26.10.2016: ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Γερμανία και Τουρκία είναι οι ''βολεμένοι'' από την προσφυγική κρίση! Την παραπάνω αποκαλυπτική επισήμανση κατέθεσε ο συντονιστής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκόπουλος, στα πλαίσια στρογγυλής τραπέζης (round table) που διοργάνωσε το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών και Διεθνών Αναλύσεων) στην Αθήνα, με θέμα ''ισλαμική τρομοκρατία-προσφυγικό/μεταναστευτικό και ευρωπαική ασφάλεια. Τα σημεία εστίασης στο round table περιστράφησαν γύρω από την έως τώρα αποτυχημένη πολιτική Βρυξελλών και Βερολίνου ως προς την διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

18.10.2016: Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για μανταλένα παπαδοπούλου ηλικιαΣε ηχηρές επισημάνσεις για το προσφυγικό προχώρησε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, ειδικά κατά της πολιτικής της ΕΕ και του Βερολίνου, στα πλαίσια στρογγυλής τραπέζης (round table) που διοργάνωσε το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών και Διεθνών Αναλύσεων) με θέμα ''ισλαμική τρομοκρατία-προσφυγικό/μεταναστευτικό και ευρωπαική ασφάλεια. Και αναφέρει πως ο στόχος της συμπίεσης των μετακινούμενων πληθυσμών στο Νότο και δη στην Ελλάδα, εκφράστηκε με τα πιο επίσημα χείλη με το σχέδιο Σόιμπλε που μας ήθελε εκτός ΕΕ, η οποία ΕΕ με τη σειρά κινείται απίστευτα αργά στις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα. Και δηλώνει: ''Η ΕΕ, αν θέλει να συζητήσει επί ίσοις όροις με την Τουρκία πρέπει να μάθει τι σημαίνει «παζάρι». Δεν δίστασε να επιβάλλει κυρώσεις, και με κόστος μάλιστα στη Ρωσία, γιατί να διστάσει σε αυτές προς την Τουρκία''; Ολόκληρη η εισήγηση της Μ. Παπαδοπούλου, όπως κατατέθηκε στην παραπάνω εκδήλωση:

10.10.2016: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ!

Πόλεμο σε Αιγαίο και Θράκη" προβλέπει ο γνωστός Τούρκος διεθνολόγος και αναλυτής Μπασκίν Οράν, με άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν με τις οποίες επέκρινε το περιεχόμενο της συνθήκης της Λοζάνης, με την οποία έληξε το 1923 η ενδεκαετία βαλκανικών και ελληνοτουρκικών πολέμων. Έληξε με την Τουρκία να παραδέχεται οριστικά την ελληνικό κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου και Τενέδου (και πλην Δωδεκανήσων που ήταν στην κυριαρχία της Ιταλίας), αλλά και στην Δυτική Θράκη, με την Ελλάδα να παραχωρεί την Ανατολική Θράκη και την Σμύρνη και της ευρύτερη περιοχή της που είχε αναλάβει τον έλεγχό τους το 1919 με την συνθήγκη των Σεβρών.

18.10.2016: Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΛΚΕΔΑ

Eξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι  επισημάνσεις που κατέθεσε ο συντονιστής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκόπουλος, στα πλαίσια στρογγυλής τραπέζης (round table) που διοργάνωσε το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαικών και Διεθνών Αναλύσεων) με θέμα ''ισλαμική τρομοκρατία-προσφυγικό/μεταναστευτικό και ευρωπαική ασφάλεια. Ειδικά η Γερμανία, αναφέρει πως, βάσει στοιχείων, δέχθηκε το πιο καλό ανθρώπινο δυναμικό από τη Συρία, τους μορφωμένους και πλούσιους, 1 εκατομμύριο περίπου  άτομα, οι οποίοι κατέθεσαν αστρονομικά ποσά στις γερμανικές τράπεζες (από 80 - 95 δις) και ήδη ανέβασαν κατά 2,5% το ΑΕΠ της Γερμανίας. Τα βασικά σημεία των όσων κατέθεσε ο συντονιστής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ: 

26.09.2016: ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη, όμως δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτή η προκλητική σιγή του Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην έκανε αναφορά στα ζητήματα που ”καίνε” την Ελλάδα, όπως η λαθρομετανάστευση και η υπογεννητικότητα, όμως ακόμα και στα θέματα της οικονομίας δεν έπεισε κανέναν...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ασφάλεια