06.04.2011: ΚΑΝΤΑΦΙ, ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεχτεί κριτικές για την επιλεκτική ανθρωπιστική τους ευαισθησία, που τους οδήγησε στο να επιτεθούν εναντίον του άλλοτε φίλου και συμμάχου τους Καντάφι, παραμένοντας παγερά αδιάφοροι για τη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν και στην Υεμένη. Ο λόγος για αυτά τα δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι κατά πολλούς το πετρέλαιο της Λιβύης. Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος της ευρωπαϊκής υποκρισίας σε σχέση με τη Λιβύη, και τον δικτάτορά της, που δεν έτυχε ιδιαίτερης σημασίας. Πρόκειται για τον κρίσιμο  ρόλο της Λιβύης ως φράγμα απέναντι στην αθρόα λαθρομετανάστευση.

06.04.2012: ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' - Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, χαρακτήρισε σε συνέντευξη στους ''Financial Times'' τα ελληνοτουρκικά σύνορα ''κόσκινο''. Aναφέρθηκε στην ανάγκη της αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων- κάτι που δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή όπως σημειώνει- ενώ διαβεβαιώνει πως αν επανεκλεγεί ο Σαρκοζί, η Γαλλία θα υιοθετήσει πιο αποφασιστική στάση στο θέμα της μετανάστευσης. Με την ευκαιρία της συνέντευξης Αλέν Ζιπέ, να θυμηθούμε λοιπόν τη μεταναστευτική πολιτική όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα στην τελευταία 20ετία.

06.08.2011: Η ΝΕΑ ΑΛΩΣΗ

του Απόστολου Παπαδημητρίου*

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε η κατάληξη μιας πορείας υπό συνθήκες παρακμής του ελληνισμού. Ανάξιοι και διεφθαρμένοι, πλην εξαιρέσεων, αυτοκράτορες, αυλικοί, ανώτεροι κληρικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και άπληστοι για πλούτο οικονομικά ισχυροί συνέθεταν την εικόνα της ηγέτιδας ομάδας. Τα έσοδα εκ των φόρων σπαταλούνταν γι’ αυτό και επιβάλλονταν νέοι.

06.04.2012: Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ

Οξύνονται τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ να σεβαστεί την προθεσμία της 10ης Απριλίου που καθόρισε ο ΟΗΕ για να τερματίσει την καταστολή, και η Ρωσία από την άλλη υπεραμύνεται ''των τελευταίων συμμάχων της στην περιοχή'', όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής της επιτροπής ενέργειας K. Simonov σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή, παρόντων των Γιάννη Μάζη (καθηγητή Πανεπ. Αθηνών) και Στ. Καρκαλέτση (προέδρου ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α.).

06.08.2012: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ''ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ''

Eπιτέλους, ένας υπουργός λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αν αντιμετωπίσει δραστικά τη λαθρομετανάστευση μάλιστα, θα περάσει στην ιστορία ως ο αντι-Παυλόπουλος. Εμείς θα περιμένουμε, και θα κρίνουμε δίκαια. Δραματική η έκκληση στην ελληνική κοινωνία, που απηύθυνε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για εισβολή λαθρομεταναστών άνευ προηγουμένου. «Η χώρα χάνεται - από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι αν δεν αφεθεί να επιτελέσει το έργο του, θα υποβάλει την παραίτησή του. «Δεν έχει νόημα να μείνω στην καρέκλα μου» παρατήρησε.

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Μετανάστευση