02.08.2012: EΩΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ;

Όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, στις 21 Φεβρουαρίου 2012 το αντι-Πούτιν πανκ συγκρότημα αγρίων θηλέων «Pussy Riot» («Αιδοιακή Εξέγερση») εκτέλεσαν κουκουλοφορούσες μια -κατά δήλωσή τους- «πανκ προσευχή», μέσα στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος, μπροστά από το ιερό, με ηλεκτρικές κιθάρες και τα λοιπά, ζητώντας από την Παναγία να τις λυτρώσει από τον Πούτιν. Μετά από τον σάλο που ακολούθησε, τα ανακοινωθέντα «μηδενικής ανοχής» του Πατριάρχη Κυρίλλου και το έντονο ενδιαφέρον της Δύσης για οτιδήποτε αντιπολιτεύεται τον Πούτιν, τα πράγματα πήραν την σειρά τους προς την δίκη των συμμετεχουσών για “χουλιγκανισμό”.

02.10.2013: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

του Γιώργου Δελαστίκ*

Είναι απολύτως θεμιτό να θέλει κάθε κυβέρνηση να ασκήσει την εξουσία για όσο διάστημα προβλέπει το Σύνταγμα κάθε χώρας. Είναι απολύτως κατανοητό να καταγγέλλει ως δημαγωγικές τις συνήθεις εκκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, να κωφεύει σε αυτές και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, στο πλαίσιο πάντα της συνταγματικής νομιμότητας, προκειμένου να παρατείνει τον βίο της μέχρι το πέρας του καθοριζόμενου συνταγματικού ορίου. Υπάρχουν όμως τρία πράγματα που μας ανησυχούν σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Πρώτον, όλο και συχνότερα κορυφαίοι πολιτικοί ή πολιτιακοί παράγοντες ευρωπαϊκών χωρών είτε υπονοούν είτε αποκαλούν ευθέως την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω ισχυρότατου κλονισμού κυβερνήσεων... «αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος»!

03.02.2012: ΠΟΥΤΙΝ > Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΡΩΧΘΗΚΕ ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Bόμβα μεγατόνων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα. ''Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, αφού της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο'', δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012".

 

02.12.2011: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ

του William Mallinson*

Τα χρόνια της οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα, κληροδότησαν μία κάποια έλλειψη διαφάνειας και μία υπερπληθώρα διαφθοράς στην διοίκηση της χώρας, καθώς και μία νωθρή, δουλοπρεπή στάση έναντι κάθε μορφής δράσεως, χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να υπάρχουν υπό μορφήν μερικών ισχυρών οικογενειών και της εμπλοκής τους στην πολιτική και τις επιχειρήσεις. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δεν μοιάζει να βελτίωσε και πολύ τα πράγματα, όπως άλλωστε καταδεικνύει και η τρέχουσα επικίνδυνη συγκυρία, με την οποία θα ασχοληθούμε εντός ολίγου.

03.02.2017: ΤΑΜΕΙΟ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ;

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, το ΔΝΤ δεν έχει φίλους, έχει υποτελείς. Αν σου αρέσει υπακούς, αν δεν σου αρέσει καμία διαφορά, σε λιώνει εξ' ίσου. Το 2014 ο Τόμσεν με βέτο άδειασε και τον Σαμαρά παρά του ότι ήταν πιο πιστός πέρα από κάθε προσδοκία και επιμένει να είναι πιστός. Επειδή όμως το Ταμείο είναι επαγγελματίας οικονομικός δολοφόνος έχει κι άλλα όπλα, για πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις. Το ίδιο το ΔΝΤ επιμένει στην διαφωνία του με τον Σόιμπλε και στο θέμα του Χρέους και στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα προσχήματα βεβαίως, μιας έχουν και μια φήμη τεχνοκράτη να διατηρήσουν. Έτσι δίνει πάσα στον Σόιμπλε...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα