15.10.2014: ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ...

του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Σε αυτή τη χώρα, μόλις συμβεί κάτι, όλοι γίνονται ειδικοί. Τράκαρε νταλίκα; Ολοι μηχανολόγοι και νταλικέρηδες. Πέφτει αεροπλάνο; Ολοι πιλότοι. Εγκλημα; Ολοι δικηγόροι, δικαστές και ολίγον ντετέκτιβ. Ατύχημα με όλμο; Ολοι ολμιστές. Πριν καν συγκροτηθεί η επιτροπή που θα βγάλει το πόρισμα, πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα των πεζοναυτών που χύθηκε στην εκπαίδευση, ένας απίθανος θίασος άσχετων, ενίοτε αστράτευτων, από πυροβολημένες γκόμενες, γραφείς, σιτιστές ωδικών πτηνών, καντηλανάφτες στον Λυκαβηττό και ντουβάρια «δημοσιογράφους», έως πάλιουρες, που υπηρέτησαν με μάνλιχερ, όταν ο Παπάγος ήταν εύελπις, άρχισαν τον χορό της γελοιότητας και της υστερίας. Ελάχιστοι είπαν το αυτονόητο: ότι πρέπει σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού να το βουλώσουν άπαντες και να περιμένουν το πόρισμα.

28.08.2014: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ > Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ

Αυξάνονται οι φήμες πως παίζει σενάριο αυτή τη στιγμή για την διαδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, με επικρατέστερο το όνομα του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σενάριο που συνοδεύεται από ισχυρή επιχειρηματολογία, αφού ο πρωθυπουργός έχει καθυστερημένα κατανοήσει ότι ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων απομακρύνεται από την ΝΔ. Οι στρατιωτικοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους σ΄ ένα από τα κόμματα που παραδοσιακά ψήφιζαν. Η ανακοίνωση ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το χώρο της Εθνικής Άμυνας θα είναι -πιστεύουν οι σύμβουλοί του- ένα μήνυμα για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τον χώρο. Δεν αρκεί, αλλά αυτό προφανώς δεν του το λένε οι σύμβουλοι.

26.03.2014: ΦΤΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ;

Kαμία απάντηση έως τώρα δεν υπάρχει από τα Επιτελεία ή το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το χθεσινό φιάσκο της προαναγγελθείσας αλλά μηδέποτε γενόμενης παρέλασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 στο Σύνταγμα, στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Aν πιστέψουμε το Defencenet (που μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα διαψευσθεί...) έγινε χαμός, μόλις πληροφορήθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα είχαμε μια εικόνα "Κόκκινης Πλατείας" στο Σύνταγμα, μεσούσης της κρίσης στην Κριμαία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Κι έδωσαν εντολή να μην παρελάσουν τα ρωσικά συστήματα, τα οποία όμως είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη...

21.08.2014: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Νεκρώνουν οι ελληνικοί S-300 από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας! Η σύγκρουση Δύσης - Ρωσίας δεν είναι χωρίς συνέπειες για την Ελλάδα που βρίσκεται στην μέση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ρωσικά δημοσιεύματα (σε μετάφραση του ΟnAlert) που απειλούν ότι η Ελλάδα θα μείναι χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά για τους ρωσικούς S-300 και για άλλα αντιαεροπορικά της συστήματα, λόγω των κυρώσεων που επέβαλλε η Δύση στη Ρωσία. Θυμίζουμε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν δυο πυροβολαρχίες S-300 PMU-1, οι οποίες αρχικά προορίζονταν για την Κύπρο. Τελικώς, όμως, επειδή, εξαιτίας των τουρκικών και αμερικανικών αντιδράσεων δεν εγκαταστάθηκαν στη Μεγαλόνησο, αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Πέρυσι μάλιστα, η χώρα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που διαθέτει αυτά τα οπλικά συστήματα, για πρώτη φορά πραγματοποίησε δοκιμές, οι οποίες ήταν άκρως πετυχημένες.

14.03.2014: ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Tριγμούς προκαλεί η απόφαση του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Προεδρία στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Η δήλωσή του περί ''αντιπαραγωγικών στρατιωτικών'' ασφαλώς δεν έχει ξεχαστεί και βέβαια ουδέποτε έχει αναιρεθεί. Με ανοικτή επιστολή του προς τον ΥΕΘΑ, ο ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων) του επισημαίνει ότι ότι δεν είναι επωφελές ούτε εποικοδομητικό να παραβλέπεται το κοινό αίσθημα των στρατιωτικών. Εμείς ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. να θυμίσουμε απλώς πως όταν οι ''αντιπαραγωγικοί'' θυσίαζαν τη ζωή τους, πχ στα Ίμια, ο ''παραγωγικός Πάγκαλος'' τριγύρναγε στα τηλεοπτικά στούντιο, ενώ μπορεί να ξεσπούσε πόλεμος με τους Τούρκους από στιγμή  σε στιγμή...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ