01.11.2011: ΟΙ ΜΠΑΤΛΕΡ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου*

Ο θάνατος της Ελλάδος λόγω διαφθοράς βρίσκεται επί θύραις, σύμφωνα  με τα γραφόμενα το 1806 από τον Ανώνυμο συγγραφέα της "Ελληνικής Νομαρχίας", ο οποίος επεσήμανε από τότε τα ολέθρια αποτελέσματα της διαφθοράς για το μέλλον της Πολιτείας. Από την άλλη, τα όσα βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα συνολικά επιβεβαιώνει τις μαρξικές θέσεις.

01.11.2011: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

H απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει στην χώρα σε δημοψήφισμα, δεν δείχνει κατά τη δική μας άποψη παρά ένα μόνο: Την ενδιαφέρει να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία με κάθε τρόπο. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να κερδίσει μερικές εβδομάδες ή μήνες ακόμα στην εξουσία. Τόσα χρόνια γιατί δεν ρωτούσαν το λαό δια δημοψηφισμάτων για εξ' ίσου φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης;

01.11.2016: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

του Λεωνίδα Αποσκίτη*

Ο Ζόλταν Πογκάτσα (Zoltán Pogátsa) είναι ένας Ούγγρος λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας. Ο εν λόγω καθηγητής, αφού μελέτησε επί τουλάχιστον έναν χρόνο την ελληνική κρίση, εξέδωσε ένα σχετικό βιβλίο το 2014, όπου διαλύει όλους τους πολιτισμικούς και οικονομικούς μύθους που έχουν καλλιεργηθεί στην Δύση σχετικά με τα αίτιά της αλλά και για τους ίδιους τους Έλληνες ως λαό. Το βιβλίο του είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, όπως και ο ίδιος, και καμμία αναφορά σ' αυτόν και το έργο του δεν γίνεται επί δύο χρόνια, τόσο από το ακαδημαϊκό όσο και από το δημοσιογραφικό κατεστημένο του μνημονιακού Ελλαδιστάν...

01.11.2012: ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Η ξένη εξάρτηση, ο ετεροκαθορισμός παραμένει κύριο χαρακτηριστικό. Ακόμα και μια προσωπικότητα όπως ο Βενιζέλος, με την ορμή της κρητικής επανάστασης και τον ριζοσπαστισμό του Στρατιωτικού Συνδέσμου πίσω του, τεράστια μόρφωση και διεθνή εμβέλεια, παραμένει βαθιά εξαρτημένος από τη «σύμμαχο» Αγγλία, αδυνατεί να χαράξει εθνική στρατηγική, πάρεξ σε συνεννόηση με το Λονδίνο. Στέλνει την αφρόκρεμα του στρατού στην Κριμαία να αποδεκατιστεί και να ντροπιαστεί από τους Μπολσεβίκους. Για να πάμε μετά χωρίς σχέδιο στη Σμύρνη, αδιαφορώντας για τις σοβιετικές νύξεις μεσολάβησης προς τον Κεμάλ, αλλά και την πραγματική ελληνική κατάσταση μετά από δεκαετή πολεμική προσπάθεια.

01.12.2011: ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΣ 2500 ΕΤΩΝ

Οι Thierry Formet και Martin Steffens, Γάλλοι καθηγητές φιλοσοφίας, δημοσιεύουν ένα κοινό κείμενο στην εφημερίδα ''Le Figaro'', που διαπνέεται από ιδιαίτερα φιλελληνικό πνεύμα, κάνοντας λόγο για "χρέος 2.500 ετών της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα''. Οι δύο Γάλλοι καθηγητές θυμίζουν ότι η χώρα μας έβαλε τα θεμέλια της Ευρώπης και αναρωτιούνται πώς γίνεται η Ελλάδα να απειλείται από τις τράπεζες, επικρίνοντας παράλληλα την στάση αδιαφορίας προς τη χώρα μας των Ευρωπαίων εταίρων.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα