03.10.2011: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ

του Σάββα Ιακωβίδη*
 

Γιατί στέλνει ο Ερντογάν τις φρεγάτες και τα υποβρύχιά του στην κυπριακή ΑΟΖ; Ποια δεδομένα τού επιτρέπουν να επιτίθεται σε τρία μέτωπα; Γιατί η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στις αξιώσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο; Η Τουρκία θα διακινδυνεύσει έναν πόλεμο με το Ισραήλ, για να αποδείξει ότι είναι περιφερειακή δύναμη; Μέχρι πού θα τραβήξει το σχοινί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν; Απάντηση: Μέχρι να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

03.10.2016: Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

του Πάνου Ιωαννίδη*

Ας μην προτρέξουν οι γνωστοί παρατρεχάμενοι της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας για την Κύπρο, να χαρακτηρίσουν τις θέσεις μας, τις θέσεις της Κίνησης ''Ελευθερία και Δικαιοσύνη'', ως "ακραία κινδυνολογία". Ας συζητήσουν δημόσια όλες τις θέσεις, και ας επιτρέψουν στον Λαό να αποφασίσει. Ο επίδοξος νέος Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μη αισθανόμενος αντίσταση στις ανιστόρητες συμπεριφορές του εντός και εκτός Τουρκίας, επικρίνει την ισχύουσα για 93 χρόνια Συνθήκη της Λωζάνης και αμφισβητεί τα κυριαρχικά Δικαιώματα της Ελλάδας (και όχι μόνον). Το αμέσως επόμενο βήμα του επίδοξου Σουλτάνου θα είναι:

03.12.2012: TOYΡΚΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ

του Φαήλου Κρανιδιώτη*
 
Ο τουρκισμός είναι μια αρρώστια της περιοχής μας. Είτε στην παλαιοναζιστική κεμαλική εκδοχή του, είτε στην εκδοχή του σημερινού ισλαμοφασισμού, είναι ένας αιμοσταγής αναχρονισμός. Πάνε αιώνες από τότε που οι λίγοι αληθινοί τούρκοι, οι στραβοκάνηδες «κυνοκέφαλοι» των Βυζαντινών, εμφανίστηκαν στην Μικρά Ασία ως ληστές και μισθοφόροι. Αυτοί οι φανατικοί προσήλυτοι στο Ισλάμ και πλιατσικολόγοι κατέκτησαν την Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, όχι χάρις στην αριθμητική τους δύναμη αλλά χάρις στην δική μας παρακμή. Το Βυζάντιο κατέρρευσε εκ των έσω, με υπονομευμένη την στρατιωτική του ισχύ και την κοινωνική του συνοχή. Τα εκατομμύρια των χριστιανών της Μικράς Ασίας, μέρους του Καυκάσου και των Βαλκανίων δεν εξαερώθηκαν, ούτε κατεσφάγησαν όλοι.

03.12.2010: ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Προχωρά ακάθεκτη η διείσδυση της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη, όπως μας πιστοποιεί το περιοδικό ''Ροντόπ Ρουζγαρί'' και μεταφράζουν τα ''Τουρκικά Νέα'' (tourkikanea.wordpress.com). Εδώ και 3 μέρες, οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας της Θράκης, λειτουργούν ''γραφείο'' στις Βρυξέλλες. Το τι έργο θα κάνει το ''γραφείο'' αυτό σε βάρος της Ελλάδος, το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. θεωρεί περιττό να αναλυθεί. Ο λόγος στους πρωταγωνιστές...

04.03.2012: AΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΓΚΥΡΑ

"Περιοχή με μη καθορισμένο και συνεπώς διεκδικήσιμο από πολλές χώρες ιδιοκτησιακό καθεστώς" χαρακτήρισε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC ''HARDTALK''.
Χαρακτήρισε τις κυπριακές γεωτρήσεις "παράνομη ενέργεια των Ελληνοκυπρίων αφού διενεργούν έρευνες σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή και θα πρέπει να διαπιστώσουμε σε ποιά χώρα ανήκει το φυσικό αέριο, στην Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο ή το Ισραήλ". Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ είχε υποδείξει στον Μπαγίς ότι οι τουρκικές απειλές δημιουργούν την εντύπωση ότι η Τουρκία προτοιμάζει στρατιωτική δράση εναντίον της Κύπρου.14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις