01.10.2013: ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΟΣΟΒΟ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΠΡΟ

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της σερβικής κυβέρνησης, που δεν κατονομάζεται, ειπώθηκε ότι «οι Έλληνες δεν θέλουν να μας πουν ευθέως ότι δέχονται τις πιέσεις των Βρυξελών και της Ουάσιγκτον, αλλά μας πουλάνε την ιστορία ότι είναι θυμωμένοι με τη Σερβία εξαιτίας των καλών της σχέσεων με την FYROM. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «...η Ελλάδα θα καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται την αναγνώριση του Κοσόβου, πρωτίστως επειδή αυτό θα δυσχέραινε τη θέση της Κύπρου και το ζήτημα της αναγνώρισης του αποσχισθέντος τμήματος της».

02.01.2011: H ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

του Γιώργου Δελαστίκ

Ξαφνικά, άρχισαν να σημειώνονται καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από Βαλκάνιους πολιτικούς ηγέτες. Εξελίξεις επώδυνες, που τείνουν να ανατρέψουν εκ βάθρων την πολιτική σκηνή ορισμένων χωρών της περιοχής μας. Δεν χρειάστηκαν ούτε καν δύο εβδομάδες για να αρχίσουν να περιδινίζονται σε πολιτικές κρίσεις διαφορετικής έντασης η Κροατία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία.

02.03.2011: ''ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ''

Με ανακοίνωση που έστειλε στο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων, το Υπουργείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Αλβανίας, υπεύθυνο για την διενέργεια της απογραφής πληθυσμού, έκανε γνωστό πως η απογραφή που ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Απρίλιο αναβάλλεται για τον Νοέμβριο του 2011. Ως δικαιολογία για την αναβολή παρουσιάζονται οι τοπικές εκλογές της 8ης Μαϊου αν και η ημερομηνία διεξαγωγής τους είναι γνωστή εδώ και πολλούς μήνες. Η επίσημη τοποθέτηση είναι πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει καθοριστικό ρόλο στην διενέργεια της απογραφής η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει σε προεκλογική περίοδο.

02.02.2011: ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκληρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας εμπεριέχεται στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Μίσος, φανατισμός και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκεται από την αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

02.08.2011: Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

του Ελευθέριου Καραγιάννη*   

Η Κροατία προ έξη ετών ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλεί κάθε χρόνο μία σύνοδο Κορυφής (* 1 ) των ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία που αφορούσε όμως τα ευρύτερα ευρωατλαντικά ζητήματα της περιοχής. Λόγω των προβλημάτων αναγνώρισης που υφίστανται μεταξύ ορισμένων κρατών της περιοχής (* 2 ), στις συναντήσεις αυτές τηρείται η πρακτική των Διαβαλκανικών Διασκέψεων, τουτέστιν οι συμμετέχοντες αναφέρονται στον κατάλογο συμμετεχόντων μόνον με το όνομα και την ιδιότητα τους χωρίς να μνημονεύεται η χώρα τους και στο τραπέζι των συνεδριάσεων τοποθετείται μπροστά στον κάθε ομιλητή μόνο το όνομα και η σημαία της χώρας του.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Βαλκάνια