19.06.2016: ΠΟΥΤΙΝ vs ΕΡΝΤΟΓΑΝ > ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

του Ιωάννη Μιχαλέτου*

Η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρου Πούτιν στην Αθήνα καταρχήν (27 Μαίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου) και την επομένη στο Άγιον Όρος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τουρκο-ισλαμιστική φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν στις 29 Μαίου στη Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν προβάλλει τον εαυτό του ως προμαχώνα του σουνιτικού Ισλάμ παγκοσμίως, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο που ο Πούτιν προβάλλει τον εαυτό του ως προμαχώνα του Ορθόδοξου θρησκευτικού κορμού. Σε αντίθεση με τον Πούτιν, ο Ερντογάν δεν είναι ορθολογικός παίχτης, κάτι που έχει αρμοδίως διαπιστωθεί και από εξειδικευμένους επιστήμονες στο τομέα της ψυχολογίας και ιατρικής.

03.06.2016: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο, αφού «Γενοκτονία» χαρακτηρίστηκε η σφαγή των Αρμενίων, όπως αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Γερμανική Βουλή. Ο Ερντογάν δήλωσε πως η απόφαση θα επηρεάσει «σοβαρά» τις διμερείς σχέσεις μας, ενώ αντίθετα η καγκελάριος Μέρκελ χαμήλωσε τους τόνους, περιοριζόμενη να πει πως δεν πρέπει να επηρεάσει τις γερμανικές σχέσεις μια διαφορά σε ένα μεμονωμένο ζήτημα.  Άγνωστο αν θα επηρεαστεί η στάση της Άγκυρας για το προσφυγικό μετά την παραπάνω εξέλιξη. Πιο αναλυτικά οι εξελίξεις:

19.04.2016: SOROS AND THE NGOs

Written by Phil Butler*

George Soros is a very successful man, at least where money and power are concerned. The reach of the hedge fund legend through his Open Society Foundations leverages governments and ideas across the breadth of 40 nations now. Here is a look at how Soros’ “New World Lebensraum Idealism” is reshaping reality in the Republic of Georgia. In my last report on Soros’ machinations on behalf of the greater elite cabal, I focused on Latvia, and on how Soros’ Open Society Foundations has permeated (infected) society there at nearly all levels.

25.05.2016: Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Μια πρωτοφανής «καταιγίδα» αντισταλινισμού έχει κατακλύσει τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποκινούμενη από ακροδεξιούς και νεοφιλελέδες (αυτή η συμπόρευση να μην ξαφνιάζει), οι οποίοι έχουν βαλθεί να «αθωώσουν» τα εγκλήματα των ναζί μουσουλμάνων Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφορμή στάθηκε το «τραγουδάκι» της Ουκρανίας που νίκησε στην Eurovision, με διαγωνιζόμενη την Τατάρισσα Τουρκάλα Τζαμάλα, με καταγωγή από την Κριμαία, ένα μοιρολόι στη μνήμη των Τατάρων που εκτοπίστηκαν από τον Στάλιν το 1944...

18.04.2016: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

του Κρίνου Μακρίδη*

Ένα έθνος με μια τιμημένη και δοξασμένη ιστορία, όπως το Ελληνικό, ένας πολιτισμός που σκόρπισε τα σκοτάδια εδώ και χιλιάδες χρόνια, όπως ο Ελληνικός, δεν θα έπρεπε να συζητεί, πολύ περισσότερο να αμφισβητεί ή να δέχεται αμφισβήτηση της Παιδείας του και να προσπαθεί να την νοθεύσει. Δυστυχώς, η διάβρωση που επιβλήθηκε στον Ελληνισμό, οι δούρειοι ίπποι και οι εντεταλμένοι των εχθρών του Έθνους μας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προεξάρχοντος του αντισυνταγματικού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον, το οποίο έχει καταφέρει να θεωρούνται «οπισθοδρομικοί» και «περιθωριακοί», όσοι δηλώνουν περήφανοι για το Ελληνικό Έθνος, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ασφάλεια