14.04.2016: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ!

Η φύση δεν ανέχεται τα κενά εκεί όπου δεν προβλέπεται να υπάρχουν. Τα καλύπτει άμεσα. Και η εξουσία, η ουσία της πολιτικής ισχύος, δεν ανέχεται να προκύπτουν χάσματα στην άσκησή της. Αυτό είναι ορατό στην Ελλάδα. Η εξουσία δεν ασκείται, ο νόμος παραβιάζεται, η Δικαιοσύνη καταπατάται, το Σύνταγμα έχει καταστεί κενό γράμμα. Τα σκηνικά που αντικρίζουν οι Έλληνες στην τηλεόραση είναι φρικτά και εξοργιστικά, αλλά υπολείπονται σε ένταση και «ποιότητα» προκλήσεως από όλα όσα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην πατρίδα μας.

05.04.2016: PANAMA PAPERS > ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ, ΠΛΗΝ ΗΠΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου*

Ένα σκάνδαλο υποτίθεται πλανητικών διαστάσεων έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» ότι προσωπικότητες όπως αρχηγοί κρατών, αθλητές, καλλιτέχνες, εκατομμυριούχοι διατηρούν offshore εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν. Όλως τυχαίως, δεν υπάρχει ούτε ένας Αμερικανός πολιτικός ή κάποιος σπουδαίος οικονομικός παράγοντας. Στο υποτιθέμενο αυτό μέγα-σκάνδαλο επιχειρείται να εμπλακούν οι δύο άλλοι πλανητάρχες αντίπαλοι του Μ. Ομπάμα, Β. Πούτιν και Ξι Ζιπίνγκ, ώστε να προκληθεί δυσαρέσκεια για τους δύο ηγέτες που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τις ΗΠΑ, καθώς όπως έχουν αποδείξει είναι πολύ ικανοί γεωστρατηγικοί παίκτες.

15.03.2015: DO WE REALLY NEED ANOTHER ARAB NATO?

Written by Yiorghos Leventis*

The refugee crisis in Europe escalates by the day to an unprecedented scale shaking the very foundations of the European Union. Just a week away from the crucial summit in Brussels, scheduled for the 7th of March 2016, the European Union is in disarray, lost in a fearful tunnel without an exit strategy. Last week a group of European leaders excelled in unilateralism, d ouble talk, accusations and recriminations: a Babylonian European affair. The Austrian President called Greece a tourist office that issues tickets to illegal immigrants/refugees to settle in other EU countries.

28.03.2016: ΧΤΥΠΗΜΑ ISIS ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

του Ιωάννη Μπαλτζώη*

Αυτό που αναμένετο τελικά έγινε. Μετά το Παρίσι, όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης είχαν ενδείξεις ότι οι Βρυξέλλες θα ήταν  ο επόμενος στόχος. Ο λόγος είναι προφανής και συνάμα συμβολικός. Ένα κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, και δη στην πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα ήταν η μεγάλη επιτυχία των τζιχαντιστών και το σοκ και δέος  για όλο τον δυτικό κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις  ο στόχος – Βρυξέλλες ήταν “easy and soft target”, για δύο λόγους: Αφενός γιατί στις Βρυξέλλες υπάρχουν περιοχές – γκέτο Ισλαμιστών όπως η συνοικία Σαρλερουά, με κήρυκες του μίσους κατά της Δύσης...

29.02.2016: ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ

του Βασίλη Κοψαχείλη

Φοβάμαι ότι θα στεναχωρήσω πολλούς φίλους μου, αλλά ορισμένες αλήθειες επιτέλους πρέπει να λέγονται. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την οικονομική αξιολόγηση της χώρας, την προσφυγική κρίση και την υποχώρηση από τα νόμιμα δικαιώματά μας στο FIR, θα συνέβαιναν όποια παράταξη και αν ήταν στην εξουσία. Απλά, η συγκεκριμένη παράταξη έχασε πολύτιμο χρόνο και έκανε κάκιστους χειρισμούς στα ζητήματα. Μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη του κυπριακού, τώρα με το προσφυγικό και τα αμέσου ενδιαφέροντος εθνικά μας θέματα. Για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, πρέπει να αλλάξουμε μυαλά...

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ασφάλεια