03.09.2014: ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, το 71% των Ρώσων πολιτών θα ψήφιζε τον Πούτιν, αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τον περασμένο Ιούλιο το αντίστοιχο ποσοστό των ψήφων που θα έπαιρνε ο Ρώσος πρόεδρος σε ενδεχόμενες εκλογές ήταν 68%. εΤι και αν οι δυτικοί ηγέτες προσπαθούν να σπιλώσουν την πολιτική του, αλλά και τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Στη Ρωσία όμως οι πολίτες αισθάνονται εντελώς διαφορετικά για τον πρόεδρό τους. Μόνο το 6% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ενώ σε ποσοστό 4% απάντησαν ότι θα υποστήριζαν το Κομμουνιστικό Κόμμα του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Σε άλλο ερώτημα της δημοσκόπησης, το 82% των Ρώσων δήλωσε ικανοποιημένο με το έργο του Πούτιν.  

03.10.2014: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

To ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναρτά συνέντευξη του πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα Γκαγκίκ Γαλατσιάν (από την πολύ καλή ΑΖΑΤ ΟΡ, την καθημερινή εφημερίδα της αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα), με την πάγια πεποίθησή μας πως η προαγωγή των ελληνοαρμενικών σχέσεων είναι προς αμοιβαίο όφελος, αφού εν πολλοίς είναι κοινοί οι κίνδυνοι ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα δύο αδελφικά κράτη. Ο Γκαγκίκ Γαλατσιάν, βρίσκεται ήδη ως πρέσβης αρκετό διάστημα στην Ελλάδα ώστε να έχει σχηματίσει ιδία αντίληψη για τη σχέση αυτή και την ανάγκη συνεχών δράσεων προς προώθησή της. Ακολουθεί η συνέντευξη του Αρμένιου πρέσβη.

03.12.2011: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ή ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ή ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ

To EΛ.Κ.Ε.Δ.Α. αναρτά τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία από συνέντευξη του Δηµήτρη Κωνσταντακόπουλου στον πάντα εξαιρετικό ''ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ'' της Κομοτηνής. Ο γνωστός δημοσιογράφος, υποστηρίζει άμεση προσφυγή στις κάλπες, για λόγους δηµοκρατικής τάξης, θεωρώντας πως ''... έχουµε κατάλυση της δηµοκρατίας και μια Βουλή που αποφασίζει κατά της χώρας και του λαού, υπό καθεστώς ψυχολογικού πολέµου, οργανωµένου από το διεθνές σύστηµα και την εγχώρια κλεπτοκρατία.''

03.11.2010: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

του Νίκου Κοτζιά

Η Γερμανία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ασκεί πολλαπλές μορφές ισχύος και πιέσεις έναντι άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Αφενός όπου χρειάζεται επιβάλει ευθέως τις προτιμήσεις και επιλογές της, αφετέρου φροντίζει να εγκαθιστά στον εγκέφαλο των εκπροσώπων αδύνατων κρατών, ή αλλιώς στο κέντρο λήψης αποφάσεων ενός κράτους όπως είναι η Ελλάδα, καθώς και στον τρόπο σκέπτεστε φοβισμένων Ελλήνων υπουργών, ένα είδος μπάτσου (επί παραδείγματι την τρόικα). Με αυτόν επιβάλλει συνεχώς στην Ελλάδα τι δέον πράξει, χωρίς να εμφανίζεται η ίδια ενώπιον της ελληνικής κοινής γνώμης.

04.01.2013: ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΕ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ

της Ερίλ Ντεντέογλου*

Ο Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας Νοrman Stone απάντησε σε μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον ''The Independent'' την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά  με μια ενδεχόμενη προσχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπε καθαρά πως ''...αν οι Τούρκοι ποθούν πραγματικά την ένταξή τους στην ΕΕ, μπορούν να πάρουν άνετα τη δική μας συμμετοχή σε αυτήν''. Επισημαίνοντας έτσι εμφανώς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ και το δημιουργηθέν κενό να καλυφθεί με την Τουρκία.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα