10.12.2014: ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ & ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη ελληνικών και αιγυπτιακών πολεμικών σκαφών πέριξ της Κρήτης, με το μήνυμα που στέλνεται από Αθήνα και Κάιρο στην Άγκυρα να είναι χαρακτηριστικό. Πρόκειται για μια πρώτη αποτύπωση, σε στρατιωτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, της υπό διαμόρφωση στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας-Αιγύπτου, και μία πρώτη υλοποίηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις. Να τονιστεί πάντως πως η άσκηση γίνεται και κατόπιν επιμονής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,  εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. 

05.11.2014: ΕΛΚΕΔΑ > ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ

To EΛ.Κ.Ε.Δ.Α. εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα. Εκτιμούμε πως βαίνουμε προς πλήρη ανατροπή στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ ενδείξεις αποσταθεροποίησης υπάρχουν και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα ανεκτική έναντι της επιθετικότητας της γείτονος στην Κύπρο. Στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά, ζουν με τον εφιάλτη της επόμενης κίνησης της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στο Αιγαίο, κυρίως κοντά στο Καστελόριζο, με πολλούς διπλωμάτες να θεωρούν θέμα χρόνου να υπάρξει μεγάλη όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είχαμε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι για αυτό που συμβάνει τώρα, όμως Σαμαράς και -κυρίως- ο ΥΠΕΞ Βενιζέλος επέμεναν στον κατευνασμό και την απάθεια...

01.12.2014: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση δυνάμεων της Κύπρου και της Ελλάδας, διεξήχθη με άκρα μυστικότητα στις αρχές Νοεμβρίου, μόλις μία ημέρα πριν από την κάθοδο στη Λευκωσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η άσκηση περιελάμβανε ακόμα και ρίψεις αλεξιπτωτιστών, καθώς και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Μεγάλη συνδυασμένη άσκηση, η μεγαλύτερη από την εποχή του Νικηφόρου, αυτή που πραγματοποιήθηκε με πάσα μυστικότητα σε διάφορα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς, από το Καλό Χωριό Λάρνακας μέχρι το Μαζωτό. Η άσκηση εμπεριείχε, σύμφωνα με το σενάριο, την δοκιμασία του συντονισμού μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και Ελλαδας, αλλά και των αντανακλαστικών της ελληνικής δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. 

30.10.2014: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ Active Endeavour. Απαντώντας σε ερώτηση για τα αισθήματα ανασφάλειας που υπάρχουν στην Κύπρο και τι κάνει γι’ αυτό η Ελλάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι σε αυτά δίνονται απαντήσεις εμπράκτως.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ