02.01.2013: ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΗ;

του Στάθη Νελλόπουλου*
 
Μετά τη κρίση, όταν και εάν η ΕΕ θα βρει τον βηματισμό της, ως  Ομόσπονδη  Δημοκρατική Πολιτεία, τότε, μεταξύ πολλών άλλων, θα προκύψει και το πρόβλημα της εξωτερικής και  αμυντικής της πολιτικής. Παράλληλα,  το ΝΑΤΟ,  θα πρέπει εύλογα να εξελιχτεί εκ των πραγμάτων και του τεράστιου  χρέους των ΗΠΑ (16.5 τρις δολ.), σε ένα καθαρά πολιτικό οργανισμό Παγκόσμιας Ασφάλειας, για την ασφαλή προώθηση και εμπέδωση του προγράμματος Παγκοσμιοποίησης, του νέου αιώνα!  Ήδη οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους,  προχώρησαν πρόσφατα, στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών, ενός ανώτατου θεσμικού οργάνου,  για το συντονισμό 16 Υπηρεσιών Πληροφοριών (CIA, NSA, DIA κ.ά) και την, ούτω πως, αντιμετώπιση των καθημερινά αυξανόμενων αναγκών on time  «ποιοτικών» πληροφοριών, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού !

02.03.2012: ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ''ECONOMIST''

Eκλογές μέσα στον Απρίλιο βλέπει ο βρετανικός ''Economist'', προεξοφλώντας πολιτικό και οικονομικό σκηνικό για την Ελλάδα καθ' όλα ρευστό. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που απαξιωτικά επισημαίνει το περιοδικό, ότι ποτέ στο παρελθόν οι Έλληνες πολιτικοί και τα κόμματά τους δεν ήταν τόσο πολύ αντιπαθείς. Σκληρά επικριτικό είναι το άρθρο ως προς τις ευθύνες των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

02.06.2011: ΠΕΡΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

του Δημητρίου Νεζερίτη

Σε μιά συζήτηση με ένα φίλο, στο πλαίσιο ανταλλαγής αναμνήσεων, αναφέρθηκε σε συμμετοχή του σε ένα ενδοευρωπαϊκό συνέδριο, με τα λοιπά μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου είχε να αντιμετωπίσει σε κάποιο θέμα αρνητική στάση του Γερμανού Αντιπροσώπου. «Ήταν», είπε, «βεβαίως, ανθέλλην». Μου έκανε εντύπωση η ευκολία με την οποία ο όρος αυτός απεδίδετο σε κάποιον ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα, δεν είχε τίποτα το προσωπικό εναντίον παντός του ελληνικού.

02.03.2015: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ > ΕΥΡΩ/ΜΝΗΜΟΝΙΑ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;


του Γιώργου Ιεροδιακόνου*

Δεν μας εκπλήττει η πολιτική απάτη των νέων «πραιτόρων» της κατακτημένης χώρας μας, που προκειμένου να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο, μας αράδιαζαν προεκλογικά τόσα πολλά ψέματα. Εξ άλλου, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι στην ταλαίπωρη πατρίδα μας η πολιτική εξαπάτηση αποτελεί μια ανίατη ασθένεια, με γενεσιουργό αιτία τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα της Ελλάδος δηλαδή. Για να μην πάμε πιο πίσω στην ιστορία, περιοριζόμαστε απλά στο «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, για να μας παραδώσει στη συνέχεια στα άπληστα χέρια των αρπακτικών, στα Ζάππεια του «αντιμνημονιακού» τότε Σαμαρά, που κατέληξαν στην υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και τώρα στο «θα σκίσουμε το μνημόνιο», που κατέληξε στην αποδοχή του και στην προετοιμασία των συνθηκών για την υπογραφή και τρίτου μνημονίου.   

02.06.2012: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ!

του Σάββα Ιακωβίδη*

Η κυβέρνηση Χριστόφια χρειάζεται επειγόντως γιατρό! Πάσχει από χρόνια κώφωση! Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά η χλιαρή αντίδρασή της στις συχνές προειδοποιήσεις των Βρυξελλών; Όσα ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομίας και Νομισματικής Πολιτικής, Όλι Ρεν, δήλωσε προχθές, τα περισσότερα δεν είναι νέα. Είναι εκκλήσεις της ΕΕ, που ηχούν σε κυβερνητικά και Χριστόφεια ώτα, μη ακούοντα. Τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα είναι γνωστά. Η έκθεσή του στα ελληνικά ομόλογα και στην ελληνική οικονομία οδήγησαν στη σημερινή θλιβερή κατάσταση. Όμως, ο τραπεζικός τομέας είναι μόνον η μία από τις πολλές πτυχές της οικονομικής δυσπραγίας.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα