01.11.2016: ΕΡΝΤΟΓΑΝ > ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“Που το πάει ο Ερντογάν” είναι το ερώτημα που απασχολεί τους τελευταίους μήνες,όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο κόσμο. Κι αν κρίνουμε με τα θέματα στα οποία δίνουν προτεραιότητα οι πρωταγωνιστές της πολιτικής στην Ελλάδα θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα -σε επίπεδο εξουσίας- ασχολείται μάλλον λιγότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Έλληνες πολίτες ωστόσο ανησυχούν πολύ και καλά κάνουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και ο Ερντογάν δείχνει να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Αναλύσεις πολλές από πολλούς. Το Militaire.gr απευθύνθηκε σ΄ έναν άνθρωπο που γνωρίζει την Τουρκία όσο λίγοι. Ο Χρήστος Μηνάγιας, αρθρογράφος-αναλυτής  και συγγραφέας που ασχολείται αποκλειστικά με την Τουρκία, απαντά σε ερωτήματα που έχουμε νομίζουμε όλοι μας.

01.12.2012: ΤΟΣΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΙΑ;

Ψευδόμενο συλλαμβάνεται το ΥΠΕΞ αναφορικά με την υπόθεση του βιβλίου του αγωνιστή του ΡΚΚ που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον το θέμα αφορά άμεσα την ίδια την κυβέρνηση. Δεν έφτανε η μέχρι ... παρεξήγησης λεκτική "θώπευση" του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, σε όλες τους τις επαφές, αλλά υπακούοντας την επιθυμία του πρώτου να "καταδικάσει τους τρομοκράτες" (όπου "τρομοκράτες" οι αγωνιστές του ΡΚΚ) το ΥΠΕΞ με την περίφημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γ. Δελαβέκουρα, είπε και ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να κατευνάσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ας πάρουμε, λοιπόν τα πραγματα από την αρχή: Την Τετάρτη το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων" το οποίο το είχε συγγράψει ένα μέλος του ΡΚΚ.  Ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί κανονικά και στην Γερμανία. Λϊγη ώρα αργότερα κτύπησε το τηλέωνο του Δ. Αβραμόπουλου στη Ν.Υόρκη όπου βρισκόταν. Στην άλλη άκρη ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Απαίτησε, λοιπόν, ο Νταβούτογλου, τελεσιγραφικά, δήλωση καταδίκης των "τρομοκρατών" και των συνεργών τους και τιμωρία αυτών που διέθεσαν την αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι απλά....

02.01.2017: Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!

του Νίκου Ιγγλέση*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της κεμαλικής δυτικόφιλης αντιπολίτευσης, απειλεί τον Ελληνισμό στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο. Ο προαιώνιος εχθρός του Γένους δείχνει, για μια ακόμη φορά, τα «δόντια» και τις προθέσεις του. Η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 υπήρξε μια αδικία για την Τουρκία, υποστηρίζει ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τα εδάφη της συρρικνώθηκαν σε 750.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα 2.500.000 της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο «Σουλτάνος» της Άγκυρας επανέφερε στην πολιτική επικαιρότητα τον «Εθνικό Όρκο» ή «Συμβόλαιο» των Οθωμανών του 1920 και δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της αλλά και τα εκατομμύρια αδέλφια μας στη γύρω γεωγραφική περιοχή.

01.12.2013: ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ'' ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

του Σάββα Καλεντερίδη*


Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στον λυτρωτικό ρόλο που μπορεί να έχει ο τύπος και τα ΜΜΕ σε φαινόμενα σήψης, διαφθοράς και παρακμής, όταν φυσικά αυτά λειτουργούν με βάση την απαράβατη αρχή, που είναι η έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του πολίτη και ο έλεγχος της εξουσίας. Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής με τίτλο "Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, είναι προδότης του ελληνικού λαού" αναφερθήκαμε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο της παρουσίασης και συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) αναδεικνύοντας πανελληνίως και διεθνώς τον αποκλεισμό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από τις προβλέψεις του εν λόγω νομοσχεδίου. Με άλλα λόγια, όπως αναφέραμε στο άρθρο μας, σε περίπτωση που περνούσε το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη αιτιολογική έκθεση, θα είχαμε ακύρωση των τριών νόμων με βάση τους οποίους αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι προαναφερθείσες γενοκτονίες.

02.02.2013: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ;

Ότι στην Άγκυρα ανεβάζουν τους τόνους και επιλέγουν στρατηγική κλιμακούμενης έντασης, φαίνεται όχι απλώς από δηλώσεις μα και από πολλές άλλες κινήσεις. Παρ' ότι το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. κατηγορείται ως ''σκληρό'' στις θέσεις του για τη σχέση με τη Τουρκία, θεωρούμε πως οι δίαυλοι στοιχειώδους επικοινωνίας (ιδίως τα κόκκινα τηλέφωνα) πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί. Ως προς τη σύγκληση του ανώτατου ελληνοτουρκικού συμβουλίου συνεργασίας όμως, που τελικά θα πραγματοποιηθεί (;) στις αρχές Μαρτίου στην Άγκυρα, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Και βεβαίως διαφωνούμε με την τακτική του να χορηγούμε, άνευ αντικρύσματος, πιστοποιητικά καλής διαγωγής στους Τούρκους.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ελληνοτουρκικές Σχέσεις