02.07.2013: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ''ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ''

Είναι κοινό μυστικό πως ανάμεσα στους δήθεν αντιεξουσιαστές κυκλοφορούν και δρουν λαθρομετανάστες, αλλά αυτό που μέχρι τώρα ήταν η κοινή αίσθηση και υποψία τώρα πλέον επικαιροποιείται με την «βούλα του Δικαστηρίου», αφού αποδεικνύεται πως ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές δρουν παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι βεβαίως είναι οι πρώτοι που εξαφανίζονται όταν επεμβαίνει η αστυνομία. Βασικά η συμμετοχή των λαθρομεταναστών  δεν οφείλεται σε ιδεολογική σύμπτωση αλλά στην προσδοκία αμοιβής, ενώ κάποιοι εξ αυτών δρουν και με γνώμονα «το τερπνό μετά του ωφελίμου», όπου το τερπνό ισοδυναμεί με το  να βγάζουν τα μοχθηρά απωθημένα τους ενάντια στην χώρα μας ενώ το ωφέλιμο είναι ασφαλώς η αμοιβή τους.

02.09.2011: ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τα πρώτα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα έφταναν στην «πόρτα» των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, η διαχείρισή τους παρομοιαζόταν με αυτή του τρεχούμενου νερού, το οποίο είτε θα το διοχέτευαν σωστά, με ευνοϊκά για αυτές αποτελέσματα, είτε θα πλημμύριζαν». Με αυτή την πολύ εύστοχη παρομοίωση επιλέγει ο νέος και πολλά υποσχόμενος συγγραφέας Κωνσταντίνος Καλοφωλιάς  να ξεκινήσει το βιβλίο του ''Το μεταναστευτικό ζήτημα στη Μεσόγειο''.

02.11.2015: ΦΑΒΕΛΑ "Η ΕΛΛΑΣ''...

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Επέστρεψε “θριαμβευτής” και “τροπαιούχος” από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπου μετείχε της Συνόδου για το “προσφυγικό”. Έτσι, “κατάφερε” – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να μας φορτώσει στο σβέρκο 50 χιλιάδες πρόσφυγες και με το γράμμα του Νόμου της Ευρώπης των “εταίρων” μας. Δηλαδή, σύμφωνα με το σχέδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει στέγη σε 30 χιλ. μετανάστες και επιπλέον να δώσει στέγη σε άλλες 20 χιλ. με επιδότηση του ενοικίου, μέχρι το τέλος του έτους! Αξιωματούχος δε, της ΕΕ δήλωσε: «Για χρόνια συζητάμε να αυξήσει η Ελλάδα τον αριθμό αυτό και, επιτέλους έγινε». 

02.11.2015: ΗΠΑ-Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

του Nikolai Starikov*

Μπορείτε να πηδήξετε σε κάποιο θαλάσσιο μεταφορικό μέσο, να αποπλεύσετε από την ακτή της Αφρικής προς την Ευρώπη, πολύ δύσκολα θα σας ζητήσουν έγγραφα ή θα ρωτήσουν αν ζητάτε πολιτικό άσυλο για πολιτικούς λόγους ή όχι. Δεν θα ασχοληθούν για αυτά μαζί σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε ότι σας αρέσει. Μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αιτήματα, να ξεκινήσετε μια μάχη, να συνθλίβετε πράγματα. Μπορείτε να συνεχίσετε με τα πόδια, ή με οτιδήποτε μέχρι να πάτε από τη Λαμπεντούζα στη Βουδαπέστη. Στη Βουδαπέστη προκλήθηκε χάος: κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό, έσπασαν τα τρένα και απαιτούσαν να μεταφερθούν σε κάποιο προορισμό.

03.01.2012: ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Οι φίλοι και αναγνώστες του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. γνωρίζουν τον Γιάννη Κολοβό από τα συνέδριά μας στην Κύπρο. Τό 2008 είχε εκδοθεί από τις Εκδόσεις ''Πελασγός'' το προφητικό του βιβλίο «Το τέλος μίας ουτοπίας: η κατάρρευση των πολυπολιτι­σμικών κοινωνιών στήν Δυτική Ευρώπη». Τρία χρόνια αργότερα, οι προβλέψεις αυτές του Γιάννη Κολοβού έχουν δυ­στυχώς επα­λη­θευθεί πλήρως. Οι κυρίαρχες ψευτοπροοδευτικές και νεοταξικές μειο­ψηφίες, επέφεραν τις συνέπειες της συνεχι­ζόμενης μεγάλης εισροής παρανόμων μετανα­στών, αλλά και της επιβολής της φιλοσοφίας της πολυπολιτισμικότητας στην ελληνική κοινωνία.

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Μετανάστευση