04.07.2011: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

του Στέφανου Σωτηρίου

Η βαρύτερη κατάρα για τη σύγχρονη Ελλάδα, που βαρύνει τον τόπο και ονομάζεται «αστική ανάπτυξη», αποκλείει κάθε ανάπτυξη και πρόοδο. Έτσι εμφανίζεται το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, να φιλοξενείται το 50% του εθνικού πληθυσμού  στο μόλις 2% του εδάφους της. Ο πληθυσμός που συγκεντρώνουν οι πρωτεύουσες της Ευρώπης σε σχέση με το σύνολο των κατοίκων της χώρας τους, απέχει πολύ από αυτόν της ελληνικής πρωτεύουσας: Βερολίνο 4%, Ρώμη 5%, Αμστερνταμ 6%, Μαδρίτη 7%, Βρυξέλλες 10%, Ελσίνκι 10%, Λονδίνο 12%, Παρίσι 15%, Στοκχόλμη 16%, Λισσαβώνα 20%, Λουξεμβούργο 21%, Κοπεγχάγη 23%, Βιέννη 24%, Δουβλίνο 28%.

04.07.2013: MIA EΡΩΤΗΣΗ, ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Eνδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις - απαντήσεις που έδωσαν στον δημοσιογράφο και συνεργάτη του ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο ο Γερμανός ΥΠΕΞ Guido Westerwelle (βρίσκεται στην Ελλάδα) και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγ. Βενιζέλος. Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος ρώτησε ευθέως τον Γερμανό υπουργό ''τι άλλο ακόμα θα μπορούσε να γίνει, αν θέλατε να καταστρέψετε τη χώρα και όχι να τη βοηθήσετε'', φέροντας προ των ευθυνών της της πολιτική της ΕΕ και της Γερμανίας. ''Θα χρειαστούν δεκαετίες για να ξαναγυρίσει η Ελλάδα εκεί που ήταν πριν την κρίση'', τονίστηκε, ενώ ο Westerwelle από πλευράς του τόνισε την ανάγκη επενδύσεων, προσθέτοντας: ''Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι θυσίες κάνετε οι Έλληνες, πόσο τεράστιος είναι ο μόχθος του ελληνικού λαού και οι θυσίες που υποβάλλεται''.

04.08.2012: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

του Παναγιώτη Τραιανού*

Άποψή μας είναι ότι ήταν μέγα στρατηγικό σφάλμα της Βρετανίας να διεκδικήσει και να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πραγματικότητα υπέγραψε μόνη της τη ληξιαρχική πράξη "θανάτου" της εικόνας που μέχρι σήμερα κατείχε στον κόσμο. Η Βρετανία δεν θα είναι ποτέ ξανά "Βρετανία" μετά τους Αγώνες. Ούτε καν για οικονομικούς λόγους δεν έπρεπε να τους διεκδικήσει, εφόσον είναι γνωστό ότι αυτοί οι πολυέξοδοι αγώνες δεν άφησαν ποτέ κέρδος στους διοργανωτές τους. Κέρδη αφήνουν μόνον σ' αυτούς που έχουν "επενδύσεις" στον πολιτισμό και θέλουν —έστω και με πολυδάπανο τρόπο— να κατοχυρώσουν τη θέση τους στον κόσμο. Απλά πράγματα.

04.07.2015: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

«Δεν επιβάλαμε εμείς το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση το ζήτησε». Αυτή τη δήλωση έκανε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που διεκδικεί όλο και πιο άξια, τον τίτλο του «δολοφόνου της Ευρώπης». Για εκπρόσωπος ενός λαού που φημίζεται, αν μη τι άλλο, για την ευθύτητά του, ο κ. Σόιμπλε έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις στην υποκρισία. Αλλά και στον παραλογισμό. Ακόμα κι αν υποθέσουμε προς στιγμήν ότι οι ‘Ελληνες επέβαλλαν το πρόγραμμα στους Γερμανούς και όχι οι Γερμανοί  στους ‘Ελληνες, γιατί η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε, συνυπέγραψε, χρηματοδότησε και επιμένει στη συνέχιση ενός προγράμματος που αποδεδειγμένα κατέστρεψε ήδη μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης;

04.10.2011: ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Είμαστε στις παραμονές μιας ρήξης. Ζούμε μέρες Ιουλίου 1914 και πρέπει να αποφύγουμε την έκρηξη του Πολέμου. Η συμφωνία της 21.08.2011 δεν λειτουργεί. Η χρεωκοπία της νότιας Ευρώπης, ενδεχομένως και της εξόδου από την ευρωζώνη μιας χώρας, είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών, μαζί με την εκτόξευση των επιτοκίων. Η «μόλυνση» δεν θα περιορισθεί σε μια χώρα, θα επεκταθεί. Σε ένα χρόνο από σήμερα, δεν θα υπάρχει η ευρωζώνη με τη μορφή που τη ξέρουμε, εκτός αν μεταρρυθμισθεί σε βάθος.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα