14.03.2014: ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Tριγμούς προκαλεί η απόφαση του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Προεδρία στη Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Η δήλωσή του περί ''αντιπαραγωγικών στρατιωτικών'' ασφαλώς δεν έχει ξεχαστεί και βέβαια ουδέποτε έχει αναιρεθεί. Με ανοικτή επιστολή του προς τον ΥΕΘΑ, ο ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων) του επισημαίνει ότι ότι δεν είναι επωφελές ούτε εποικοδομητικό να παραβλέπεται το κοινό αίσθημα των στρατιωτικών. Εμείς ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. να θυμίσουμε απλώς πως όταν οι ''αντιπαραγωγικοί'' θυσίαζαν τη ζωή τους, πχ στα Ίμια, ο ''παραγωγικός Πάγκαλος'' τριγύρναγε στα τηλεοπτικά στούντιο, ενώ μπορεί να ξεσπούσε πόλεμος με τους Τούρκους από στιγμή  σε στιγμή...

08.02.2014: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

του Αθανασίου Δρούγου*

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό λογικές εξελίξεις και προϋποθέσεις, θα ηγηθεί αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές που θα διεξαχθούν σύντομα, της επόμενης κυβέρνησης της χώρας μας. Είναι εμφανέστατο ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σαρωτικά προβλήματα, και είναι  ηλίου φαεινότερο ότι η κατάσταση στον τομέα της άμυνας και των Ενόπλων μας Δυνάμεων (ΕΔ) δεν είναι ότι το καλύτερο. Αν και στις ΕΔ υπάρχουν αρκετά αξιόλογα στρατιωτικά στελέχη, εν τούτοις η κατάσταση στους  διαφόρους τομείς που αφορούν τις ΕΔ δεν είναι καλή. Τα στελέχη των ΕΔ είναι οικονομικά, οικογενειακά και κοινωνικά εξαθλιωμένα, οι αντοχές τους πάνω από τα αποδεκτά  όρια, ενώ πάντοτε ελλοχεύουν κίνδυνοι και απειλές που είναι κυρίως συμβατικοί εξ ανατολών, αλλά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει και κάποια υποτροπή ασύμμετρης-υβριδικής μορφής από τα βόρεια σύνορα μας.

31.01.2014: ΙΜΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

του Ιωάννη Μπαλτζώη*

Ήταν πριν 17 χρόνια.  Η  υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα.  Θα ήθελα σε αυτή την χρονική στιγμή να αποκαλύψω, για πρώτη φορά,  γεγονότα που βίωσα , γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήσαν παρόντες σε άγνωστα γεγονότα. Η συνεισφορά στην αποκατάστασης της αλήθειας,  είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας  που πονάει πολύ , αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις, που ίσως, πράγμα που απευχόμαστε, να επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο  να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας...

05.02.2014: ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΤΙΟ ΚΥΠΡΟΣ...

Έχουμε γίνει μονότονοι, λέγοντας και γράφοντας από αυτό εδώ το αδέσμευτο βήμα πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται για καίριο χτύπημα κατά της Ελλάδος, με στόχο ελληνικά εδάφη. Ήδη πολύ πρόσφατα το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου 737 AEW&C παραδόθηκε από την αμερικανική Boeing στην τουρκική πολεμική αεροπορία. Μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχουν παραδοθεί και τα υπόλοιπα τρία αεροσκάφη, και βέβαια η τουρκική αεροπορία θα έχει πλέον την απόλυτη δυάδα πολλαπλασιαστών ισχύος σε υπηρεσία: Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, ελέγχου και συντονισμού αεράμυνας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι ανακοινώθηκε ότι τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F 35 η τουρκική Αεροπορία τα παραλαμβάνει σε 55 μήνες από σήμερα (και η πρώτη Μοίρα θα είναι επιχειρησιακή το 2020) σημαίνουν αντίο Ελλάδα (και Κύπρος).

31.01.2014: ΙΜΙΑ, 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Συμπληρώθηκαν 18 ολόκληρα χρόνια από την εφιαλτική εκείνη χειμωνιάτικη νύχτα του Ιανουαρίου του 1996, στα Ίμια, που έμελλε να δρομολογήσει πολύ άσχημες εξελίξεις στα Εθνικά μας ζητήματα. Μέχρι τότε θεωρούσαμε αυτονόητη την κυριαρχία μας στο Αιγαίο πέλαγος, παρότι υφίστατο από πλευράς Τουρκίας το casus belli. Όμως, στις 31 Ιανουαρίου 1996, αυτή η υπεροχή μας αμφισβητήθηκε έντονα. Την παγωμένη εκείνη βραδιά, μέσα στο καταχείμωνο, ανετράπησαν βίαια οι ισορροπίες στην περιοχή. Η νεοταξική συνωμοσία τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή. Πρωταγωνιστές στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου της κρίσεως, η Τουρκία οι Η.Π.Α. και δυστυχώς η ανεπάρκεια της Ελλάδος να διαχειρισθεί κρίσεις με τους εκπροσώπους  της, τον Έλληνα Πρωθυπουργό (Κώστα Σημίτη), τον Υπουργό Εξωτερικών (Θεόδωρο Πάγκαλο) και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης (Γεράσιμο  Αρσένη).

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ