02.09.2012: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

του Αrtan Lame*

Πόσο ύπουλοι είναι τελικά αυτοί οι Έλληνες...Πόσο ύπουλοι, που να τους πάρει ο διάολος! Οι Έλληνες οργανώνουν τώρα τις επιχειρήσεις "Σκούπα". Οι Έλληνες πάνε και χτίζουν, χωρίς άδεια, τάφους των στρατιωτών τους στην χώρα μας, τάφους χωρίς στρατιώτες μέσα. Οι Έλληνες ανοίγουν τάφους Αλβανών, όπως στην  Μπομποστίτσα, και τους πουλούν. Οι Έλληνες χτίζουν αυθαίρετα σταυρούς στις κορυφές των βουνών της Αλβανίας μας. Την ίδια ώρα βάζουν συνεχή πρόστιμα σε Αλβανούς ψαράδες, οι οποίοι αλιεύουν μέσα στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Κι ακόμα: Οι Έλληνες δεν είναι αυτοί που ξερίζωσαν τους Τσάμηδες από την Τσαμουριά;

02.10.2012: BAΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΑDE BY TURKEY

Στην ημερίδα ‘Τουρκία – περιφερειακός παράγοντας’, που πραγματοποιήθηκε στο Τρέμπινιε της Ερζεγοβίνης, ο Σέρβος καθηγητής Ντάρκο Τανάσκοβιτς δήλωσε ότι «στόχος της Άγκυρας είναι να αναδειχθεί σε μείζονα περιφερειακό παράγοντα, με κρίσιμη επιρροή στην περιοχή που κάποτε υπήγετο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κυρίως στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και εν μέρει στον Καύκασο».  Ο κ. Τανάσκοβιτς τόνισε επίσης ότι η Τουρκία είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων στη διεθνή κοινότητα, ενώ την ίδια στιγμή ηγεσίες βαλκανικών χωρών έκλειναν τα μάτια μπροστά στις βλέψεις της Τουρκίας στην περιοχή, ειδικά στη Σερβία. Σύμφωνα με τον κ. Τανάσκοβιτς, η Τουρκία, από την πλευρά της, προσπαθεί να γίνει ισότιμος εταίρος όλων των διεθνών κέντρων δύναμης που θα αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη το 21ο αιώνα και μετά.

02.12.2011: ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Το παρακάτω άρθρο ανήκει σε μια 15χρονη μαθήτρια: Την Άννα Γκάγκαλη, από χωριό της Βορείου Ηπείρου. Το αναρτούμε, διότι εκφράζει απόλυτα τις αγωνίες του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, την ώρα που συγκεκριμένοι θύλακες/θεματοφύλακες του αθηναικού μικροελλαδισμού, μας ''συστήνουν'' να μην χρησιμοποιούμε καν τον όρο Βόρειος Ήπειρος, ως δήθεν ''αναχρονιστικό''. Ιδού η γραφή της 15χρονης Βορειοηπειρώτισσας:

02.11.2012: ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Θα το δούμε τελικά κι αυτό; Συγκέντρωση Αλβανών νεοφασιστών και εθνικιστών μέσα στην Αθήνα; Όπως ανακοίνωσε πάντως το αλβανικό εθνικιστικό κόμμα ''Ερυθρόμαυρη Συμμαχία'' (Aleanca Kuqezi), μεθαύριο Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα) πραγματοποιεί συγκέντρωση για τους ακραίους Αλβανούς εθνικιστές στην Αθήνα. Μιλάμε για το κόμμα των Τσάμηδων, που πριν λίγες ημέρες προσπάθησε να αμαυρώσει την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα.

03.03.2011: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

του Ελευθέριου Καραγιάννη, πρέσβη ε.τ. *

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2008 η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου , με αποχή των Σέρβων εκπροσώπων, έλαβε απόφαση με την οποίαν κήρυσσε την ανεξαρτησία της πρώην Αυτόνομης Σερβικής περιοχής του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια . Την επομένη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λαμβάνει απόφαση βάσει της οποίας τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν επί της ανακηρυχθείσης ανεξαρτησίας, βάσει της εθνικής τους πρακτικής και του Διεθνούς Δικαίου.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Βαλκάνια