11.12.2014: ΣΤΗΝ 8η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

H πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες παραδοσιακά και σταθερά ήταν ψηλά στις διεθνείς λίστες αξιολογήσεων, αποτυπώνεται εδώ τώρα: Μετά τις δραματικές περικοπές λόγω μνημονίων, τρόικας και της ανεπάρκειας των ελληνικών κυβερνήσεων, στην αξιολόγηση του έγκυρου Βusinessinsider, στους 35 πιό ισχυρούς στρατούς στον πλανήτη, δεν περιλαμβάνονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Το τραγικότερο: Ο τουρκικός στρατός φιγουράρει στην 8η θέση. Μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις γνωστές ευρωπαικές δυνάμεις, οι πανίσχυρες πλέον τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατοχυρώνονται και αξιολογούνται αναλόγως. Και δυστυχώς, στην Αθήνα υπάρχει κενό εξουσία και μια ανίκανη κυβέρνηση που έχει μειώσει -θα πούμε την αλήθεια- τη μαχητική ισχύ του στρατού μας. (Αναλυτικά η λίστα στο http://www.businessinsider.com/the-worlds-most-powerful-militaries-2014-12).

10.12.2014: ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ & ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη ελληνικών και αιγυπτιακών πολεμικών σκαφών πέριξ της Κρήτης, με το μήνυμα που στέλνεται από Αθήνα και Κάιρο στην Άγκυρα να είναι χαρακτηριστικό. Πρόκειται για μια πρώτη αποτύπωση, σε στρατιωτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, της υπό διαμόρφωση στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας-Αιγύπτου, και μία πρώτη υλοποίηση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις. Να τονιστεί πάντως πως η άσκηση γίνεται και κατόπιν επιμονής της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,  εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. 

01.12.2014: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση δυνάμεων της Κύπρου και της Ελλάδας, διεξήχθη με άκρα μυστικότητα στις αρχές Νοεμβρίου, μόλις μία ημέρα πριν από την κάθοδο στη Λευκωσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η άσκηση περιελάμβανε ακόμα και ρίψεις αλεξιπτωτιστών, καθώς και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Μεγάλη συνδυασμένη άσκηση, η μεγαλύτερη από την εποχή του Νικηφόρου, αυτή που πραγματοποιήθηκε με πάσα μυστικότητα σε διάφορα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς, από το Καλό Χωριό Λάρνακας μέχρι το Μαζωτό. Η άσκηση εμπεριείχε, σύμφωνα με το σενάριο, την δοκιμασία του συντονισμού μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και Ελλαδας, αλλά και των αντανακλαστικών της ελληνικής δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. 

05.11.2014: ΕΛΚΕΔΑ > ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΙΜΙΑ

To EΛ.Κ.Ε.Δ.Α. εκφράζει την ανησυχία του σε σχέση με την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα. Εκτιμούμε πως βαίνουμε προς πλήρη ανατροπή στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ ενδείξεις αποσταθεροποίησης υπάρχουν και στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα ανεκτική έναντι της επιθετικότητας της γείτονος στην Κύπρο. Στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά, ζουν με τον εφιάλτη της επόμενης κίνησης της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στο Αιγαίο, κυρίως κοντά στο Καστελόριζο, με πολλούς διπλωμάτες να θεωρούν θέμα χρόνου να υπάρξει μεγάλη όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Είχαμε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι για αυτό που συμβάνει τώρα, όμως Σαμαράς και -κυρίως- ο ΥΠΕΞ Βενιζέλος επέμεναν στον κατευνασμό και την απάθεια...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ