02.03.2011: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;

Δια ανατάσεως των χειρών και σε πλήρη ομοφωνία από τα στελέχη της άτυπης αυτοαποκαλούμενης ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής, εκλέχθηκε ως νέος πρόεδρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι εκλογές διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της «τουρκικής νεολαίας» την Παρασκευή στις 8 το βράδυ με την παρουσία πρώην και νυν βουλευτών της μειονότητας Ξάνθης και Ροδόπης, δημάρχων εν ενεργεία και περιφερειακών συμβούλων, μειονοτικών συμβούλων σε δήμους, αλλά και τη συμμετοχή των δύο ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ.

02.03.2013: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ

Το επιστημονικό δυναμικό του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. έχει εκφράσει, και σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα και σε άλλα γνωστά ΜΜΕ, επιφυλάξεις για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά συν υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Και έχουμε τεκμηριώσει τη θέση μας. Το μόνο θετικό για μας, αφού τελικά φαίνεται πως η διάσκεψη θα γίνει, είναι πως θα συνταξιδέψει και θα συμμετέσχει και μια πολυμελής αποστολή 60 τουλάχιστον  Ελλήνων επιχειρηματιών. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών αυτών αφορά σε συνεργασίες, αλλά και τη δημιουργία επενδυτικών σχημάτων στη γειτονική χώρα που θα σχετίζονται με τομείς όπως τα τυχερά παιχνίδια, ο τουρισμός, η υγεία, τα πετρελαιοειδή, τα αγροτικά προϊόντα και οι ιχθυοκαλλιέργειες. Αυτό έχει δυό όψεις, αφού αντί να γίνονται επενδύσεις εδώ, ανοίγουμε θέσεις εργασίας για το (φθηνό) τουρκικό εργατικό δυναμικό...

02.05.2013: ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΦΟΒΙΑΣ...

Οι φίλοι και αναγνώστες του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. θα έχουν παρατηρήσει ασφαλώς εδώ και μήνες τον διπλανό χάρτη, που αναρτήσαμε πολλές φορές. Έναν απόρρητο χάρτη όχι κάποιου περιθωριακού παραρτήματος των ''Γκρίζων Λύκων'' σε μια τουρκική κωμόπολη, αλλά που δημοσίευσε η ''Millyet'' και που τέθηκε υπ' όψιν των μελών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η μισή σχεδόν Ελλάδα, μέχρι δυτικά Θεσσαλονίκης και του Αξιού, τουρκοκατεχόμενη, όπως και η Βουλγαρία. Όμως η Σόφια δεν κοιμάται όπως εμείς, μάλλον φοβάται λιγότερο την Τουρκία και για τούτο αντέδρασε εντονότατα. Η ελληνική κυβέρνηση βεβαίως, Μαξίμου και ΥΠΕΞ, ουδέποτε αντέδρασαν, προφανώς ''για να μην χαλάσει το κλίμα'', ως συνήθως... 

02.04.2011: O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

της Δώρας Aντωνίου *

Την παραπομπή στη Χάγη για επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο πρότεινε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του, στις 9 Οκτωβρίου 2009, όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με αφορμή την υπουργική Διάσκεψη της Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό αποκαλύπτεται από τηλεγράφημα των Wikileaks, που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κ» και φέρει ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2009.

02.06.2013: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ''ΑΝΟΙΞΗ'' - ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ

του Σταύρου Βιτάλη*

Είμαστε τόσο αφελείς, ή όντως τα ραντίσματα από τα chemtrails μας έχουν αποβλακώσει εντελώς; Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του υπογράφοντος, όταν «ως κεραυνός εν αιθρία», από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, ξεκίνησε να μεταδίδεται  η «εξέγερση» του Λαού της Τουρκίας, κατά του «χημικού» Ερντογάν. Έχει ενδιαφέρον να δούμε, την πρώτη αντίδραση των Ελλήνων δημοσιογράφων. Αυτών που εδώ και χρόνια, έχουν εκπαιδευτεί να αυτολογοκρίνονται, δεν μπορεί όμως κανείς να πει ότι δεν παραμένουν «γάτες με πέταλα». Εν χορώ λοιπόν τα ελληνικά ΜΜΕ, άρχισαν στη πρώτη φάση των ανακοινώσεων για την «εξέγερση» του Λαού της Τουρκίας, να ομιλούν «για το περίεργο ρόλο του διαδικτύου». Μια που οφθαλμοφανές ήταν πως κάτι άλλο τρέχει πίσω από την υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι είχαμε εντελώς copy-paste φαινόμενα, όπως αυτά των αραβικών χωρών, Αιγύπτου, Λιβύης, Τυνησίας κλπ. Όταν δηλαδή, πάνω από δέκα μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όλως συμπτωματικών και παραδόξως, συντονίστηκαν με τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, για τη τσιμεντοποίηση ενός πάρκου, στο κέντρο της Πόλης.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις