04.07.2012: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΕΡΓΟ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Εδώ και δύο δεκαετίες, παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πληθυσμιακές συνθέσεις των κρατών, και μάλιστα των απόλυτα εθνικά ομοιογενών κρατών, όπως είναι η Ελλάδα, αλλά πλέον και η Σερβία. Η προσπάθεια προέρχεται από χώρες οι οποίες είτε δημιουργήθηκαν από μετανάστες, άρα η πληθυσμιακή τους σύνθεση προέρχεται από εθνικά ανομοιογενείς χώρες και δη πρώην αποικίες. Ή από χώρες αποικιοκρατικές, που τώρα πλέον δέχονται μάζες πολιτών από τις πρώην αποικίες και ενοχλούνται από τα εθνικά ομοιογενή κράτη.

04.11.2010: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

του Παναγιώτη Δούμα

Τα συμφέροντα που υπάρχουν γύρω από μία τέτοια πρωτοβουλία είναι πολλά, καθώς η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει διδάξει, ότι όπου κατασκευάστηκαν μεγάλα τεμένη και ισλαμικά κέντρα αναπτύχθηκαν, κατ' αρχάς, ειδικές αγορές για το συγκεκριμένο κοινό που συγκεντρώνεται σ' αυτά. Η εμπορική διάσταση του θέματος είναι ίσως η πιο αθώα, καθώς θα μπορούσε από μόνη της να σημάνει μία εμπορική αναβάθμιση της περιοχής που θα φιλοξενήσει το τέμενος. Η πιθανότητα όμως αυτή υποχωρεί μπροστά στις υπόλοιπες παραμέτρους του ζητήματος. Σκάνδαλο;

05.08.2014: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

του Ιωάννη Μπαλτζώη*

Λαθρομετανάστευση ορίζεται ως  η συστηματική παράνομη/παράτυπη  είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών, η οποία ουσιαστικά αρχίζει για την  Ελλάδα με την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων το 1989. Η καταλυτική επομένως ημερομηνία και αιτία φαίνεται να είναι, πρώτον, η κατάρρευση του ανατολικού συνασπισμού και δεύτερον, η δυναμική προώθηση από τη μόνη υπερδύναμη, μέσα στο νέο, ευνοϊκό γι' αυτήν διεθνές περιβάλλον, της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης ως στρατηγικής και οχήματος μιας επιδιωκόμενης διεθνούς ηγεμονίας βασιζόμενης σ' ένα υπερνεοφιλελεύθερο διεθνές οικονομικό σύστημα. Η λαθρομετανάστευση δεν αποτελεί μόνο έγκλημα, αλλά μεγίστη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύγχρονη μορφή δουλείας.

05.05.2012: Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ

του Κωνσταντίνου Χολέβα *

Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος ακροδεξιών και υπερεθνικιστικών κινημάτων. Η συνισταμένη των απόψεών τους είναι η βίαιη εκδίωξη των λαθρομεταναστών και η έξοδος της χώρας τους από το ευρώ. Η συνήθης ερμηνεία είναι να λέμε ότι λόγω της κρίσης και της ανεργίας ενισχύονται αυτά τα ρεύματα, όπως συνέβη στην Γερμανία του Μεσοπολέμου.

05.09.2015: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ > ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

Το μέτωπο της «λαθρομετανάστευσης» είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα το οποίο σήμερα έχει λάβει απάνθρωπες διαστάσεις, που ξεπερνούν τον κίνδυνο εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας και καθιστά επιτακτική την ανάγκη να αναστρέψουμε την εγκληματική πολιτική των δουλεμπόρων και των πολιτικών κυκλωμάτων που τους επιστράτευσαν. Αρχίζοντας από το όνομα, μιλούμε για «στρατηγικά εκτοπισμένους πληθυσμούς». Οι σύγχρονοι γεωπολιτικοί δουλέμποροι κάνουν ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι Τούρκοι και οι Ναζί σε πληθυσμούς κατακτημένων χωρών:

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Μετανάστευση