, υποθηκεύοντας κυριαρχικά δικαιώματα. Με γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε την έγκριση της δανειακής σύμβασης και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση θα αφοσιωθεί στην εφαρμογή του μνημονίου, την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ». Με λίγα λόγια, ανακοίνωσε πώς μπήκε η θηλιά στο λαιμό των Κυπρίων και από σήμερα αρχίζει να σφίγγει. Ήδη, οι πρώτοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί αποδεικνύουν τη «βαρβαρότητα» των δανειστών σε βάρος του λαού για να δοθεί η πρώτη δόση των 2 δις ευρώ από τα συνολικά 10 της οικονομικής βοήθειας.

01.06.2013: ΤΟΥΡΚΙΑ > ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι άλλο για την ''προοπτική'' που ετοιμάζει για την Κύπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Είχαμε προβλέψει από την ιστοσελίδα αυτή το τι θα έπραττε ο νέος πρόεδρος της Μεγαλονήσου και -φευ- επιβεβαιωθήκαμε και επιβεβαιωνόμαστε! Τώρα (επειδή στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. μπορεί να είμαστε εμπαθείς, υποκειμενικοί, σκληροί κτλ κτλ...) έρχεται ο πλέον ανθέλληνας Τούρκος υπουργός, ο γνωστός σε όλους μας Εγκεμέν Μπαγίς, να πλέξει το εγκώμιο του Νίκου Αναστασιάδη και να μας πει ότι η εκλογή του συνιστά ''ευκαιρία''. Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση, όταν οι Τούρκοι θεωρούν Έλληνα πολιτικό ως ''ευκαιρία'', τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ας δούμε όμως επακριβώς το τι δήλωσε ο Μπαγκίς, αφού η αγωνία της 'Άγκυρας για ''λύση'' δεν κρύβεται με τίποτα. Ιδανικό timing, αφού Ελλάδα και Κύπρος είναι γονατισμένες, οικονομικά και όχι μόνον:

01.06.2011: Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΗ

Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου, της Ελλάδας και του απανταχού Ελληνισμού: Προς την αγωνία, που εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δημόσια στη Λευκωσία στις 29 Μαΐου 2011 για το μέλλον του Τόπου και του Κυπριακού Λαού, απάντησε άμεσα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αυστραλία, με γλώσσα ανήκουστη. Προς την τεκμηριωμένη θέση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, ότι η ακολουθούμενη πορεία επί του εθνικού Κυπριακού Ζητήματος είναι καταστροφική για τους Έλληνες της Κύπρου και του ευρύτερου ελληνισμού, ο ανώτατος Άρχων του Κράτους ΔΕΝ απάντησε με επιχειρήματα, αλλά απλώς υβριστικά...

01.07.2011: ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ

του Άριστου Μιχαηλίδη*

Μας εντυπωσίασε πάλι ο Πρόεδρος της Κύπρου, όταν εκεί που εγκαινίαζε δυο γήπεδα στα Κόκκινα, άνοιξε την καρδιά του: «Αισθάνομαι Κύπριος, δεν ξεχωρίζω τους Ελληνοκύπριους με τους Τουρκοκύπριους και δέχομαι κριτική για αυτό από κάποιους υπερπατριώτες στην ελληνοκυπριακή πλευρά και επιμένω ότι πρέπει να υπηρετούμε όλους τους Κύπριους». Μπορεί βέβαια οι κακεντρεχείς να διερωτηθούν αν παραμελούνται οι Ελληνοκύπριοι πάνω στην αγωνία να «υπηρετούμε όλους τους Κύπριους». Διότι, αν ορθώς διαβάζουμε τα λόγια του, πιστεύει ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο αδικημένοι από τους Ελληνοκύπριους.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Κυπριακό