30.10.2014: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

Φρεγάτα και υποβρύχιο στέλνει το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και  υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Η φρεγάτα, πρόσθεσε, αποστέλλεται στην περιοχή στο πλαίσιο της UNIFIL και το υποβρύχιο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ Active Endeavour. Απαντώντας σε ερώτηση για τα αισθήματα ανασφάλειας που υπάρχουν στην Κύπρο και τι κάνει γι’ αυτό η Ελλάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι σε αυτά δίνονται απαντήσεις εμπράκτως.

15.10.2014: ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ...

του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Σε αυτή τη χώρα, μόλις συμβεί κάτι, όλοι γίνονται ειδικοί. Τράκαρε νταλίκα; Ολοι μηχανολόγοι και νταλικέρηδες. Πέφτει αεροπλάνο; Ολοι πιλότοι. Εγκλημα; Ολοι δικηγόροι, δικαστές και ολίγον ντετέκτιβ. Ατύχημα με όλμο; Ολοι ολμιστές. Πριν καν συγκροτηθεί η επιτροπή που θα βγάλει το πόρισμα, πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα των πεζοναυτών που χύθηκε στην εκπαίδευση, ένας απίθανος θίασος άσχετων, ενίοτε αστράτευτων, από πυροβολημένες γκόμενες, γραφείς, σιτιστές ωδικών πτηνών, καντηλανάφτες στον Λυκαβηττό και ντουβάρια «δημοσιογράφους», έως πάλιουρες, που υπηρέτησαν με μάνλιχερ, όταν ο Παπάγος ήταν εύελπις, άρχισαν τον χορό της γελοιότητας και της υστερίας. Ελάχιστοι είπαν το αυτονόητο: ότι πρέπει σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού να το βουλώσουν άπαντες και να περιμένουν το πόρισμα.

21.08.2014: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Νεκρώνουν οι ελληνικοί S-300 από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας! Η σύγκρουση Δύσης - Ρωσίας δεν είναι χωρίς συνέπειες για την Ελλάδα που βρίσκεται στην μέση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ρωσικά δημοσιεύματα (σε μετάφραση του ΟnAlert) που απειλούν ότι η Ελλάδα θα μείναι χωρίς συντήρηση και ανταλλακτικά για τους ρωσικούς S-300 και για άλλα αντιαεροπορικά της συστήματα, λόγω των κυρώσεων που επέβαλλε η Δύση στη Ρωσία. Θυμίζουμε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν δυο πυροβολαρχίες S-300 PMU-1, οι οποίες αρχικά προορίζονταν για την Κύπρο. Τελικώς, όμως, επειδή, εξαιτίας των τουρκικών και αμερικανικών αντιδράσεων δεν εγκαταστάθηκαν στη Μεγαλόνησο, αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα. Πέρυσι μάλιστα, η χώρα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που διαθέτει αυτά τα οπλικά συστήματα, για πρώτη φορά πραγματοποίησε δοκιμές, οι οποίες ήταν άκρως πετυχημένες.

28.08.2014: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ > Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ

Αυξάνονται οι φήμες πως παίζει σενάριο αυτή τη στιγμή για την διαδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, με επικρατέστερο το όνομα του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σενάριο που συνοδεύεται από ισχυρή επιχειρηματολογία, αφού ο πρωθυπουργός έχει καθυστερημένα κατανοήσει ότι ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων απομακρύνεται από την ΝΔ. Οι στρατιωτικοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους σ΄ ένα από τα κόμματα που παραδοσιακά ψήφιζαν. Η ανακοίνωση ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το χώρο της Εθνικής Άμυνας θα είναι -πιστεύουν οι σύμβουλοί του- ένα μήνυμα για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τον χώρο. Δεν αρκεί, αλλά αυτό προφανώς δεν του το λένε οι σύμβουλοι.

26.03.2014: ΦΤΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ;

Kαμία απάντηση έως τώρα δεν υπάρχει από τα Επιτελεία ή το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το χθεσινό φιάσκο της προαναγγελθείσας αλλά μηδέποτε γενόμενης παρέλασης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 στο Σύνταγμα, στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Aν πιστέψουμε το Defencenet (που μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα διαψευσθεί...) έγινε χαμός, μόλις πληροφορήθηκαν οι Αμερικανοί ότι θα είχαμε μια εικόνα "Κόκκινης Πλατείας" στο Σύνταγμα, μεσούσης της κρίσης στην Κριμαία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Κι έδωσαν εντολή να μην παρελάσουν τα ρωσικά συστήματα, τα οποία όμως είχαν ήδη μεταφερθεί από την Κρήτη...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ