07.03.2011: ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ''ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ'';

του Κυριάκου Κατσιμάνη *

Σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ∆ιαφάνειας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων για την «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού ∆ικαίου»: Kάθε λογής αντίσταση στην άλωση του ελληνικού κράτους από τους λαθρομετανάστες (γιατί περί αυτoύ πρόκειται) θα μπορεί με συνοπτικές διαδικασίες να αποτελέσει ποινικό αδίκημα και να επισύρει αυστηρές κυρώσεις.  Είτε πρόκειται για διαμαρτυρία είτε για καταγγελία είτε για διαδήλωση.

07.09.2016: ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

του Νότη Μαριά*

Με το προσφυγικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας τόσο στην επερχόμενη συνάντηση στην Ρόδο στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, όπου επτά Υπουργοί Εξωτερικών Ευρωπαϊκών χωρών θα συναντήσουν επτά ομολόγους τους από την Μέση Ανατολή και την Αφρική, όσο και στην πολυαναμενόμενη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Νότου που θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι ευκαιρία όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ιδιαίτερα οι «εταίροι» μας στη Ε.Ε.  καθώς και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση. Όπως έχουμε  τονίσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, το κλειδί στην εκτόνωση της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται προς το παρόν στην επίσπευση της εφαρμογής των μετεγκαταστάσεων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία προς άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε, μετεγκαταταστάσεις  που ήδη συμφωνήθηκαν  από τον Σεπτέμβριο του 2015.

07.12.2010: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Οι ενεργοί  δημότες της Λάρνακας και πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, εκφράζουμε ανεπιφύλακτα τις έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες μας για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, όπως αυτό το βιώνουμε καθημερινά στην πόλη μας και όπως αυτό διαμορφώνει νέες δημογραφικές, κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες απειλώντας την ημικατεχόμενή μας πατρίδα. Η Κύπρος για  ακόμα μια φορά καθίσταται αιχμάλωτη της Γεωγραφίας της, με την ίδια να επιτείνει την ομηρία της στο φαινόμενο. Βρισκόμαστε σε μια πολιτικά ασταθή περιοχή  του πλανήτη.

07.10.2012: Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Νίκου Χιδίρογλου*
 

Όλοι φωνάζουν για τους λαθρομετανάστες. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Κλίμα οργής έχουν δημιουργήσει οι 34 ανθρωποκτονίες Ελλήνων από αλλοδαπούς από την αρχή του χρόνου, συν η τραγική ιστορία της Πάρου, με θύμα μια 15χρονη Ελληνίδα και πρωταγωνιστή έναν τριτοκοσμικό, έναν εκπρόσωπο της «πολυπολιτισμικότητας», σαν αυτούς των οποίων την παρουσία θέλουν να μας επιβάλλουν εδώ τα κόμματα της αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης, λογικό ακούγεται αυτό που λέγεται πως την ώρα που πολλοί Έλληνες πεινάνε, το ελληνικό Δημόσιο προνοεί για τη σίτιση και στέγαση των λαθρομεταναστών, μέσω της «κράτησής» τους σε κέντρα «υποδοχής» (με φαγητό από catering!). Απ’ όπου, ελάχιστοι απελαύνονται, καθώς οι πρακτικές δυσκολίες για κάτι τέτοιο είναι, ελέω και ΓΑΠ (βλέπετε απαράδεκτα πάρε-δώσε του ανεκδιήγητου πρώην πρωθυπουργού με το Πακιστάν το φθινόπωρο του 2009), ανυπέρβλητες.

08.01.2012: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ''ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ''

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τους ρυθμούς της μετανάστευσης στην Κύπρο. Την ώρα που η κατοχή και ο εκτουρκισμός προχωρούν, περιχαρής ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης παρουσιάζει σε δημοσιογραφική διάσκεψη το έργο με τίτλο «Καλωσορίσατε στην Κύπρο: Ένα πολυπολιτισμικό νησί», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Σχεδιασμός και Οργάνωση Διαπολιτισμικής και Αμοιβαίας Αλληλεπίδρασης», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης. Υλοποιούνται σταδιακά οι στόχοι κάποιων; Ποιός θέλει διακαώς τον αφελληνισμό της Κύπρου;

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Μετανάστευση