02.10.2012: ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ

του Μάριου Ευρυβιάδη *

Φαινομενικά γνωρίζουμε τι προκάλεσε τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στον μουσουλμανικό κόσμο, αρχίζοντας από τη Λιβύη, την Αίγυπτο, και τα οποία εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, στην Τουρκία, στο Πακιστάν, την Ινδία, το Σουδάν. Η φαινομενική απάντηση είναι ότι για όλα φταίει μια χειρίστης διαλογής ταινία μέσα από την οποία προσβάλλεται ο προφήτης των μουσουλμάνων Μωάμεθ και γενικά όλοι οι μουσουλμάνοι και η θρησκεία τους. Πίσω από την ταινία βρίσκεται μια χριστιανική οργάνωση με έδρα την Καλιφόρνια και ένας Αιγύπτιος χριστιανός Κόπτης που ζει στην Καλιφόρνια. Αυτά έχουν διαπιστωθεί.

02.11.2012: EΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ > Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΗ

του Σωκράτη Κωσταρόπουλου*

Απαράβατος κανόνας στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι πως σε αυτή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συναισθηματισμούς, πόσο μάλλον στο παρόν ευμετάβλητο και ραγδαία μεταλλασσόμενο παγκόσμιο πολυπολικό σύστημα. Από συστάσεως του κράτους του Ισραήλ το 1948 μέχρι και προσφάτως, η Ελλάδα ακολούθησε μια μάλλον μονοδιάστατη και αμφιλεγόμενη ως προς τα αποτελέσματά της φιλοαραβική πολιτική. Αυτή εδραζόταν στην εν πολλοίς εσφαλμένη πεποίθηση μιας διακομματικής ελίτ (συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής Χούντας 1967-’74) περί αραβικής στήριξης προς τις ελληνικές εθνικές επιδιώξεις, όπως στο θέμα του κυπριακού, αλλά και των ελληνορθόδοξων πατριαρχείων και μειονοτήτων σε Ιορδανία, Αίγυπτο, Συρία και Λίβανο.

02.12.2012: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΟΖ; ΚΑΝΕ ΑΚΡΗ!

του Νίκου Λυγερού*

Το 2012 είναι το έτος της ελληνικής ΑΟΖ. Γι’ αυτό το λόγο αν δεν είσαι έτοιμος για την ΑΟΖ, κάνε στην μπάντα. Το ελληνικό πνεύμα δεν μπορεί ν’ ανεχθεί άλλες δικαιολογίες ούτε καθυστερήσεις. Αν είσαι ραγιάς, δεν θ’ αλλάξεις τίποτα. Αν έχεις φοβίες, απλώς περίμενε να τελειώσουμε τη δουλειά μας. Αν δεν έχεις κότσια, άσε μας τουλάχιστον ήσυχους. Αλλιώς έλα κι εσύ μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα για τα δικαιώματα της πατρίδας μας και του λαού μας. Διότι ξέρεις ότι δεν καταπατούμε κανέναν. Υπογράψαμε το Δίκαιο της Θάλασσας από το 1982, ψηφίσαμε τον κυρωτικό νόμο το 1995 και τώρα το 2012, θα θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ. Όχι για να τελειώσουμε τη νομική διαδικασία μόνο, αλλά για ν’ αρχίσουμε την έμπρακτη αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην περιοχή μας.

02.11.2012: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ''HELLENIC ΝΕΧUS''

Kυκλοφορεί το τεύχος Νοεμβρίου του ''Hellenic NEXUS'', με παρουσία και των Σταύρου Καρκαλέτση και Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου από πλευράς δυναμικού ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Διαβάστε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για την εφαρμογή της Θεωρίας των Άκρων στην Ελλάδα και τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί, καθώς και για το πραγματικό δίδαγμα του «πολυφορεμένου» παραδείγματος της Βαϊμάρης. Διαβάστε, επίσης, για το γεωπολιτικό εργαλείο της Θρησκείας και τη σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας από χώρα σε ''χώρο'', για την τουρκική οικονομική διείσδυση και τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και του Τουρισμού, καθώς και για την υπόγεια εκποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

 

02.12.2012: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ''HELLENIC NEXUS'' ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανάμεσα στις πολλές και δυνατές αναλύσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ''HELLENIC NEXUS'' Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί, εμπεριέχονται και άρθρα των Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου (ανάγκη για παγκόσμια καμπάνια για τη σωτηρία Ελλάδας και Ευρώπης) και Σταύρου Καρκαλέτση (το μυστικό παιχνίδι των ισχυρών ΜΚΟ και η υπόγεια σχέση με τη Νέα Παγκόσμια Τάξη). Ακόμη, μια συνέντευξη του -επίσης αντιμνημονιακού- Γιώργου Δελαστίκ: ''Στην Ελλάδα έχουμε ειδικότητα στο να αυτο-παραμυθιαζόμαστε...''
Ο Ιωάννης Μιχελής γράφει για τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο ''προφήτη'' της Γεωπολιτικής και τη γέννηση της ''τέταρτης πολιτικής ιδεολογίας''. Ακόμη:

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική