04.12.2010: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

του Θέμου Στοφορόπουλου *

«Η Θράκη, μία άλλη Κύπρος;». Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα, αν η Θράκη κινδυνεύει να ακολουθήσει την Κύπρο στον τραγικό κατήφορο της. Και, αν αυτό συμβαίνει, τι οφείλει να πράξει ο Ελληνισμός, για να αντιστρέψει μια τέτοια καθοδική πορεία. Ας μελετήσουμε τους άξονες του παρακάτω άρθρου, που είναι οι εξής:

04.12.2012: ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Παράξενα ανοίγματα του ελληνικού ΥΠΕΞ προς την Τουρκία βλέπουμε, και ας ελπίσουμε ότι δεν έχουν τον ίδιο εμπνευστή με εκείνον που οδήγησε στο φιάσκο με την επίσκεψη Αβραμόπουλου στα Τίρανα. Χωρίς κανέναν λόγο, το ΥΠΕΞ έσπευσε να απολογηθεί στην Άγκυρα, επειδή γκρίνιαξε ο πρέσβης στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του στρατιωτικού ηγέτη του PΚΚ στο Πολεμικό Μουσείο. Απολογήθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ ότι «δεν είχε αναμειχθεί και ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς δόθηκε η αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου για την εκδήλωση παρουσίασής του», στην οποία εκτός του εκδότη Σάββα Καλεντερίδη πήραν μέρος και ο γνωστός πανεπιστημιακός Μάριος Ευρυβιάδης και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρέσβης Γεώργιος Αϋφαντής.

05.03.2013: ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΟΓΜΑΤΟΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Επιμέναμε και επιμένουμε ακόμη πως ο Σαμαράς δεν είναι Παπανδρέου. Η στάση του όμως στην συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του και οι υποτονικές αντιδράσεις του στα όσα ο Ερντογάν έθεσε, δεν μπορεί να μην επισημανθεί. Είχαμε χθες μια ολιστική επίθεση της τουρκικής πλευράς: Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε ευθέως θέμα συνεκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων στο Καστελόριζο και την Κρήτη -win win όπως είπε- που σημαίνει συνεκμετάλλευση. Ουσιαστικά ζήτησε τη μισή ΑΟΖ για τη χώρα του, ενώ την ίδια ώρα ο μισός τουρκικός στόλος είχε αναπτυχθεί στη μέση του Αιγαίου, από το θρακικό πέλαγος έως ανατολικά Ρόδου.

05.01.2012: ΔΟΓΜΑ ''ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΕ'' - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

του Ευστάθιου Κουτσουράκη*

Η νέα τουρκική εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με τον κύριο διαμορφωτή της Αχμέτ Νταβούτογλου, πρέπει να βασιστεί στο δυναμικό άνοιγμα προς το διεθνές περιβάλλον μέσω της εκμετάλλευσης της γεωπολιτικής της θέσης, η οποία την καθιστά το κέντρο τριών γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής. Η πρώτη είναι εγγύς χερσαία περιοχή: Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Καύκασος. Η δεύτερη είναι η εγγύτερη θαλάσσια περιοχή: Εύξεινος Πόντος-Αδριατική-Ανατολική Μεσόγειος-Ερυθρά Θάλασσα-Περσικός κόλπος-Κασπία θάλασσα.  Η τελευταία σφαίρα επιρροής είναι η εγγύτερη προς την Τουρκία ηπειρωτική περιοχή και περιλαμβάνει τον άξονα Ευρώπη-Βόρει Αφρική-Νότια Ασία-Κεντρική και Ανατολική Ασία.

05.04.2012: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ''ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ'';

H έμμεση κατάρριψη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη από το Τούρκο χειριστή Ιμπραήμ Χάλι, στο γνωστό περιστατικό της 26ης Μαΐου 2006, ήταν μέρος του σχεδίου "Βαριοπούλα"; Αυτό ισχυρίζονται Τούρκοι εισαγγελείς που ερευνούν την συγκεκριμένη συνωμοσία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ''Τurkiye'', που αναπαράγει το ''Defencenet''. Ως γνωστόν, η "Βαριοπούλα" επρόκειτο να εκτελεστεί τον Μάρτιο του 2003, αλλά οι Τούρκοι εισαγγελείς που πρόσκεινται στον Ερντογάν, ψάχνουν στοιχεία από την εποχή του Εβρέν και μέχρι το 2006.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις