01.06.2012: ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Συνεχίζεται η καταστροφολογία, αβάσιμη ή τεκμηριωμένη, ως προς μια γρήγορη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Εκ των βασικών διακινητών τέτοιων σεναρίων, με γερή πάντως επιχειρηματολογία, παραμένει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Σε συνεντεύξεις του επιμένει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αποτελέσει ''ξαφνικό θάνατο'' για την ελληνική οικονομία, σηματοδοτώντας την έξοδο από την ευρωζώνη.

01.06.2015: OXI ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

του Κυριάκου Κυριακόπουλου*

Μια χώρα με διαλυμένη την υποδομή, με ανύπαρκτη παραγωγική βάση, με άνεργο το μισό οικονομικά ενεργό πληθυσμό και με χρέος που ξεπερνά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, έχει μονάχα δυο επιλογές μπροστά της: Ή αυτοκτονεί παραμένοντας στην «ιερή διαδρομή» που της επέβαλαν, ή δραπετεύει από το ψέμα, τις αυταπάτες και τα «ιερά ταμπού» στα οποία την καθήλωσαν, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και τη γεωπολιτική της Ανάσταση. Τρίτος δρόμος, μέσος δρόμος, δεν υπάρχει. Μια τέτοια απόφαση, εθνικά επιβεβλημένη και η μόνη πραγματικά αξιοπρεπής, τι σημαίνει;

01.06.2015: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!

Kρίσιμες ώρες! Η Αθήνα πιέζεται να «χρυσώσει το χάπι» για τα σκληρά μέτρα. Πληροφορίες θέλουν το νέο Memorandum να περιλαμβάνει μέτρα 3,5 δισ. για φέτος. Η κυβέρνηση τα βάζει όλα στο τραπέζι «τώρα που γυρίζει», ακόμα ίσως και την απομάκρυνση Βαρουφάκη. Συμφωνία «στο παραένα» της πληρωμής των δόσεων προς το ΔΝΤ επιδιώκουν λοιπόν κυβέρνηση και δανειστές στο Brussels Group. Αλλά και αν βρεθεί τελευταία στιγμή λύση γα την ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης στις Βρυξέλλες, η Αθήνα πιέζει να «χρυσώσει το χάπι»  για τα σκληρά μέτρα που θα λάβει με την συμφωνία-πλαίσιο για την απομείωση του χρέους και την έλευση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα.

01.06.2015: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Δεν θέλουν τον Πάνο Καμμένο με τίποτα! Ούτε οι δανειστές, ούτε οι ντόπιοι τοποτηρητές τους. Το αποκαλύπτει πλέον ανοιχτά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde με μια σημαντική επισήμανση: “Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει, εν τέλει, την αρχή για τη δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες”. 

01.06.2016: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ > ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Μηνύματα συνεργασίας έστειλαν Πούτιν και Τσίπρας, με τον Ρώσο πρόεδρο να αφήνει πάντως αιχμές σε ότι αφορά αφορά το ναυάγιο του νότιου αγωγού, ενώ φρόντισε να στείλει μήνυμα και στις ΗΠΑ για το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας. Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω των ιστορικών δεσμών, αλλά γιατί αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ευρωπαικά Θέματα