03.05.2012: ΜΟΜΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΘΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως γνωστόν, σε διαδικτυακή συνέντευξή του προχθές, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς την Ρωσία πως "επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας". Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνορωσικές σχέσεις, ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι "...διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με την Ρωσία", αλλά στη συνέχεια και ως προς τις ρωσικές ενστάσεις για μη τήρηση δεσμεύσεων από την Αθήνα, είπε: "Οι ξένες δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασε ο καιρός που παρενέβαιναν στα εσωτερικά μιας χώρας".

03.06.2010: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Με τα κυβερνητικά μέτρα για συντάξεις, το ασφαλιστικό, την ουσιαστική κατάργηση περιορισμού και αποζημιώσεων απολύσεων, η κυβέρνηση δεν σπάει μόνο κοινωνικο-οικονομικά, σπάει και ηθικά τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Μας λέει ότι κακώς υπολογίσαμε να πάρουμε μια σύνταξη της προκοπής στα γεράματά μας ή στην αρρώστια μας, ότι θάταν πιο έξυπνο, όσοι τουλάχιστο μπορούσαμε, να κλέψουμε κι εμείς το κράτος ή, πάντως, να κάνουμε ατομικά και όχι κοινωνικά επωφελείς επιλογές στη ζωή μας. Μας λέει ότι κακώς επενδύσαμε στη μόρφωση των παιδιών μας.

03.06.2016: ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ > ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ Η ΑΘΗΝΑ...

του Αθανασίου Δρούγου*

Δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα με τη Ρωσία! Το πρόβλημα είναι ότι και να ήθελε η χώρα μας, στα χάλια που βρίσκεται δεν μπορεί να αλλάξει του τρέχοντες συσχετισμούς δυνάμεων. Ακόμα και αν υπήρχε η καλή διάθεση. ο Πούτιν είναι έξυπνος άνθρωπος, δεν πειράζει λεπτεπίπεπτες ισορροπίες. Γνωρίζει πως αν ταρακουνήσει εδώ την κατάσταση, θα του ανοίξουν πάνω από δέκα εσωτερικά μέτωπα. Αν κάποια ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε στενές σχέσεις με τη Μόσχα, δεν μπορώ να προδικάσω πόσο καιρό θα άντεχε...

03.06.2013: ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ > ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ

Δριμύ κατηγορώ προς τις τουρκικές αρχές εξαπέλυσε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζόχμπι, λέγοντας ότι ενεργούν με «τρομοκρατικό» τρόπο εναντίον του τουρκικού λαού, και κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί. «Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία, και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση. «Ο Ερντογάν κυβερνά τη χώρα του με τρομοκρατικό τρόπο και καταστρέφει τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του τουρκικού λαού», συνέχισε ο Ζόχμπι.
Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης να σταματήσουν «αμέσως» την κινητοποίηση τους παραδεχόμενος ότι η αστυνομία έδρασε με ακραίο τρόπο εναντίον τους.

03.07.2011: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΓΚΥΡΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΗΠΑ

Πληθαίνουν οι ενδείξεις πως το Τελ Αβίβ και η Άγκυρα διεξάγουν εδώ και εβδομάδες μυστικές απευθείας συνομιλίες, για να προωθήσουν την επίλυση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών τους. Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν στην 'Αγκυρα διπλωματικοί κύκλοι, το ίδιο και στο Ισραήλ αλλά και στην αμερικανική πρωτεύουσα. Επίσημα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και αυτό του Ισραήλ αρνούνται να σχολιάσουν τις εντεινόμενες πληροφορίες.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική