02.01.2016: 15 δισ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ

Κλονίζεται η τουρκική οικονομία από τις ρωσικές κυρώσεις που έχουν κοστίσει στην Άγκυρα 15 δισ δολάρια, και ήδη η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδοσίας ακόμα και στην εύπορη Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν. Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τον β' γύρο οικονομικών αντιποίνων που επί της ουσίας "κόβουν" κάθε τουρκική οικονομική δραστηριότητα στο ρωσικό έδαφος. Μια έκθεση από το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (EMO) της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύεται στην μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman αποκαλύπτει του λόγου το αληθές.

15.12.2015: ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

του Πάρη Καρβουνόπουλου*

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16, έδειξε ότι ο Ερντογάν δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και στρατιωτικά μέσα για να ασκήσει εξωτερική πολιτική και να επιβάλλει τις απόψεις της Άγκυρας. Η χρήση προειδοποιητικών έστω πυρών από το ρωσικό αντιτορπιλικό κατά τουρκικού αλιευτικού, επίσης δείχνει ότι η Ρωσία του Πούτιν δεν θα διστάσει να προσφύγει στην χρήση όπλων, για να προστατεύσει την ηγεμονική θέση που διεκδικεί με αξιώσεις πλέον στην περιοχή. Στις διεθνείς σχέσεις, ακόμη και σε περιόδους μεγάλων κρίσεων αυτό που μετρά πάνω απ΄ όλα είναι τα συμφέροντα κάθε χώρας.

07.08.2015: Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΠΡΙΣΜΑ

του Manlio Dinucci*

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο συναγερμός ήχησε στο Ισραήλ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, ζητούσε τον τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Ενώπιον της βίαιης ισραηλινής καταστολής εναντίον των Παλαιστινίων, ο Τσίπρας προειδοποιούσε, «δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικοί, γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, μπορεί αύριο να συμβεί στη δική μας τη πλευρά».

14.12.2015: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ

Σε πανικό φαίνεται να έχουν περιέλθει στην Άγκυρα οι Τούρκοι ιθύνοντες, μετά το πελώριο σφάλμα του νεοσουλτάνου Ερντογάν να προκαλέσει τη Ρωσία. Εξελίξεις όπως η εγκατάσταση των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων του πλανήτη, των S-400 στην Κριμαία, βόρεια της Τουρκίας, η εγκατάσταση των S-400 στην ρωσική βάση Himeymin της Λαττάκειας στην Συρία στο νότιο άκρο της Τουρκίας, και η εγκατάσταση ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Μil-Mi 24 στην Αρμενία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, περικυκλώνουν την Άγκυρα απ' όλες τις πλευρές, και δημιουργούν αίσθημα "συμπίεσης" στους Τούρκους.  

10.06.2015: ΑΙΓΑΙΟ > ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Toν άγνωστο πόλεμο που διεξάγεται νυχθημερόν στο Αιγαίο, περιέγραψε στο Defencenet ανώτατη πηγή της ΠΑ σε ομάδα δημοσιογράφων που κλήθηκαν στο Επιτελείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την τακτική κατάσταση στο Αιγαίο. Με απλά λόγια, η συγκεκριμένη πηγή αποκάλυψε ότι η ποιότητα και η ποσότητα των εμπλοκών τις οποίες προκαλούν τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχει και το επιπλέον στοιχείο που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια: Δεκάδες εισβολές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου -κατά προτίμηση τη νύχτα- των προηγμένων UAV συλλογής πληροφοριών που έχουν εντάξει οι τουρκικές ΕΔ στο δυναμικό τους... 

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ