03.02.2011: MEΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ...

του Μάριου Ευρυβιάδη *

Θα σταθώ σε μια μόνο τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, από την πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Χαραυγή'' (την Κυριακή 23/1/2011), όργανο του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ και κατ’ εξοχήν εκφραστή των θέσεων της διακυβέρνησης Χριστόφια.  Αναφέρομαι στη δημόσια έκκληση του Έλληνα αξιωματούχου προς την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο.

03.02.2017: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η επίθεση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου εναντίον του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου δείχνει τον εκνευρισμό που προκαλεί στην Άγκυρα η παρουσία του στο ΥΠΕΘΑ. Ο Καμμένος είναι για την Τουρκία κόκκινο πανί, κι αυτό δεν οφείλεται στη χθεσινή του πτήση στα Ίμια. Αυτή είναι μια ακόμη αφορμή. Ο Καμμένος είναι “στόχος” για τους Τούρκους από πολύ παλιά. Από τότε που μαζί με λίγους ακόμη βουλευτές, επισκεπτόταν τον ηγέτη του PKK Αμπντουλλάχ Οτσαλάν. Ο Καμμένος είχε ενεργό εμπλοκή στην επιχείρηση διαφυγής του Οτσαλάν, που κατέληξε με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη στην παράδοσή του. Οι Τούρκοι δεν συγχώρησαν ποτέ τον Καμμένο για τις σχέσεις τους με τους Κούρδους.

03.04.2011: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΔΑΦΗ!

Ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί περιέχονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τα πάντα στο Αιγαίο πλην εδαφών! «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: «Αλλά, πρόσθεσε, εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!

03.03.2015: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μία νίκη, επιτέλους, μετά από χρόνια υποχωρήσεων, καταγράφει η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία αναγκάστηκε να αποσύρει όλη την περιβόητη ΝΟΤΑΜ για δέσμευση μιας τεράστιας περιοχής μεταξύ Σκύρου και Λήμνου. Η τουρκική κυβέρνηση υπαναχώρησε από τον αρχικό σχεδιασμό να καταστήσει μεγάλο μέρος του Βορείου Αιγαίου μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου σε πεδίο βολής για την πραγματοποίηση ασκήσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη με πραγματικά πυρά, και απέσυρε ολοκληρωτικά την προκλητική ΝΟΤΑΜ με την οποία επεδίωκε να δεσμεύσει για 10 μήνες το μισό Αιγαίο για αεροναυτικές ασκήσεις.

03.04.2011: ΤΟΥΡΚΙΑ > ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ

Η σαφής άρνηση της Τουρκίας να μη συμμετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, ασφαλώς μας φέρνει στο μυαλό το περίφημο σύγγραμα του Φρανκ Βέμπερ για την Τουρκία «Ο επιτήδειος ουδέτερος». Μια χώρα που ποτέ δεν έδωσε τίποτα στους αποκαλούμενους «συμμάχους», μια χώρα που έχει την επιτηδειότητα να φλερτάρει σε κάθε κρίση και με τα δυο στρατόπεδα για να πανηγυρίσει πάντα με το νικητή αποκομίζοντας κάθε φορά πολλά ή λίγα γεωπολιτικά οφέλη. Έτσι ο σημερινός αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της Τουρκίας στην στρατιωτική επıχείρηση στην Λιβύη.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις